Identifikacija kaktusa i sukulenata |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2829303132 43> |
Korisnik | |
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
slikaj taj gimno kad procvate ali mislim da je eurypleurum ako je od Bešlića.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
Mislim da sam ID ovaj moj gore Cheiridopsis denticulata
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
@kaktus,to je jedan od gimnocalicyuma,nemoj ga sad presađivati,tek kad odcvate.
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
@kaktus ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 14 Svibanj 2013 Lokacija: markovac našičk Status: Offline Bodovi: 2374 |
Razum nam može reći što trebamo izbjegavati,
ali samo nam srce kaže što moramo učiniti.(Joubert) |
|
![]() |
|
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
![]() Ovo je moj novi sa Flore,kupljen kod Bešlića.Da li netko zna koji je to sukulent? |
|
![]() |
|
NAN ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 04 Lipanj 2013 Status: Offline Bodovi: 4 |
![]() hvala ovaj se ne može odlučiti kuda da raste, još nije cvao(ako cvate) |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Prva opuncija - opuntia
ficus indica ili o. engelmannii (?), a mamilarija možda - mammillaria prolifera
(?)
|
|
![]() |
|
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
doljnji je rebutia marsoneri, a gornji neka mammillaria
|
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
NAN ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 04 Lipanj 2013 Status: Offline Bodovi: 4 |
imam ja još toga; svi bezimeni; dvije mammilarie?
![]() ![]() |
|
![]() |
|
hvala;
a ovo je pretpostavljam monacantha monstruosa ![]() ima već blizu 2 m |
|
![]() |
|
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
ne znam ime ali ju imam dobila s Velog Lošinja sad ima dva pupa pa me zanima kakva će biti boja.
|
|
![]() |
|
http://s1360.photobucket.com/user/nan227/media/nokia160_zps1a35c191.jpg.html
koja je ovo opuntia, ima sada oko 1.8m |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Natalija je u pravu.
Mislim i previše vlage, kao da prenaglo raste. |
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
mislim da je graptopetalum paraguayese u pitanju, mada mu fali sunca pa se izdužio |
|
![]() |
|
Dundalo ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 03 Lipanj 2013 Status: Offline Bodovi: 1 |
Zna li netko točan naziv ove biljke http://postimg.org/image/knwrs64pl/ - http://postimg.org/image/knwrs64pl/
|
|
![]() |
|
Pleiospilos nelli spada u mesembe, treba toplije zimovanje i vrlo malo vode, vrlo porozan supstrat kao i lithops,i vidi temu o njemu.
|
|
![]() |
|
orhideja4 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 22 Svibanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 134 |
Miss M. hvala ti
![]() A zašto se ovaj pleiospilos ne trpi sa kaktusima? I ja imam ovaj jednobojni sedum, ali sad sam zbog nedostatka mjesta na balkonu posadila ovaj zajedno sa čuvarkućom :( Jel znaš kako se taj sedum razmnožava?
|
|
![]() |
|
Prva slika ti je mammillaria neka, euphorbia enopla, ferocactus, cefalocereus senilis, euphorbia ne bi mogla s njima njoj treba toplije zimovanje. Na drugoj slivi ti je pleiospilos nelli, leutchenbergia principes, i mirtilocactus geometrizans, pleiospilos makni ne može s kaktusima. Na trečoj slici ti je sedum i čuvarkuća bilo bi dobro da sedum presadiš jer će se i jedno i drugo brzo razrasti a i sedum treba nešto više vode mislim da je u pitanju sieboldi variegatni imam takav ali jednobojni.
|
|
![]() |
|
orhideja4 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 22 Svibanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 134 |
![]() |
|
Pozdrav.
Jučer sam na floraart-u kupila nekoliko mališana i presadila ih u mini vrtiće. Posadila sam ih u zemlju namijenjenu baš za kaktusiće i nisam ih odmah zalila (tako mi je savjetovao striček kod kojeg sam kupila). Molila bih vas da mi kažete o kojim se vrstama radi te da li sam ih dobro posadila(mislim da li pašu jedan s drugim i to) te kad i koliko da ih polijem? Hvala :) |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2829303132 43> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |