Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Identifikacija kaktusa i sukulenata
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Identifikacija kaktusa i sukulenata

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3233343536 43>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
JEKA FRA View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 710
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JEKA FRA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2013 u 21:30
moze id  dali je neka vrsta escheveriesmile113
JELENA FRANIC
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2013 u 01:11
Ma te fore o otrovnosti biljaka su bez veze,  kao prvo ne jedemo ih, a kao drugo, operemo ruke i bez brige smo.
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Mezcal View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 48
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mezcal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2013 u 00:36
Pinus, precizirao si vrstu, 100% je J.Podagrica. U svakom slucaju divna biljka:)
Mislim da ne treba puno brinuti zbog otrova, pa danas je sve zatrovano - od vode, hrane, zemlje, vazduha...Euforbije su jos najmanji problem
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2013 u 23:50
Jaojjjj, pa ja imam puno euforbija, a još se nisam optrovala ?
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2013 u 21:35
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2013 u 20:59
U pravu si Osice. Jatropha podgarica spada u obitelj Euphorbija (Euphorbiaceae). A znamo da su euforbije sve do jedne pune lateksa i otrovne.
Na vrh
OSica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1105
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OSica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2013 u 20:48
Pinus,jako interesantna biljka koju si kupio.Stalno govore otrovno ovo pa ono,mislim da nitko ne jede cvijeće pa onda nema veze ako je otrovan.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2013 u 20:19
Mezcal, da, da u pravu si. To je crveno cvjetna jatrofa - Jatropha podagrica - klikni. Lijepo je pročitati podatak da cvate tokom većeg dijela godine. No, manje je lijepi podatak da su svi dijelovi biljke otrovni.

Moon, preko dana je sve u redu ali noći bi u mojem kraju znale biti još uvijek problematične.
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2013 u 14:19
Pinus....nadam se da ćeš uspjeti identificirati novu biljku jer bilo bi čudno otvoriti temu za nepoznatu biljku
Stvarno se iskreno nadam da će i kod tebe zasjati sunce i uskoro doći proljeće sa stabilnim temperaturama, tako da ćeš i ti moći usmjeriti svoju nagomilanu energiju u pozitivnom smjeru
Na vrh
Mezcal View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 48
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mezcal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2013 u 12:24
Fin kaudeks:) Vidi da nije Jatropha Berlandieri?
Ja sam tu biljku video samo jedan put u jednom GC i nikad vise, zao mi sto je nisam tad kupio:)
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2013 u 09:45

Jučer sam bio u Zagrebu i usput skočio u Lučko. Imao sam sreće. U mbmu imaju u ponudi između ostalih i ovu biljku sa slike. Normalno je da su ju prezalili. Vjerojatno su mislili da je to močvarna a ne aridna biljka. Prvo što sam uradio kad sam došao kući je da sam ju presadio u suhi supstrat. Sada mi ne preostaje ništa drugo nego se samo nadati da će se oporaviti i napeti svoje lišće. A pošto naš admin trenira strogoću ne znam kamo da dam post ? Neda mi se otvarat novu temu. Otvorio sam ih i tako i tako previše i evo je ovdje u ID. U stvari koja je to biljka ?
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2013 u 19:02
Kalanhoa je sigurno. No mislim da je to Kalanchoe orgyalis (klikni)
Na vrh
OSica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OSica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2013 u 17:32
Imam još pitanje i onda šutim.Koja je ovo sukulenta?
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2013 u 19:47
OSice, imamo temu o čuvarkućama pa si malo prolistaj. A ako dođeš na jednu VK kavicu, bit će i čuvarkuća i seduma i svašta još Wink.
Na vrh
OSica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OSica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2013 u 19:42
Jooooj,nemojte me plašiti.Iznijela sam ih odmah van,hvala na savjetima.
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2013 u 13:07
OSica....ova tvoja čuvarkuća je Sempervivum arachnoideum i to ćeš vidjeti kad joj daš adekvatne uvijete   
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2013 u 09:40
Čuvarkuće moraju biti vani, pa ako ih voliš onda im priušti uvjete koje one trebaju. Natalija ti je lijepo sve objasnila.
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2013 u 07:45
osice, lijepi su čuvarkuće, ali zbog boravka u zatvorenom, nisu u najboljem izdanju...
ako želiš da ti prežive, morati ćeš ih staviti na zrak... izdužiti će ti se (neke već su počele), izgubiti formu, oslabiti...
kad ugrije i kad ih izvadiš vani, lako moguće da neće biti ništa od njih

imaš li kakvu prozorsku dasku da ih staviš na nju, ali s vanjske strane? imati ćeš ih na oku, a neće se patiti

Na vrh
OSica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OSica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2013 u 07:37
SlavujVk,znam da prezimljavaju vani,nisam ih polijevala,ali volim da su unutra ,onda ih vidim,ako su vani onda ih preko zime vidim samo ponekad ili nikako :)
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt - Ljeto 2013

Bodovi: 5466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2013 u 07:33
OSica, čuvarkuće vani prezimljavaju a kada su u zatvorenom često ugibaju ili postaju mekane,vodenaste i prozirne kao što je tvoja na slici.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3233343536 43>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.