Gaura - Gaura lindheineri |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6789> |
Korisnik | |
anabistrica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Danas sam posadila u vrt gaure koje sam dobila od Natalije. Koliko vidim iz vaših prepiski i naputaka, treba ih zaštititi preko zime jer sam u Zagorju pa ću staviti grančice juniperusa i nadat se da će dočekati proljeće i cvasti po ljetu.
|
|
Lepe ti je Zagorje zelene
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
ova je "baštard", zasijala se sama, raste grmoliko, a ima svijetliji cvijet
![]() |
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
i baš je lijepa Natalija... ta samovoljna ljepotica
|
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us Mojima naš odgovara ovo vrijeme, malo sunčeka- malo kišice, i cvjetaju bolje nego ljeti po vručini !! A svaka bocnuta grančica preko ljeta, primila se !! |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
baš ti je prelijepa, draga Ružo, ove niske sorte su puno elegantnije!
|
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
FLORAMYE ![]() Odrastao grm ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 14 Siječanj 2011 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1337 |
Najsretniji ljudi ne posjeduju najbolje od svega. Oni samo naprave najbolje iz onoga, što im je na raspolaganju.
|
|
![]() |
|
nata07 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 904 |
a kod nas na placu bila 5 kuna, nisam mogla vjerovat alli nema bijele ....
|
|
ako vas nitko ne voli, cvijeće će vam sigurno uzvratiti
|
|
![]() |
|
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
floramy...platila san je 40 kn ....na štandu par metara dalje bila je 10 kn iste veličine.....naravno da san kupila i tu drugu ali nije ni sluga ovoj ljepotici....raste brzinom magle,cvita predivno ...vidiš je na slici 10.4 bila je u maloj teglici
|
|
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
od mojih 3 vrste - tamno rozog cvijeta, bijele lelujave i lanjske samonikle, valjda mix ove 2 kupljene, najljepša mi je baš ta zadnja," baštard"
![]() |
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
|
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
e. nona jako je lijepa
![]() a kako je samo gusta... ![]() |
|
![]() |
|
FLORAMYE ![]() Odrastao grm ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 14 Siječanj 2011 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1337 |
Najsretniji ljudi ne posjeduju najbolje od svega. Oni samo naprave najbolje iz onoga, što im je na raspolaganju.
|
|
![]() |
|
flora.tvoja gaura je stvarno prekrasna.
|
|
|
|
![]() |
|
moja roza, stara par godina je propala...
zašto? nisam sigurna kako imam malo mjesta, a velike oči, oko nje je zavladala gužva (ljiljan, visoki phlox, raširio se viburnum opulus, šeboj...) i već je ovu, 3. sezonu, bila puno manja i neuglednija nego prošle 2 doduše, jesam je kidala i pelcala na proljeće prije par dana sam primjetila da su se neke grane osušile, sinoć sam ih otkinula i ostala je samo jedna grana, bojim se da neće ni ona dugo imaju li gaure "rok trajanja"? |
|
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
iz mog iskustva, gaura ne trpi susjede koji je guše.
traži prostor sa puno sunca i dovoljno mjesta. greška je što si ju rezala u proljeće. ona se pelca u kasnu jesen i grančice se stavljaju pod bocu. vidjela sam gdje se cijeli veliki grm osušio nakon ljetnog orezivanja. što se tiče roka trajnja, gaura spada u trajnice kratkog životnog vijeka ali to se odnosi samo na zimsko preživljavanje, ljeti ne bi smjela uginuti. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6789> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |