Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 146147148149150 407> |
Korisnik | |
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Arabicum ne postoji kao "siam violet", siam violet je kultivar obesuma... Tek je nedavno dobiven arabicum tamno crvenog cvijeta, jos je daleko do ljubicastih i sl.
Od ovih svih, meni oni na prvoj slici lijevo lice na arabicume. Za donju sliku nisam sigurna. Kod mojih arabicuma se jasno vidjela razlika, kao klijanci su bili visi od obesuma, ali kasnije su internode bile jako blizu i nisu bjezali u visinu nego u sirinu. Ima slika nekoliko stranica nazad. I jos jedna velika razlika, kotiledoni i rani listici su bili vise srcoliki i okruglasti nego kod obesuma, kasniji listici postanu pak puno veci od obesuma, iako to ovisi i o kultivaru roditelju pretpostavljam. Jos je tesko procijeniti na tvojima, najbolje ce se vidjet kad puste jos koji par listica. |
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
MermaidDreamer ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 10 Prosinac 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 343 |
Ovo ovdje me mix sijan 10.02.
Na lijevoj strani (11 kom) su arabicumi (barem je tako pisalo na vrećici) kupljeni preko e-baya Na desnoj strani su : obesumi iz plumerije2, 2 velika i dva mala. Dvije različite boje iako je : veliki + mali jedna boja ![]() ![]() |
|
![]() |
|
MermaidDreamer ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 10 Prosinac 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 343 |
Ovo je klijalište gdje su samo arabicumi (iako sam malo skeptična
![]() Ovi lijevi su kupljeni preko aukcije i ima ih 8 (bilo ih je 9, ali već je jedan našao novi dom na Lošinju). Ovi desni (gdje je i "trio fantasticus- blizanci+ jedan) su kupljeni preko e-baya,imenom Arabicum Siam Violet, sijani iz "2 puta" i očigledna je razlika između lijevih arabicuma i desnih arabicuma, iako su sijani istog dana. ![]() |
|
![]() |
|
Sije se kao i obesum.
Kada sam sijala uvijek sam sijala i obesum i arabicum u iste posude u iste uvijete i slično su nicali. Kada krenu, arabicum je malo drugačiji od obesuma u izgledu ali ništa drugo. To su moja skromna zapažanja . (sijala ih 20.02. i 10.02). Upravo sada se sunčaju svi klijanci na balkonu :). |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Upravo mi je stiglo sjeme arabicuma, pa dajte mi recite, da li se sije isto kao obesum i kako dalje s njima ?
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
koja je razlika između arabicuma i obesuma!
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
sunandmoon ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 08 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11 |
predivni su sve do jednoga
![]() |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Tnx Bebi, eto vidiš, dobro da sam to spomenula. Ko zna što bih ja od njih jednog dana napravila, uh
![]() |
|
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Ček, jel se arabicumi ne orezuju ili ?
Uskoro će mi stići sjeme od njih, pa kako s njima? |
|
|
|
![]() |
|
Ne planiram orezivati arabicuma, on mora biti takav kakav je, dok će svi obesumi dobiti po repu kako bi im oformila bujnu krošnju
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Pinus
![]() |
|
![]() |
|
Bebolina, ja ću sad nešto natipkati, nemoj mi zamjeriti na prijedlogu, ujedno provjeravam koliko i sama znam i koliko sam pametna: naime, ja bih ovom arabicumu odrezala ove grane što su bez lista, sve na nekih 3-4 cm.
Što ti planiraš s njim ? |
|
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Wolfsbane ...prelijep cvjetak, lijepa boja
bebolina...možda se tvoj odlučio na "adamov kostim" ![]() |
|
![]() |
|
Pinus, stvarno su ti jednogodišnjaci super, ma to su već odrasle buce
![]() ![]() @Wolfsbane
![]() ![]() Moji se tek počinju buditi nakon zimskog presađivanja, koje im očito nije prijalo. No, njihovo vrijeme tek dolazi.
Ovaj arabicum je skroz čudan, listove ima samo na jednoj grani, sve druge su golišave
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
Tnx :))
Cvjetic je sitan i jednostruki, ali boja je nerealna, fluorescentna. Nadam se da ce velicinu nadoknadit kolicinom, ima jos hrpu pupica koji sustizu ovaj koji se otvorio. Tri zrake sunca i biljcice odmah polude, isto kao i mi ljudi :D |
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Pinus, baš si ih lijepo ušminkao. Ovi pincirani imaju duplo više grana i listova od mojih pinciranih koji su tek koji mjesec mlađi. Osim sunca i gnojiva, tu očito ima ulogu i dobra ruka!
Wolfsbane, ja još ne poznajem kakv osjećaj izaziva prvi cvijet adeniuma, ali mislim da je super, naročito kad imaš ovako lijep cvijet. |
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
wow, prekrasan cvijet :)
|
|
![]() |
|
Ovo je prelijepo !
|
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 146147148149150 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |