Azalea |
Odgovori | Stranica <1 56789 10> |
Korisnik | |
Amaryllis
Novo sjeme Pridružen: 18 Siječanj 2013 Status: Offline Bodovi: 11 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
eo situacija je ovakva,bila sam u par cvječara ipitala za određenu sortu po imenu satsuki azalea ali su me svi blijedo gledali kao da tražim biljku mesožderku uopće nisu imli pojma što je azalea a kamoli satsuki....btw MOON hvala ti na pomoći
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Poznato je da naši prodavači često malo znaju o onome što prodaju... Dijelom možda i nisu krivi u ovom slučaju jer su već duže vrijeme azaleje svrstane kao podrod rododendrona. Satsuki Azalee su Rhododendron indicum. Treba napomenuti da sve azaleje i razni hibridni kultivari mogu biti listopadni, zimzeleni i poluzimzeleni te da nisu svi za sadnju na otvoreno (kao što je netko na ovoj temi napisao). Mnoge vrste ne podnose kontinentalne zime i zato se uzgajaju kao lončanice. Problem je što se u pravilu u trgovinama pojavljuju bez punog "imena i prezimena" pa se u biti nezna o kojem se kultivaru radi. U vrtnim centrima se također pod "vanjske" prodaju i neke vrste koje podnose svega do -10 ili do -15 st. C pa su problematične za uzgoj na kontinentu (iako će svaki trgovac reći da podnose naše kontinentalne zime). Ja imam jednu bezimenu vanjsku azaleju jedno šest godina i pokazala se izdržljivom i na uvjete koji joj nisu baš idealni. Svake godine me obraduje bujnom cvatnjom. |
|
Amaryllis
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pa o tome vam ja pričam nemaju pojma što tražim,što se tiče samih osobina te biljke imam sve i gotovo sve znam te imam zapisano umojoj kučnoj vrtlarici,i koliko god se trudila nemrem nabaviti azaleu koju tražim,na par mjesta sam našla da se prodaje sjeme listopadne azalee ali opće poznato je da je tu biljčicu vrlo teško uzgojiti iz sjemena.Najbolji način je putem reznica...a glavno pitanje je gdje da nabavim tu reznicu?!?
|
|
Leona31
Neukroćena biljka Pridružen: 23 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 3106 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Amarilis,imas ovde na forumu Bonsai Azale ako samo mozes otvoriti link.
|
|
makk
Odrastao grm Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Razmnožavanje reznicama je, po meni, samo za uzgajivače tj. za one koji imaju ogromne biljke "majke" koje im služe samo za razmnožavanje.
S obzirom kako Rhododendroni/Azalee sporo rastu greška je uzimati reznice s malih biljaka. Tako se može biljka potpuno uništiti. |
|
Amaryllis
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pa to se podrazumijeva da nećemo rezat mladu biljčicu....sve u svemu bilo bi lijepo kad bi našla nekoga u blizini tko ima stariju pa da maznem jedna maaaalu reznicu kad za to bude vrijeme..
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovu azaleu sam kupila na sniženju u jadnom stanju, posadila sam ju u vrt, jako orezala da dobije neku formu, ljetos je lijepo napredovala, zametnula pupove, sad za vrijeme ovog zadnjeg snijega kompletno je bilapod njim. Zanima me da li će procvjetati jer uopće ne znam koje je boje. Današnja slika Indijska azalea (Rhododendron simsii)
|
|
dmirce12
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moja još ne pokazuje nikakve naznake otvaranja pupova, no sad kad sunce zagrije, bit će cvjetića. Danas sam ju "nahranila" i sad sam mirna tri mjeseca s prihranom.
Tvoja je jako lijepa. Ma volim te nezahtjevne grmiće, a tako lijepe i u cvatu i bez cvata |
|
Belina
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moon,ni moja ne pokazuje,nikakav interes da se okiti cvijetićima,ali kako si rekla i tako je lijepa
Sve ostale rascvijetane azalee su prave male plesne balerine! |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
dmirce12
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
agava1504
Već proklijao Pridružen: 24 Siječanj 2013 Lokacija: Moslavina Status: Offline Bodovi: 204 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kupila sa ove godine azaleju, i držim ju u kući, za sada...i lijepo se drži..samo sad ne znam da li da ju iznesem van kad zatopli, i kako da ju u ljetu njegujem...ne znam da li bi preživjela zimu vani jer su minusi poprilični kod mene...
|
|
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
|
moon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Belina
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Draga Moon,prekrasno [IMG]smileys/smiley32.gif" align="middle" /> .Moja azalea ima nove listiće,a pupovi se nećkaju.
Bebolina,draga,morati ću joj i ja nešto pokazati. |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
moon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moon
|
|
jagoda
Cvjetni guru Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vidim da ima dosta rascvjetalih azaleja. Sad je njihovo vrijeme..Kod mene uvijek kamelije i azaleje cvijetaju u isto vrijeme. Imam ih desetak. Sve su kupljene na akcijama za sitne novce. Uvijek ih držim vani uz kamelije i očito im tako odgovara. Dvije su skroz rascvjetane, dok su ostale u pupovima...Evo nekoliko slika..
|
|
sutra je novi dan
|
|
moon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
vijolica
Odrastao grm Pridružen: 02 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 1265 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasno!
|
|
Odgovori | Stranica <1 56789 10> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |