Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 135136137138139 407> |
Korisnik | |
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Znači, nije to tako jednostavno cijepiti ? Zato si ti i ponosna, pa čestitam onda.
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Žućo je stigao lani s istoka, a ovo je moj bebolinac kojega sam prošlog ljeta cijepila |
|
![]() |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Listići mi liče na mog žuću, ali žućo je napredniji i već mu listovi pozelenili, nisu više žuti.
|
|
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Da, da, to je moj prvi kalemljeni sijanac
![]() Baš sam ponosna
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Jesi to nešto kalemila ? ILi ? Uglavnom nešto raste, a to je dobro !
|
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
dado.slavnija ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 04 Siječanj 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 196 |
Uskoro se i ja vraćam sa svojim malcima :D
Samo da ih dovedem u red... nadam se da ću stići :) Uživajte u adeniumima, krasne, zahvalne biljke. Pozdrav veterenima Bebilina i Pinus :), MD ![]() |
|
Dario
dario.novska@gmail.com |
|
![]() |
|
Eto ga na, a ja mislila da sam pametna pa isfurala novu foru
![]() Ma nema veze, bar sam obnovila nešto , a nije na odmet da se kaže, sezona je tu pa nek se zna ![]() |
|
|
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Evo da se i ja javim o pregnojavanju, ja uvijek , ali uvijek sve biljke zalijem polovinom od uobičajne količine vode kojom zaljevam i nakon par sati pregnojim. Obično to radim petkom kasno navečer a pregnojavam subotom rano ujutro (tada sam naime slobodna za takve zahvate)
|
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
antonija i ja sam davno prije o tome još čitala
|
|
![]() |
|
O tome su nam na ovoj temi tipkali @Pinus i @Wolfsbane.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
ja sam i dosada tako zalijevala. davno sam to neđe pročitala.
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
Da, prvo biljku dobro zaliti čistom vodom, a kako je kod naših adeniuma supstrat propustan, možemo i poveće količine vode sipati, tako da se kojekakvi netopivi ostaci od prethodnog gnojenja isperu iz supstrata. Nakon što se voda dobro ocijedi i dok je supstrat još vlažan, slijedi novo zalijevanje sa prihranom.I tako svaki slijedeći puta. Kao što rekoh, meni je to OK i prakticirati ću taj obrazac kad god budem imala vremena, jer ruku na srce, malo je zahtjevnije nego samo obično zalijevanje.
|
|
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Glikice i ja sam čitala o tome, a i o tom da se biljka nikada potpuno suhog supstrata ne zalijeva odmah s otopinom gnojiva nego da se gnoji nakon što se supstrat navlaži
![]() |
|
![]() |
|
Čitam tako negdje da je pametno, prije zalijevanja biljke gnojivom, dobro zaliti čistom vodom i to dobro, tako da se isperu zaostale netopive soli od prethodnog gnojenja. Dakle, prvo jako politi biljku običnom vodom, pa tek onda vodomu kojem je otopljeno gnojivo. Što mislite ? Meni ima logike, i radit ću tako ubuduće.
|
|
|
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Razmjenu biljaka, ponudu te sve ostalo vezano za isto stavljate u kategoriju Oglasi
|
|
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
bas su lijepa vojska bebolina! i odlicno pasu na taj zidic, samo mene bi bilo frka ostavit ih da ih neko sa ceste ne napikira, znam da si vec imala problema sa idiotima.
sto se reznica tice, ja nisam ni zicala ovaj put, mislim da bi ih samo potrosila bezveze jer su moji adeniumi tek posteno izasli na sunce, iako imaju lisce i zeleni su ful, jos nisu ni blizu onoj turbo fazi rasta kad se dobro primaju kalemi. steta onda da netko drugi (mozda sa boljom klimom) ne proba ![]() |
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
A ja se za iduže proljeće javljam za ljubičasti, do tada će moji klinci već narasti i stasati za sex ,mislim cijepljenje,kalemljenje ili što god već to bilo...
![]() |
|
|
|
![]() |
|
No sikiriki, šaljem kako ti paše
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 135136137138139 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |