Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Adenium obesum - Pustinjska ruža
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Adenium obesum - Pustinjska ruža

Odgovori Odgovori Stranica  <1 146147148149150 407>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 708
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2013 u 10:48
Arabicum ne postoji kao "siam violet", siam violet je kultivar obesuma... Tek je nedavno dobiven arabicum tamno crvenog cvijeta, jos je daleko do ljubicastih i sl.
Od ovih svih, meni oni na prvoj slici lijevo lice na arabicume. Za donju sliku nisam sigurna.
Kod mojih arabicuma se jasno vidjela razlika, kao klijanci su bili visi od obesuma, ali kasnije su internode bile jako blizu i nisu bjezali u visinu nego u sirinu. Ima slika nekoliko stranica nazad. I jos jedna velika razlika, kotiledoni i rani listici su bili vise srcoliki i okruglasti nego kod obesuma, kasniji listici postanu pak puno veci od obesuma, iako to ovisi i o kultivaru roditelju pretpostavljam.
Jos je tesko procijeniti na tvojima, najbolje ce se vidjet kad puste jos koji par listica.
velika gorica
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
MermaidDreamer View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 343
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje MermaidDreamer Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2013 u 10:38
Ovo ovdje me mix sijan 10.02.
Na lijevoj strani (11 kom) su arabicumi (barem je tako pisalo na vrećici) kupljeni preko e-baya
Na desnoj strani su : obesumi iz plumerije2, 2 velika i dva mala. Dvije različite boje iako je : veliki + mali jedna boja

Na vrh
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje MermaidDreamer Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2013 u 10:31
Ovo je klijalište gdje su samo arabicumi (iako sam malo skeptična u tu tvrdnju ), sijani 20.02.2013.
Ovi lijevi su kupljeni preko aukcije i ima ih 8 (bilo ih je 9, ali već je jedan našao novi dom na Lošinju).
Ovi desni (gdje je i "trio fantasticus- blizanci+ jedan) su kupljeni preko e-baya,imenom Arabicum Siam Violet, sijani iz "2 puta" i očigledna je razlika između lijevih arabicuma i desnih arabicuma, iako su sijani istog dana.

Na vrh
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje MermaidDreamer Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2013 u 10:08
Sije se kao i obesum.
Kada sam sijala uvijek sam sijala i obesum i arabicum u iste posude u iste uvijete i slično su nicali. Kada krenu, arabicum je malo drugačiji od obesuma u izgledu ali ništa drugo.
To su moja skromna zapažanja . (sijala ih 20.02. i 10.02).
Upravo sada se sunčaju svi klijanci na balkonu :).
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2013 u 09:39
Upravo mi je stiglo sjeme arabicuma, pa dajte mi recite, da li se sije isto kao obesum i kako dalje s njima ?
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2013 u 08:34
koja je razlika između arabicuma i obesuma!
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2013 u 21:31
Originalno poslano od člana Glikica Glikica napisao:

Tnx Bebi, eto vidiš, dobro da sam to spomenula. Ko zna što bih ja od njih jednog dana napravila, uh Embarrassed
Zato i jesmo tusmile78
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
sunandmoon View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 11
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sunandmoon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2013 u 21:17
predivni su sve do jednoga 
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2013 u 21:14
Tnx Bebi, eto vidiš, dobro da sam to spomenula. Ko zna što bih ja od njih jednog dana napravila, uh Embarrassed
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2013 u 20:30

Ček, jel se arabicumi ne orezuju ili ?
Uskoro će mi stići sjeme od njih, pa kako s njima?
Ne, oni se ne orezuju.Wink
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2013 u 20:18
Ček, jel se arabicumi ne orezuju ili ?
Uskoro će mi stići sjeme od njih, pa kako s njima?
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2013 u 20:10

Bebolina, ja ću sad nešto natipkati, nemoj mi zamjeriti na prijedlogu, ujedno provjeravam koliko i sama znam i koliko sam pametna: naime, ja bih ovom arabicumu odrezala ove grane što su bez lista, sve na nekih 3-4 cm.
 Što ti planiraš s njim ?

Ne planiram orezivati arabicuma, on mora biti takav kakav je, dok će svi obesumi dobiti po repu kako bi im oformila bujnu krošnjuWink
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2013 u 19:32
Pinus
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2013 u 19:25
Bebolina, ja ću sad nešto natipkati, nemoj mi zamjeriti na prijedlogu, ujedno provjeravam koliko i sama znam i koliko sam pametna: naime, ja bih ovom arabicumu odrezala ove grane što su bez lista, sve na nekih 3-4 cm.
 Što ti planiraš s njim ?

Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2013 u 18:31
Wolfsbane ...prelijep cvjetak, lijepa boja

bebolina...možda se tvoj odlučio na "adamov kostim"
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2013 u 18:08
Pinus, stvarno su ti jednogodišnjaci super, ma to su već odrasle buceClap
Moji koji imaju godinu više od tvojih...manji su i tanji, kao da ih držim na strogoj dijetiTongue
@Wolfsbanesmile126 veselim se zajedno s tobom....prekrasan jeThumbs%20Up
Moji se tek počinju buditi nakon zimskog presađivanja, koje im očito nije prijalo. No, njihovo vrijeme tek dolazi.
Ovaj arabicum je skroz čudan, listove ima samo na jednoj grani, sve druge su golišaveTongueLOL

Ovaj čeka toplije dane da ide pod nožSmile

Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 708
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2013 u 17:55
Tnx :))

Cvjetic je sitan i jednostruki, ali boja je nerealna, fluorescentna. Nadam se da ce velicinu nadoknadit kolicinom, ima jos hrpu pupica koji sustizu ovaj koji se otvorio. Tri zrake sunca i biljcice odmah polude, isto kao i mi ljudi :D
velika gorica
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2013 u 17:39
Pinus, baš si ih lijepo ušminkao. Ovi pincirani imaju duplo više grana i listova od mojih pinciranih koji su tek koji mjesec mlađi. Osim sunca i gnojiva, tu očito ima ulogu i dobra ruka!
Wolfsbane, ja još ne poznajem kakv osjećaj izaziva prvi cvijet adeniuma, ali mislim da je super, naročito kad imaš ovako lijep cvijet.
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje MermaidDreamer Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2013 u 17:27
wow, prekrasan cvijet :)
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2013 u 17:26
Ovo je prelijepo !
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 146147148149150 407>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,375 sekundi.