Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Penjačice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Klematis  - Clematis
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Klematis - Clematis

Odgovori Odgovori Stranica  <1 124125126127128 136>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Lipanj 2008 u 21:34
Koliko ima različitih clematisa, a ja do uključenja na ovaj forum nikad nisam čula za ovu predivnu biljku. Krasna je i tvoj.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2008 u 22:36
Hvala, imaš pravo sačekat ćemo jesen, pa vidjeti, što dalje.
RIJEKA

Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2008 u 21:44
Sad baš i nije vrijeme za presađivanje,pogotovo ako cvate ili je pred cvatom.Vjerojatno je i velik.Ma nek on bude i malecki samo neka lijepo cvate barem do jeseni,onda bi ga mogla već presaditi,ako bi mu stvarno  jako tijesno bilo.
Triša,sad ga samo redovito zaljevaj i prihrani nečime za cvijet i bude on još ove godine lijepo i puno cvao.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2008 u 17:46

Shasha, a kada da to napravim, on će sada cvasti, a isprepleten je u mreži koju sam mu stavila, pa sam sada na čudu, mislim da mi je Ines rekla da ga u proljeće skratim, pa možda je onda prilika, kakvo je tvoje iskustvo.

RIJEKA

Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2008 u 17:42
Triša,probaj ga staviti u teglu obrnutih dimenzija,da bude 1m.duboka a malo manje široka.On ne raste u širinu nego u visinu  i mislim da mu je bitnija dubina,zbog širenja korjenja,nego širina.
Na vrh
ines View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1095
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ines Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Lipanj 2008 u 09:49
Moj je zasađen u vrt tak da ti to ne bi znala. Znam da ima dosta duboko korijenje pa mislim da mu je nekako najvažnije da je tegla što dublja. Mislim da mu širina nije toliko važna. Možda će ti to bolje znati odgovoriti netko tko ima clematis u tegli.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Lipanj 2008 u 09:19
Ajme kad će moj tako izgledati, nego Ines moj je u dugačkoj tegli visoka je 30 cm i toliko široka, a duga metar, ali možda mu je to ipak premalo?
RIJEKA

Na vrh
ines View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ines Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Lipanj 2008 u 06:41
Evo kako izgleda sada kad je odcvjetala. Kao hrpa malih glava sa problematičnom frizurom LOL 

izbliza se vide novi pupovi. Kako god bilo uvijek je zanimljiv cvjetak

Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2776
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Lipanj 2008 u 20:51
I moj je osušio!
Zašto? smile43
Na vrh
Mikica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3024
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Lipanj 2008 u 07:42
Ljudi moji frka kod mene i sa klematisom.Jedan je naprosto usahnuo a kod drugoga su svi novi izboji povenuli,od čega?Lijepo je cvjetao onda se počeo širiti i onda kljos!!smile43
Na vrh
ines View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ines Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2008 u 21:31
Tako je, clemtis traži noge u hladu i vlažnu zemlju. Ja sam svom složila od laminata kaj mi je ostalo kao neku ogradicu oko njega. Ako mu to osiguraš "glava" mu može biti na najačem suncu i bit će super. Pogledaj da list nisu napale gljivice, to im je boljka. 
Na vrh
Božikovine View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 13142
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Božikovine Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Lipanj 2008 u 23:22
mora imati 30-40 cm donjeg dijela stabljike u hladu, inače mu se ne piše baš dobro! nije bitno da li su to biljke u okolini, može bilo kakav zaklon od sunca...moja mama je lani stavila one debele kore od breze i kamenje i sve je bilo ok.
Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Lipanj 2008 u 20:25
Moj clematis objesio listove, kao da će uvenuti! Žalostan je već par dana.
Ne znam što mu bi, pazim ga i mazim.....
Da li je možda od prejakog sunca prošlih dana. Popodne je na jakom suncu, a i "noge mu nisu baš bile u hladu". Što da učinim, smile43molim Vas dajte mi koji savjet!

Na vrh
Dalmax22 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 665
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Dalmax22 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Svibanj 2008 u 22:15
Originalno poslano od člana kika kika napisao:

Kod dobre njege već iduće godine može procvasti sa kojim cvjetićem.

Super!!
Na vrh
kika View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 969
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kika Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2008 u 23:42
Kod dobre njege već iduće godine može procvasti sa kojim cvjetićem.
Na vrh
Dalmax22 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 665
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Dalmax22 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2008 u 22:38
JA imam sjeme i koliko cu cekati na cvjet ako sad to posijem?
Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2008 u 22:27
Hvala curke!
Na vrh
kika View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 969
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kika Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2008 u 21:58
Mislim da Bacopa nije dobar izbor jer je dosta agresivna što se tiče korijenja pa će Clematisu oduzimati dragocjeni prostor. 
Na vrh
ines View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ines Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2008 u 21:52

Treba biti barem 20cm podnožja u hladu, ali mora imati prostora da se zakorijeni. Ne znam  da li je ova posuda dovoljeno velika za suživot bacope i clematisa. Možda će to bolje znati iskusnija ekipa

Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2008 u 21:47
Bok društvo!
Kupila i ja sebi jedan clematis - multi blue.
Čitam o njemu i stalno govorite o tome da "mu noge budu u hladu". Ja sam u zemlju do njega zasadila bacopu. Slijedi pitanjce; Je li to dovoljno ili...?
Evo njegove sličice;
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 124125126127128 136>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,359 sekundi.