Klematis - Clematis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 124125126127128 136> |
Korisnik | |
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Koliko ima različitih clematisa, a ja do uključenja na ovaj forum nikad nisam čula za ovu predivnu biljku. Krasna je i tvoj.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Hvala, imaš pravo sačekat ćemo jesen, pa vidjeti, što dalje.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Sad baš i nije vrijeme za presađivanje,pogotovo ako cvate ili je pred cvatom.Vjerojatno je i velik.Ma nek on bude i malecki samo neka lijepo cvate barem do jeseni,onda bi ga mogla već presaditi,ako bi mu stvarno jako tijesno bilo.
Triša,sad ga samo redovito zaljevaj i prihrani nečime za cvijet i bude on još ove godine lijepo i puno cvao.
|
|
![]() |
|
Shasha, a kada da to napravim, on će sada cvasti, a isprepleten je u mreži koju sam mu stavila, pa sam sada na čudu, mislim da mi je Ines rekla da ga u proljeće skratim, pa možda je onda prilika, kakvo je tvoje iskustvo. |
|
RIJEKA
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Triša,probaj ga staviti u teglu obrnutih dimenzija,da bude 1m.duboka a malo manje široka.On ne raste u širinu nego u visinu i mislim da mu je bitnija dubina,zbog širenja korjenja,nego širina.
|
|
![]() |
|
ines ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1095 |
Moj je zasađen u vrt tak da ti to ne bi znala. Znam da ima dosta duboko korijenje pa mislim da mu je nekako najvažnije da je tegla što dublja. Mislim da mu širina nije toliko važna. Možda će ti to bolje znati odgovoriti netko tko ima clematis u tegli.
|
|
![]() |
|
Ajme kad će moj tako izgledati, nego Ines moj je u dugačkoj tegli visoka je 30 cm i toliko široka, a duga metar, ali možda mu je to ipak premalo?
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
ines ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1095 |
Evo kako izgleda sada kad je odcvjetala. Kao hrpa malih glava sa problematičnom frizurom
![]() ![]() izbliza se vide novi pupovi. Kako god bilo uvijek je zanimljiv cvjetak
![]() |
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
I moj je osušio!
Zašto?
![]() |
|
![]() |
|
Mikica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 25 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3024 |
Ljudi moji frka kod mene i sa klematisom.Jedan je naprosto usahnuo a kod drugoga su svi novi izboji povenuli,od čega?Lijepo je cvjetao onda se počeo širiti i onda kljos!!
![]() |
|
![]() |
|
Tako je, clemtis traži noge u hladu i vlažnu zemlju. Ja sam svom složila od laminata kaj mi je ostalo kao neku ogradicu oko njega. Ako mu to osiguraš "glava" mu može biti na najačem suncu i bit će super. Pogledaj da list nisu napale gljivice, to im je boljka.
|
|
![]() |
|
Božikovine ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
mora imati 30-40 cm donjeg dijela stabljike u hladu, inače mu se ne piše baš dobro! nije bitno da li su to biljke u okolini, može bilo kakav zaklon od sunca...moja mama je lani stavila one debele kore od breze i kamenje i sve je bilo ok.
|
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Moj clematis objesio listove, kao da će uvenuti! Žalostan je već par dana.
Ne znam što mu bi, pazim ga i mazim.....
Da li je možda od prejakog sunca prošlih dana. Popodne je na jakom suncu, a i "noge mu nisu baš bile u hladu". Što da učinim,
![]() |
|
![]() |
|
Dalmax22 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 665 |
Super!! |
|
![]() |
|
kika ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Kod dobre njege već iduće godine može procvasti sa kojim cvjetićem.
|
|
![]() |
|
Dalmax22 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 665 |
JA imam sjeme i koliko cu cekati na cvjet ako sad to posijem?
|
|
![]() |
|
Hvala curke!
|
|
![]() |
|
kika ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Mislim da Bacopa nije dobar izbor jer je dosta agresivna što se tiče korijenja pa će Clematisu oduzimati dragocjeni prostor.
|
|
![]() |
|
Treba biti barem 20cm podnožja u hladu, ali mora imati prostora da se zakorijeni. Ne znam da li je ova posuda dovoljeno velika za suživot bacope i clematisa. Možda će to bolje znati iskusnija ekipa |
|
![]() |
|
Bok društvo!
Kupila i ja sebi jedan clematis - multi blue.
Čitam o njemu i stalno govorite o tome da "mu noge budu u hladu". Ja sam u zemlju do njega zasadila bacopu. Slijedi pitanjce; Je li to dovoljno ili...?
Evo njegove sličice;
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 124125126127128 136> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |