Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Adenium obesum - Pustinjska ruža
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Adenium obesum - Pustinjska ruža

Odgovori Odgovori Stranica  <1 272273274275276 407>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2013 u 07:31

adenium obesum, 29. 4. 2013

Prije 2-3 tjedna sam adeniume dignuo iz supstrata. Brzo su reagirali i pozelenili dio kaudeksa koji je do tada bio po zemljom. Kod nas sunce nije niti približno tako jako kao npr. u Indiji ili Tajlandu da bi bilo potrebno posebno zaštititi kaudeks nakon dizanja.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
lela.h View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 604
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lela.h Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2013 u 08:28
Glikice, ovo sam tek prosla prvi razred osnovne,,, nadam se da ce mi bar par od njih odrasti, kao vasi kapitalci! Sve vase slike oduzimaju dah!!!
Na vrh
ljiljus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3244
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljiljus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2013 u 08:29
Pinus, koliko su stari ovi tvoji ljepotani?
Lipik
Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 708
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2013 u 15:40
otvorile se konacno mahune na adeniumu iz baumaxa, oprasenim sa drugim adeniumom iz baumaxa, jos davno prosle godine kad sam isla malo vjezbat oprasivanje. vec sam bila zaboravila na njih, biljka stoji u kutu, sasvim slucajno skuzila da je pukla mahuna. s obzirom da su oba iz reznice, najvjerojatnije klonovi, ocito je taj kultivar samooplodan. tj ako ista isklija iz njih.

rasadila ove debeljuce

promjer caudexa 4cm, visina biljke od razine zemlje do vrha 13 cm :)
velika gorica
Na vrh
MermaidDreamer View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 343
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje MermaidDreamer Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2013 u 16:33
ma kako samo postanu tako debeli?! Moji nažalost prate trendove, pa svi pokušavaju biti manekeni.
Nikada ga nije bilo, nikada ga neće biti, a još malo ga ima.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Travanj 2013 u 15:55
Evo moji klinci na ranojutarnjem suncu

Uploaded with ImageShack.us
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
lela.h View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 604
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lela.h Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Travanj 2013 u 16:40
Glikice, jesu li i po noci vani? Ja se svoje jos nisam usudila iznjeti...
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Travanj 2013 u 18:30
Bravo za prekrasne biljke, velike i maleClap

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Travanj 2013 u 20:23
Lela, malci su vani i preko noći.
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7070
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Travanj 2013 u 21:26
Isuse kad  gledam ovo od Pinusa mislim pa gdje je to on, u ovom podneblju sigurno ne, a i drugi su vam lijepi pa se pitam da li će od ovo moje bjede biti ikad išta

Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Travanj 2013 u 21:36
Koliko vidim, tvoja bijeda baca listiće, a donji dio je dosta debeljuškast što znači da ima snage da nastavi rasti. Jedino, mislim da ga trebaš maknuti sa najjačeg sunca dok listovi ne ojačaju, još su jako mali i nježni, bojim se da će ih spržiti. Daj mu tek pokoju zraku u jutro i navečer, a kako bude rastao svakim danom po zraku više.
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Travanj 2013 u 22:04
@aralijaHug imam i ja takvih Embarrassed Kao što tipka @GlikicaThumbs%20Up privikni ga malo na sunce, a ako mu listovi stradaju....izrasti će novi
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Svibanj 2013 u 08:58

Originalno poslano od člana ljiljus ljiljus napisao:

Pinus, koliko su stari ovi tvoji ljepotani?
Ljiljuš, kupio sam ih prije dvije godine u Hoferu. (5,99 €) Pretpostavlja da su tada bili dvogodišnjaci. Znači 4 god.
A ovi mali adeniumi su prošlogodišnji sijanci. Evo i oni počeli cvjetati:
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Svibanj 2013 u 09:56
Ovaj malac je smile170.
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Svibanj 2013 u 10:49
ajme Pinus, fantastični su ti!!!

molim savjet!!!
jednoga sam, koji je imao samo jednu izduženu granu, porezala. tek sad se nadziru pupići novih grana. zaključila sam da mu je mala posuda. zanima me hoće li mu smetati ako ga sad presadim u veću. hoće li trošiti energiju na ukorjenjivanje, a rast grana zaustaviti.
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Svibanj 2013 u 13:12
moji su danas bili na prozoru na sunčanju.oko 11 sati mi pozvoni neka nepoznata žena i ispita me uzduž i poprijeko o njima.ja mislila želi ih posaditi,a ona kaže da živi u okolici celja i da ih ima 40-tak komada.pošto ih je vidjela vani iznenadila se i stala.dala mi je jedan savjet u vezi zemlje.ona ih također sadi u zemlju za kaktuse,ali svakojem doda 1 šaku zemlje ''kompovit standard ''kojeg nabavlja u hrvatskoj.sa svim ostalim što sam joj ja ispričala se složila.šta vi mislite o tome
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Svibanj 2013 u 15:49
Originalno poslano od člana antonija antonija napisao:

ajme Pinus, fantastični su ti!!!

molim savjet!!!
jednoga sam, koji je imao samo jednu izduženu granu, porezala. tek sad se nadziru pupići novih grana. zaključila sam da mu je mala posuda. zanima me hoće li mu smetati ako ga sad presadim u veću. hoće li trošiti energiju na ukorjenjivanje, a rast grana zaustaviti.
Slobodno ga presadi, neće on ni trepnut na to, natavit će gdje je stao kao da ga nisi ni dirala. Sad je pravo vrijeme za tosmile57
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Svibanj 2013 u 15:54
Originalno poslano od člana ajama ajama napisao:

moji su danas bili na prozoru na sunčanju.oko 11 sati mi pozvoni neka nepoznata žena i ispita me uzduž i poprijeko o njima.ja mislila želi ih posaditi,a ona kaže da živi u okolici celja i da ih ima 40-tak komada.pošto ih je vidjela vani iznenadila se i stala.dala mi je jedan savjet u vezi zemlje.ona ih također sadi u zemlju za kaktuse,ali svakojem doda 1 šaku zemlje ''kompovit standard ''kojeg nabavlja u hrvatskoj.sa svim ostalim što sam joj ja ispričala se složila.šta vi mislite o tome
@ajo, to pravilo vrijedi za manje biljke uzgojene iz sjemena i velike uzgojeneiz reznice, jer te biljke troše puno više vode od velikih debeljuca.  Velike biljke s debelim rezervoarom vode trebaju sasvim propusni supstrat, one sebi uzmu koliko im treba a ostatak iscuri.
Vjerovatno žena ima male sijance koji su stalno gladni i žedniWink
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Svibanj 2013 u 15:58
bebiiii, hvala ti puno
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Svibanj 2013 u 16:02
Originalno poslano od člana antonija antonija napisao:

bebiiii, hvala ti puno
SitnicaHug
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 272273274275276 407>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,469 sekundi.