Dipladenia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1718192021 46> |
Korisnik | |
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Evo još malo fotkica na kojima sam označila nove izboje
Ovako izgleda orezana mandevilla
(označeno s oznakama x)
...joššš....
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Draga Bebolina,
Zlata vrediš,hvala ti na iscrpnom prikazu,kako do prekrasnih,njegovanih dipladenija ![]() ![]() |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
oOoOo hvala....ja to sigurno ne bi napravila
![]() |
|
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
hvala....sutra šišanje... ;)
|
|
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
|
![]() |
|
Nije bitno što nema lišća i što bi rezanjem ostala bez lišća, ona u svakom pazućku izbaci nove grančice. Pogledaj kako su moje orezane...sve ono žgoljavo, tanko je orezano, ostali su samo deblji dijelovi grana. Mandaville isto tako, samo sam osnovne grane ostavila, sve ostalo orezala. Sve izbacuju nove grane i to od vrha do dna |
|
![]() |
|
![]() |
|
hvala , a na koliko visine da je ostavin....listovi su pri vrhu a odozdola nema ništa...
|
|
|
|
![]() |
|
Oreži ovo suho, a možeš i ove dugačke grane, tako ćeš ih natjerat na grananje. Kod njh ti je pravilo da što više novih grana ima to više cvjetova. Neka te ne brine što je lišće izgubila, barem se lijepo odmorila i "napunila baterije" za ljeto
|
|
![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Evo kako izgledaju tek presađene
![]()
...ove su stare barem pet godina, a što je najinteresantnije, one zimu provode vani u zavjetrini. Ako je jaka zima samo ih omotam s folijom od stiropora, onom koja se stavlje kao podloga laminatu i dobro je.
Mandavile (one moje duple i troduple) one prezimljavaju na sobnoj temperaturi, najčešće posve suhog supstrata. Sad su i one već vani, kreću s vegetacijom
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
dijana7566 ![]() Neukroćena biljka ![]() DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Jučer sam ih zagledala ko mog čika Krstića Bile su 20kn i vrlo su lijepo izgledale. Kako uz sav moj trud ne prežive zimu nisam kupila, što ne znaći da još neću....
![]() |
|
Pozdrav iz Osijeka
|
|
![]() |
|
JEKA FRA ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 710 |
puno hvala poslusat cu savjet
![]() |
|
JELENA FRANIC
|
|
![]() |
|
Monna ![]() Trajnica ![]() ![]() 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
ja ih gledala jucer u jednom centru kod nas i nekako se ne odlucih....mozda iduci tjedan ipak odem po jednu
![]() |
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
![]() |
|
arim ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
Moje se sve sasušile a imala sam ih za cijeli balkon od tri metra
![]() Bebolina misliš onog za roštilj? |
|
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
|
|
![]() |
|
@JEKA FRA, dodaj malo drvenog uglja u supstrat, one to vole
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Razlog bi mogao biti u pretjeranom zalijevanju. Izvuci je iz zemlje, ostavi da se korijen malo posuši i posadi je u novu zemlju bez ikakvog zalijevanja na bar tjedan dana. Ako su grančica pocrnile,,oreži ih bez straha.
Držim palčeve da se damica oporavi
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
JEKA FRA ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 710 |
trebam pomoc moja damica se pocela susit opadaju joj listovi i crne grancice ima li joj spasa
![]() |
|
JELENA FRANIC
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1718192021 46> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |