Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Identifikacija kaktusa i sukulenata
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Identifikacija kaktusa i sukulenata

Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112 43>
Korisnik
Poruka
OSica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1105
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OSica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2013 u 17:32
Imam još pitanje i onda šutim.Koja je ovo sukulenta?
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2013 u 19:02
Kalanhoa je sigurno. No mislim da je to Kalanchoe orgyalis (klikni)
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2013 u 09:45

Jučer sam bio u Zagrebu i usput skočio u Lučko. Imao sam sreće. U mbmu imaju u ponudi između ostalih i ovu biljku sa slike. Normalno je da su ju prezalili. Vjerojatno su mislili da je to močvarna a ne aridna biljka. Prvo što sam uradio kad sam došao kući je da sam ju presadio u suhi supstrat. Sada mi ne preostaje ništa drugo nego se samo nadati da će se oporaviti i napeti svoje lišće. A pošto naš admin trenira strogoću ne znam kamo da dam post ? Neda mi se otvarat novu temu. Otvorio sam ih i tako i tako previše i evo je ovdje u ID. U stvari koja je to biljka ?
Na vrh
Mezcal View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 48
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mezcal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2013 u 12:24
Fin kaudeks:) Vidi da nije Jatropha Berlandieri?
Ja sam tu biljku video samo jedan put u jednom GC i nikad vise, zao mi sto je nisam tad kupio:)
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2013 u 14:19
Pinus....nadam se da ćeš uspjeti identificirati novu biljku jer bilo bi čudno otvoriti temu za nepoznatu biljku
Stvarno se iskreno nadam da će i kod tebe zasjati sunce i uskoro doći proljeće sa stabilnim temperaturama, tako da ćeš i ti moći usmjeriti svoju nagomilanu energiju u pozitivnom smjeru
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2013 u 20:19
Mezcal, da, da u pravu si. To je crveno cvjetna jatrofa - Jatropha podagrica - klikni. Lijepo je pročitati podatak da cvate tokom većeg dijela godine. No, manje je lijepi podatak da su svi dijelovi biljke otrovni.

Moon, preko dana je sve u redu ali noći bi u mojem kraju znale biti još uvijek problematične.
Na vrh
OSica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OSica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2013 u 20:48
Pinus,jako interesantna biljka koju si kupio.Stalno govore otrovno ovo pa ono,mislim da nitko ne jede cvijeće pa onda nema veze ako je otrovan.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2013 u 20:59
U pravu si Osice. Jatropha podgarica spada u obitelj Euphorbija (Euphorbiaceae). A znamo da su euforbije sve do jedne pune lateksa i otrovne.
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2013 u 21:35
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2013 u 23:50
Jaojjjj, pa ja imam puno euforbija, a još se nisam optrovala ?
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Mezcal View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 48
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mezcal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2013 u 00:36
Pinus, precizirao si vrstu, 100% je J.Podagrica. U svakom slucaju divna biljka:)
Mislim da ne treba puno brinuti zbog otrova, pa danas je sve zatrovano - od vode, hrane, zemlje, vazduha...Euforbije su jos najmanji problem
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2013 u 01:11
Ma te fore o otrovnosti biljaka su bez veze,  kao prvo ne jedemo ih, a kao drugo, operemo ruke i bez brige smo.
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
JEKA FRA View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 710
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JEKA FRA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2013 u 21:30
moze id  dali je neka vrsta escheveriesmile113
JELENA FRANIC
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2013 u 21:37
Pinus Jatropha je super, vjerujem da će se oporaviti. Clap
Koja je ova moja?

život je more
Na vrh
MermaidDreamer View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 343
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje MermaidDreamer Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Travanj 2013 u 10:57
Ovaj sukulent sam dobila od frendice iz Makarske. Njoj nije bitno kako se sukulent zove, ali ja bih voljela znati što imam i kako s njime.
Pošto je on u Makarskoj prezimljavao vani, na terasi, ja sam ga stavila u negrijani prostor, gdje mi prezimljavaju hibi, gardenija, i još neke biljke..
Molim pomoć pri indetifikaciji
Nikada ga nije bilo, nikada ga neće biti, a još malo ga ima.
Na vrh
OSica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OSica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Travanj 2013 u 14:34
Mermaid krasnu biljku si dobila bez obzira kako se zove
Na vrh
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje MermaidDreamer Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Travanj 2013 u 15:34
hvala Osica, kod mene je cca mjesec i pol, skoro ga ništa ne zaljevam (ok, zadnjih dana jesam malo, tek toliko pošto ima sunca). Sve u svemu bilo bi zgodno znati što je
Na vrh
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje MermaidDreamer Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Travanj 2013 u 20:42
Našla sam, jej, barem se nadam...
Echeveria pulvinata ili već neka slična Echeveria.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2013 u 22:26
Vidim da se nitko ne prima posla pa da probamo :
kod JEKA FRA vjerojatno neka Dudleja, možda Dudleya brittonii.
Kod lantane krasula, vjerojatno crassula obliqua
A kod MD vjerojatno echeveria harmsii

Na vrh
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje MermaidDreamer Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Travanj 2013 u 09:28
Hvala Pinus.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112 43>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,227 sekundi.