Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 257258259260261 407> |
Korisnik | |
sunandmoon ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 08 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
najljepše zahvaljujem!već sam se uplašila da ju je plijesan uzela pod svoje.može još kakav savjet za daljnju njegu?do sad je sve,prema tome,u redu,još uvijek mi stoji u svome "stakleninku/plasteniku" (čitaj posuda za kolače
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
Nije plijesan, takvo pitanje sam i ja postavila prije skoro godinu dana
![]() Ako ti nisu svi niknuli i ako su tek niknuli i imaju još ljuskice neka stoje još malo u stakleniku. Daj šansu još drugima da proklijaju. Ja sam sad zadnjoj turi skinula foliju tek kad su počeli ljuskice odbacivati. Nekom sam i pomogla sa skidanjem ako ju baš nisu htjeli odbaciti a skroz su se uspravili. |
|
![]() |
|
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
Drži ih na toplom i svjetlom mjestu, sunčanom dapače. Kad skineš foliju zalijevat ih čim se zemlja osuši. Gnojivo tek kad dobiju 2 para listića. Maaa nije tak strašno, uspjet ćeš i pritom uživati ko i svi mi ovdje
![]() |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() |
|
sunandmoon ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 08 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11 |
Hvala Marsha
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
danas me docekalo iznenadjenje doma
![]() |
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Ovo je prelijepo !
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
MermaidDreamer ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 10 Prosinac 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 343 |
wow, prekrasan cvijet :)
|
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Pinus, baš si ih lijepo ušminkao. Ovi pincirani imaju duplo više grana i listova od mojih pinciranih koji su tek koji mjesec mlađi. Osim sunca i gnojiva, tu očito ima ulogu i dobra ruka!
Wolfsbane, ja još ne poznajem kakv osjećaj izaziva prvi cvijet adeniuma, ali mislim da je super, naročito kad imaš ovako lijep cvijet. |
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
Tnx :))
Cvjetic je sitan i jednostruki, ali boja je nerealna, fluorescentna. Nadam se da ce velicinu nadoknadit kolicinom, ima jos hrpu pupica koji sustizu ovaj koji se otvorio. Tri zrake sunca i biljcice odmah polude, isto kao i mi ljudi :D |
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Pinus, stvarno su ti jednogodišnjaci super, ma to su već odrasle buce
![]() ![]() @Wolfsbane
![]() ![]() Moji se tek počinju buditi nakon zimskog presađivanja, koje im očito nije prijalo. No, njihovo vrijeme tek dolazi.
Ovaj arabicum je skroz čudan, listove ima samo na jednoj grani, sve druge su golišave
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Wolfsbane ...prelijep cvjetak, lijepa boja
bebolina...možda se tvoj odlučio na "adamov kostim" ![]() |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Bebolina, ja ću sad nešto natipkati, nemoj mi zamjeriti na prijedlogu, ujedno provjeravam koliko i sama znam i koliko sam pametna: naime, ja bih ovom arabicumu odrezala ove grane što su bez lista, sve na nekih 3-4 cm.
Što ti planiraš s njim ? |
|
|
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Pinus
![]() |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Ne planiram orezivati arabicuma, on mora biti takav kakav je, dok će svi obesumi dobiti po repu kako bi im oformila bujnu krošnju
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Ček, jel se arabicumi ne orezuju ili ?
Uskoro će mi stići sjeme od njih, pa kako s njima? |
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Tnx Bebi, eto vidiš, dobro da sam to spomenula. Ko zna što bih ja od njih jednog dana napravila, uh
![]() |
|
|
|
![]() |
|
predivni su sve do jednoga
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 257258259260261 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |