Anđeoske trublje - brugmansije |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1516171819 80> |
Korisnik | |
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sunceeee mogla sam iznijeti ove u saksijama i staviti uz zid. Ove u vrećama idu direktno u zemlju, jer nemam više mjesta za njih u saksijama. Treba iznijeti Epiphyllume, a njih ima skoro kao i Brugmansia.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
sunceeee ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Lokacija: Hrv. zagorje Status: Offline Bodovi: 1634 |
makk, mislim da si ih mogla i prije iznijeti van pa ih sve za prvo vrijeme postaviti uz zid ako si se bojala mraza, ili uz neke veće grmove da ih oni zaštite.... jer vidim da je okolna priroda već lijepo zelena.
Šteta što bar za njih nemaš neko drugo mjesto za pospremanje preko zime.
|
|
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega! Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
|
|
![]() |
|
MermaidDreamer ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 10 Prosinac 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 343 |
potpisujem
|
|
Nikada ga nije bilo, nikada ga neće biti, a još malo ga ima.
|
|
![]() |
|
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Hvala Monna
![]() Bebolina naravno da ću ih slikati. |
|
![]() |
|
Monna ![]() Trajnica ![]() ![]() 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
![]() |
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Poslikaj nam malo sad već sređenu vojskicu
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Maloprije sam završila. Ostale su još 3 za posaditi. Ostalima, koje su u saksijama, treba promjeniti zemlju. Danas mi je sin kupio 140l zemlje, 70l je potrošeno...uh kako sam umorna.
Sutra slijedi posao u velikoj bašti ![]() ![]() |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Sad kad se dokopaju zemlje i vode
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Ovako je kod mene svake godine. Ove su bile u jednom uskom dijelu zajedničkog podruma. Da bi ih zalila morala bi ih sve iznijeti, zaliti, pa opet vratiti....i to mi se nije dalo. Nekoliko njih koje su bile u našem svijetlom podrumu izgledaju sasvim dobro.
|
|
![]() |
|
Draga moja
![]() ![]() Nikad se više neću požalit na moje trublje, nikad!
Držim palčeve da se brzo probude
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Bebolina lijepo i zdravo izgledaju.....i pupaju....
a sad nemoj da se šokiraš. ![]() Iz drugog ugla.... ![]() I moje su danas konačno ugledale svjetlost dana. Kad bi ja svakoj prijetila kompostom (a kako izgledaju trebala bi), bojim se da mi nebi ostalo nimalo slobodnog vremena . ![]() Oporavit će se one relativno brzo, kao i svake godine. |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Oznaka koje nema je spašava od komposta
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Bit će joj baš kompost
![]() Jedini problem je što je oznaka spala, pa ne znam koja je sorta......ne bi htjela da bacim neku koju nemam duplu, a polako gubim uvid. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
y i asimetrični listovi su znak da će biljka cvjetati, ali i to nekad omane. Ja sam već pokazala veliku biljku koja već 2 godine ima Y, ali ipak ne cvjeta.
|
|
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Eeee, da, da, počelo se stvarati to famozno "Y" na ove dvije najvišlje grane.
A pupovi, pa još ih ne prepoznajem ![]() ![]() Sačekat ću još koji dan pa sliknuti... |
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
![]() |
|
Za mene je najava cvijeta kad na vrhu grane izbaci Y, a za lišće baš nisam sigurna. Lani sam imala jednu ogromnu, imala je dvije jake grane i svo joj je lišće bilo asimetrično a od cvijeta ni C. Dala sam joj još jednu šansu ove godine, sad vidim da se grana
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Moja "velika cura"
![]() A sada odmah i pitanje - vidim da joj je na vrhovima počelo rasti asimetrično lišće, znači li to da cvjetati? |
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
![]() |
|
Nije njoj kod tebe vani hladno, eno gledam meteo, kod vas je 17 stupnjeva s kišom a kod mene samo 12. Sutra e stavi van i više je ne diraj do kasne jeseni
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1516171819 80> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |