Nocna frajla- mirabilis jalapa |
Odgovori | Stranica 123 12> |
Korisnik | |
Donata
Trajnica Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 06 Travanj 2007 u 19:38 |
Noćnu frajlu imam već nekoliko godina,i evo slikice u desnom uglu, vidi se list i jedan duguljasti pup:
Iako se tu dobro ne vidi cvijet izgleda ovako: To je vrsta dature. From Wikipedia, the free encyclopedia |
|
Sponzorirani linkovi | |
flora
Već proklijao Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 211 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Donata, ovo na doljnje dvije slike je Miribilis japala, ona nema miris i poput korova je jer je se jako lako osjemeni, a ima dosta jak korijen pa ju je i teško iskorijeniti s mjesta gdje je jednom rasla.
Matthiola (Ljubičina, matiola) E sad koja je prava noćna frajla koju traži Angi? |
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja mislim da traži ovu na Donatinoj slici zadnju,sa šarenim cvjetovima,jer je najčešća.A možda i ne.
E sad da mi je angi bliže odma bi joj sjeme dala,ja sam ga u jesen skupila sa svojih biljaka.Angi ako ne nađeš mogu ti poslati,ako to tooooliko želiš
|
|
angi
Odrastao grm Pridružen: 02 Travanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1139 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
drage moje,
tražim cvijet koji ima prekrasan miris,
znam da je nešto sa ljubičastom plavom bojom,
da se noću otvara taj cvijet i da nije ''visok''
|
|
Donata
Trajnica Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Angi traži ovu koja miriše, a to je najvjerovatnije ova datura.
Ona ima prekrasan miris.I izgleda puno ljepše sa bijelim velikim cvijetovima nalik na kišobrane.Spada u istu skupinu datura kao i anđeoske trublje, razlika je jedino što su ove jednogodišnje, a anđeoske trublje su trajnice. P.S. Bojim se da to ipak nije taj cvijet jer ovaj zna biti visok, i ne ljubičast. Ažurirao Donata - 06 Travanj 2007 u 22:38 |
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E sad ako ga Angi nije prepoznala na slici onda taj ja nemam.No Angi ako hoćeš ove koje imam ok,to su ove zadnje kod Donate,ljubičaste kad su zatvorene.Ja sam davno neke mixane kupila tako da ima i samo žutih ali većina je šarenih.Jesu niže i mirišu i lijepo cvatu...
|
|
voki
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prava noćna frajla je na Florinoj slici na prethodnoj stranici, ja je sijem ispred kuće i naveče toliko miriše da svi zastaju ispred kuće. Imam i semena od ove biljke, ne znam da li bi prošlo da se pošalje poštom, jer seme je sitno i ne bi se primetilo u pismu.
|
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
Dalmax22
Mladi grm Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 665 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
-nisam mogla naci ovu temu pa mislim da jos nije otvorena a ako slucajno vec postoji slobodno me prebacite
i Grmlje koje je jako lako uzgojiti iz sjemena. jednom kad ste ga posijali i kad je narastao tesko cete ga se rjesiti. Iako ima gomolje razmonozava se sjemenom. Ima ga u svim bojama; zuti,crveni,roza,bijeli, satirani.. Meni je zanimljiv jer zauzme dosta prostora i stavim ga da popunim prazna mjesta a cvjeta citavo ljeto. Ostale slike naših članova možete pogledati ovdje: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=2356 |
|
AB100
Upravo klijam Pridružen: 08 Studeni 2007 Status: Offline Bodovi: 120 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jako su mi lijepe ja imam samo su šatirane žuto crvene ove još nisam vidijela
|
|
AB100
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
WoooooooooW Dalmax,jesu to tvoje???? Ja imam šarene neke,i crvene.Ove su predivne,nikada ih ni vidjela nisam u toj boji.
|
|
Dalmax22
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jesu, moje su a to je ovdje skroz uobivcajeno cvijece pa ste me iznenadie zanimanjem za njega. Doduse jako je zahvalno.
Satirane nastaju kada se krizaju . |
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma i kod nas je uobičajeno no ne ta boja. U toj boji ih nisam vidjela. Nego imaš li sjemena od njih
|
|
Dalmax22
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Shasa bojim se da te moram razocarati ali to sjemenje je pootpadalo a izvadila sam i stabljike da bi malo uredila vrt.
|
|
andrea01
Cvjetni guru Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Niti ja nisam vidjela ovu nijansu...
|
|
Dalmax22
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa to mi je nevjerojatno...
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A jel ima negdje za kupiti ta boja? Ja nikada kod nas takvu nisam vidjela,ni sjeme ni sadnice.
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prekrasne su
kod nas ima bijelo-roze, spricane i mjesane i zuto crvene, isto mix boja na jednom mjestu sam vidjela i cisto bijele, ali nije jos bilo sjemena |
|
Zvjezdana
Trajnica DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moja baka je imala bijele žute crvene žute pošpricane s srvenim bijele pošpricane sa crvenim super su mi one
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
preliujepa biljkica imala sam je ali nazalost smrzla mi se
|
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam ih i ja, ali tvoje su ljubičasta predivne. nažalost moje su klasika crvene, žute i šatirane te dvije boje. Obožavam njihov miris kada navečer dolazim doma. Uvijek spremim sjeme, a ove godine ću ih posaditi i u vikendici u gorju.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Odgovori | Stranica 123 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |