Lisnati kaktus - Epyphilum |
Odgovori | Stranica <1 3456> |
Korisnik | |
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Predivni su, uh kad će moji cvjetati
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Sponzorirani linkovi | |
anči39
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
pupa031
Nedavno posijan Pridružen: 30 Studeni 2010 Status: Offline Bodovi: 40 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mira K
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasni su! Moram ga nabaviti..
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jučer sam i ja dobila još jedan poseban epyphilum i to je mislim isti kakav ima Sara. Trebao bi biti "oxypetalum", jer cvjeta ogromnim mirišljavim bijelim cvjetovima, a kako sam ga dobila od pravog znalca vjerujem da je stvarno tako. Uz listić dobila sam i savjet kako ga posaditi.
Dakle ovako; Listić pustiti nekoliko dana da se rez isuši. Nakon toga ga staviti u vodu (da čudno za jedan kaktus, no vjerujte čovjek zna što priča)
u koju smo stavili komadić drvenog ugljena da se voda ne usmrdi. Nije važno dali je posudica s vodom prozirna ili ne. Nakon dužeg perioda, jer sa zakorjenjivanjem biljaka treba mnogo strpljenja listić će pustiti korjenčiće. Ne treba ga domah posaditi već kad korjenčići malo ojačaju.
Posaditi ga treba u čisti humus, dok se dobro ne ukorijeni.
Kako je to šumski kaktus, domovina mu je prašuma, treba biti zaklonjen od sunca i treba ga zaljevati više nego druge kaktuse.
|
|
RIJEKA
|
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vjerovali ili ne, ali moj gornji listić kaktusa u vodi pustio korjenčiće, baš sam sretnica, dakle petnaestak dana
|
|
RIJEKA
|
Free
Cvjetni guru Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kak je Triša vesela zbog korjenčića !!!! A ja ču biti ovako sretna kada moja dva procvatu!! Naime, uopšte neznam kakve će biti boje, pa će veselje biti veće!!
PS: da li ste gledale danas vrtlaricu na RTL-u u 17h!! Kako se cijepe tj kaleme kaktusi?? Mladi Bešlić je kalemio kaktuse, ono crveni okrugli na zeleni stupasti!! E, to moram probati!! |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma ni ja ne znam kakve su boje, ali vrlo važno, na tri mjesta moj listić od 10 cm, u vodi pustio korjenčiće, evo ga, kad malo poraste ide u zemlju (najbolje je kažu u čisti humus.
|
|
RIJEKA
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Glikica
Cvjetni guru Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
koliki pupoljak, već sad izgleda divno
|
|
melisa
Novo sjeme Pridružen: 21 Svibanj 2010 Lokacija: Vrbovec Status: Offline Bodovi: 51 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
wow...pa divan je....
|
|
Glikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Lovro
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prekrasan je!
|
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
kamelia
Odrastao grm Pridružen: 14 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1016 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Glikica, kamelia...kako su lijepi
|
|
Ivany
Pustio korijenje Pridružen: 26 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 347 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Glikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
vijolica
Odrastao grm Pridružen: 02 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 1265 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jedan jedini cvijet |
|
Glikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Odgovori | Stranica <1 3456> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |