Aeonium |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1920212223 41> |
Korisnik | |
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mene jako zanima Aeonium arboresces! Preedivan je...dali ga netko ima?
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
Na Palmižani ,obitelj Meneghelo gojisukulente,kaktuse itd. između ostalog i aeoniume....cijele su godine vani....predivni su! Kaže gosp. Dagmar da vodu dobiju samo kad ih posadi....a onda se predavaju Palmižani i njezinoj neiscrpivoj snazi da u teškim uvijetima stvori predivnu biljku i kaže da biljke nakon nekog vremena nauče ....pamte da moraju neko vrijeme preživjeti bez vode,problem je propusno tlo ...jer kad se zalije biljka...to čujete klok klok i gotovo!¨!
![]() |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Free svaki bi se Bračanin utopio u toliko vode
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
ako je aeonium ovakav kao na donjoj slici, tj. ako raste samo 1 rozeta iz sredine stabljike, mislim da nema puno šanse da se grana, stabljika mu se izdužuje dok se pusti ili dok se nešto "ne dogodi", nekakvo mehaničko oštećenje
to govorim iz iskustva, a možda nisam dovoljno iskusna ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Crnoglavca nema potrebe sklanjati u polusjenu, on treba biti na cjelodnevnom suncu, da ne kažem pržionici.
Antonija, hvala ti za podatak o samorazgranjavanju aeoniuma. |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
antonija, imaš staru sliku ovog aeoniuma?
stabljika mu je dosta kratka i meni se čini da on je bio odrezan i da su ove rozete izašle upravo pri vrhu stabljike koja je dekapitirana |
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
antonija, hvala ti na odgovoru ![]() |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Duda, 3 sekunde prije slikanja sam ga zalila, zato ima deblo mokro !! Cure, svaki listić u novoj rozetici koji nikne, odma je suhi, i tako od lani od kad sam ga odrezala !! Neće i neće !! Ali zato odrezana glava raste, ajde barem nešto !! Nažalost moji još uvijek moraju biti unutra !! Da ih sad ostavim vani, vjetar bi ih odma obrijao, kao lani achimentese !! Još će barem mjesec dana morati biti unutra !! |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
ja moga držim na ful suncu cijelo ljeto, već je tamo!
belica , zašto ga stavljaš u polusjenu. koliko je meni poznato na suncu dobije crnu boju. na slici se ne vidi iza lijevoga imam još jednoga koji se nije granao, danas gledam i on ima malu rozeticu. uslikati ču je. |
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
Duda-Lave ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
free po slikici ipak izlaze novi izboji jesu sitni ali ipak ih ima...i nekako mi se čini da je zemlja premokra čak mu je i deblo navlaženo ..možda da ga malo zaboraviš zaljevat
![]() |
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
i ja svog nema snage rezati, nekako sam zaključila da će se i sam razgranati s vremenom, i očito i je tako. Ja svojeg držim na suncu dok je sunce blago, a kasnije kad bude ono jarko ljetno, povučem ga u polusjenu drugog cvijeća.
|
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Hvala Antonija,onda ni ja neću rezat,možda do jeseni izbace male rezete.Samo mi još reci gdje ga držiš,na suncu ili....?
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
obadva su mi pred kraj prošlog ljeta počeli izbacivati male rozete.u desnoga se fino na vrhu vidi velika postojeća rozeta a u lijevoga je okrenuta prema zidu, vide joj se listovi preko malih.
meni ih bilo žao rezati i nisam požalila! |
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
da, evo kako izgleda!
![]() |
|
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Antonija,hočeš reči da se crnoglavac sam razgranao,da ga ne režem?
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
Anastazija, ja nisamm rezala i razgrano se. ima dosta rozeta!
|
|
|
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Ako se ne odreže glava dal onda pušta grane sastrane ili ga se baš mora rezati da bi se razgranao ? |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
free tako to i treba izgledati - noga/stabljika mu je tolika, koliku si ostavila
nove rozete izbijaju na gornjem dijelu uz samo mjesto reza, što se kod tvoga i vidi - novi izboji ne znam kako drugima, meni nikad nisu izbijale rozete iz samog debla po dužini, gdje su nekad bili listovi, samo "krunica" pri vrhu gdje je odrezan kad ugrije i krene brže, te rozetice će se pružiti i dobiti ćeš grane, tj. krošnju |
|
![]() |
|
Free, jesu li ti još unutra?
Ovaj bračanin, donji, čini mi se da ipak na njemu nešto raste1 |
|
|
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
![]() ![]() Ovo gore je još bila i ljepša strana medalje !! A ovo dolje je .... "crnogorac-crnoglavac" sa Brača ! Odrezana glava lijepo napreduje, ali od pojasa dolje ....nula od čovjeka !.........katastrofa !! Kaj da mu radim, kaj ?? ![]() |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1920212223 41> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |