Kamelija - Camellia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2223242526 35> |
Korisnik | |
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Krasne su! Sve nijanse crvene, bijela, roza....
Ipak, ona šatirana upada u oko. |
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Baš je posebna
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Bebolina tvoje dame baš su se lijepo rascvjetale. Neke moje još uvijek ne cvjetaju, ali nadam se da hoće ovih dana. Bura puše ko luda, pa ih moram sklanjati da mi ne ostanu bez cvijetova.
Ova tvoja šatirana je prekrasna. Kupila si je sigurno u Pordenonu jer samo tamo imaju tu ljepoticu. Imala sam je ali lanjska bura ju je uništila. Ja sam je zvala karanfil kamelija, a ime joj je MARGARET DAVIS. Bila bi je kupila ponovo ove godine ali nisam je nigdje vidijela. ![]() ![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Kod mene je bijea dupla tek sad krenula s cvatnjom, a tako je bilo i lan,sve ostale su mi šarene odavno. Ova karanfil kamelijaje stvarno prelijepa i jako interesantna. Svaki cvijet je za sebe, neki svjetliji a neki tamniji, zavisi da li imaju sunca, a to da ih bura odere...hmm, jako. Evo kako je to bilo jutros |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() |
|
@moon
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Na ovim sam stranicama (iako polupismena
![]() ![]() ![]() Damicama više škode ljetne vrućine i popodnevno ljetno sunce, nego sav led i snijeg zimi ako imaju dobru drenažu
|
|
![]() |
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
O znači opet je sve normalno.
![]() ![]() Malo se uključujem u razmišljanja o kamelijama. Obzirom na dugogodišnje iskustvo s njima potvrđujem Bebolinino razmišljanje. Kamelije su biljke sjene, ne podnose direktno sunce i velike topline. Zima im ne smeta i minusi do -10, a neke piodnose i više...Jako im smeta vjetar, naša bura ih uništava. Više sam puta pisala da im ne smeta zima, pa me je nekoliko forumašica i poslušalo i nabavilo kameliju i držalo je vani. Tako je napravila Flavia i sad je sretna i zadovoljna sa nekoliko kamelija... Moje kamelije neumorno cvjetaju, samo još mislim dvije ne...Moram ih opet poslikati i naravno staviti ovdje... ![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Sve ste u pravu,što se tiče,kamelije.Moja je stara 14 godina,svake se godine bori sa burom,jugom,posolicom,suncem...sada i minusima,ali sve to izdrži i svake godine razveseli me sve ljepšim cvijetovima.
Operem je od posolice. U 11,mjesecu dohranim je,dodam nove zemlje pomjesane sa humusom. Ljeti je rano ujutro osviježim. Osjete one da im se mi divimo ![]() |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
OSica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Svibanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1105 |
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
OSica...krasna je, bravo
|
|
![]() |
|
![]() |
|
OSica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Svibanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1105 |
Hvala moon,koliko ju dadiljam trebala bi biti kao vaše,ali ja se nadammmmmm.......
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
anabistrica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
Lepe ti je Zagorje zelene
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2223242526 35> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |