Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Trajnice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Anđeoske trublje - brugmansije
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Anđeoske trublje - brugmansije

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1516171819 80>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Svibanj 2013 u 10:38
Sunceeee mogla sam iznijeti ove u saksijama i staviti uz zid. Ove u vrećama idu direktno u zemlju, jer nemam više mjesta za njih u saksijama. Treba iznijeti Epiphyllume, a njih ima skoro kao i Brugmansia.
     (")
    (\|/)
   __L_
   \___/http://cvjetnaoaza.blogspot.com
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
sunceeee View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1634
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sunceeee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Svibanj 2013 u 09:14
makk, mislim da si ih mogla i prije iznijeti van pa ih sve za prvo vrijeme postaviti uz zid ako si se bojala mraza, ili uz neke veće grmove da ih oni zaštite.... jer vidim da je okolna priroda već lijepo zelena.

Šteta što bar za njih nemaš neko drugo mjesto za pospremanje preko zime.
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega!   Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
Na vrh
MermaidDreamer View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 343
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje MermaidDreamer Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2013 u 22:37
Originalno poslano od člana Monna Monna napisao:

smile227....ostadoh sokirana.....majko moja, iako sam vidjela na blogu da toga ima.....ovo je stvarno iznenadjenje.....zelim ti brzo listanje i cvjetanje makk!

potpisujem
Nikada ga nije bilo, nikada ga neće biti, a još malo ga ima.
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2013 u 22:33
Hvala Monna
Bebolina naravno da ću ih slikati.
     (")
    (\|/)
   __L_
Na vrh
Monna View Drop Down
Trajnica
Trajnica
3. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 2376
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2013 u 16:58
smile227....ostadoh sokirana.....majko moja, iako sam vidjela na blogu da toga ima.....ovo je stvarno iznenadjenje.....zelim ti brzo listanje i cvjetanje makk!
pozdrav iz Zlatne doline
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2013 u 23:56
Poslikaj nam malo sad već sređenu vojskicusmile57
Nastavak radova neka malo pričeka dok se odmorišsmile78
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2013 u 23:13
Maloprije sam završila. Ostale su još 3 za posaditi. Ostalima, koje su u saksijama, treba promjeniti zemlju. Danas mi je sin kupio 140l zemlje, 70l je potrošeno...uh kako sam umorna.
Sutra slijedi posao u velikoj bašti , naravno ako budem u stanju da hodam
     (")
    (\|/)
   __L_
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2013 u 23:06
Sad kad se dokopaju zemlje i vodeLOL poludit će od srećeTongue
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2013 u 20:51
Ovako je kod mene svake godine. Ove su bile u jednom uskom dijelu zajedničkog podruma. Da bi ih zalila morala bi ih sve iznijeti, zaliti, pa opet vratiti....i to mi se nije dalo. Nekoliko njih koje su bile u našem svijetlom podrumu izgledaju sasvim dobro.
     (")
    (\|/)
   __L_
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2013 u 19:58
Draga mojasmile39smile180
Nikad se više neću požalit na moje trublje, nikad!
Držim palčeve da se brzo probudesmile78
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2013 u 18:12
Bebolina lijepo i zdravo izgledaju.....i pupaju....
a sad nemoj da se šokiraš.

Iz drugog ugla....

I moje su danas konačno ugledale svjetlost dana. Kad bi ja svakoj prijetila kompostom (a kako izgledaju trebala bi), bojim se da mi nebi ostalo nimalo slobodnog vremena .
Oporavit će se one relativno brzo, kao i svake godine.
     (")
    (\|/)
   __L_
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Svibanj 2013 u 22:29
@makk, ova mi lani nije cvjetala, samo je izigravala salatuTongue dala sam joj posljednju šansu, čak sam je jesenas od muke skratila za glavu, a sad se gura među prvima, kao da zna gdje bi u protivnom završila.

DamaThumbs Up

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2013 u 23:06
Oznaka koje nema je spašava od kompostaTongue
LukavoThumbs%20Up
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2013 u 12:13
Bit će joj baš kompost
Jedini problem je što je oznaka spala, pa ne znam koja je sorta......ne bi htjela da bacim neku koju nemam duplu, a polako gubim uvid.
     (")
    (\|/)
   __L_
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2013 u 00:25
Originalno poslano od člana makk makk napisao:

y i asimetrični listovi su znak da će biljka cvjetati, ali i to nekad omane. Ja sam već pokazala veliku biljku koja već 2 godine ima Y, ali ipak ne cvjeta.
Zaprijeti joj kompostomLOL pa da vidiš kako hoćeTongue
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2013 u 00:08
y i asimetrični listovi su znak da će biljka cvjetati, ali i to nekad omane. Ja sam već pokazala veliku biljku koja već 2 godine ima Y, ali ipak ne cvjeta.
     (")
    (\|/)
   __L_
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5177
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2013 u 22:59
Eeee, da, da, počelo se stvarati to famozno "Y" na ove dvije najvišlje grane.
A pupovi, pa još ih ne prepoznajem
Sačekat ću još koji dan pa sliknuti...
Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2013 u 22:51
Za mene je najava cvijeta kad na vrhu grane izbaci Y, a za lišće baš nisam sigurna. Lani sam imala jednu ogromnu, imala je dvije jake grane i svo joj je lišće bilo asimetrično a od cvijeta ni C. Dala sam joj još jednu šansu ove godine, sad vidim da se grana Thumbs%20Up i pupovi se naziru.
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5177
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2013 u 22:01
Moja "velika cura"

A sada odmah i pitanje - vidim da joj je na vrhovima počelo rasti asimetrično lišće, znači li to da cvjetati?
Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2013 u 23:46
Nije njoj kod tebe vani hladno, eno gledam meteo, kod vas je 17 stupnjeva s kišom a kod mene samo 12. Sutra e stavi van i više je ne diraj do kasne jeseniEmbarrassed
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1516171819 80>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,297 sekundi.