Močvarni hibiskus - Hibiscus moscheutos |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1819202122 37> |
Korisnik | |
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@Nina, ponaša se isto kao i coccineus
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
dado_84 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
Da u plasteniku je u kadama sa drugim mocvarnim biljkama. Ove godine je poprilicno narasao inace, to mu je druga godina iz sjemena. Preko zime skroz propadne (stabljike debele kao prst) a na proljece ponovno potjera iz korijena. |
|
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
|
|
![]() |
|
jankić ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 14 Studeni 2012 Status: Offline Bodovi: 105 |
uživaj u mladosti,nikada nećeš biti mlađi nego što si danas
|
|
![]() |
|
tikvić ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 08 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2349 |
Je Jankić, to je močvarni hibiskus!
|
|
![]() |
|
OSica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Svibanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1105 |
prekrasan je Jankić tvoj hibi
|
|
![]() |
|
jankić ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 14 Studeni 2012 Status: Offline Bodovi: 105 |
Hvala!
|
|
|
|
![]() |
|
Da samo znate kakve muke imam svako ljeto s crvenim paukom.Prvu godinu ga je skoro uništio.
|
|
|
|
![]() |
|
OSica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Svibanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1105 |
Sve sam lijepo ponovo pročitala,preko aukcije i njuškala kupila sjeme močvarca (crveni i tamno roza),Spremam se na sijanje ali nigdje nisam pronašla upute znala o sijanju i prihrani.Pročitala sam da voli više fosfora ali koje gnojivo koristite. NPK ? Posijat ću ih po Mjesečevom kalendaru krajem mjeseca. Može li netko biti malo opširniji....
|
|
![]() |
|
sunceeee ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Lokacija: Hrv. zagorje Status: Offline Bodovi: 1634 |
OSica, pusti sad gnojivo- kad budu već lijepo veliki onda ih budeš prihranjivala- ja sam ih zalijevala kao i ostalo cvatuće bilje s tekućim gnojivom.
Ja sam ih posijala u posudu od sladoleda ili kolača, u miješanu zemlju- kupovnu zemlju, nisam zalijevala nego prskala, dosta dugo nisu iznikli, kad su bili dovoljno veliki za presađivanje stavila sam ih u velike čaše od jogurta.... Pazi da ti ne bude presuho a ni premokro da ti se ne stvara plijesan- ako se plijesan svejedno pojavi možeš posipati s cimetom. Ako je sjeme dobro ne bi smjela imati problema.
|
|
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega! Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
|
|
![]() |
|
loveflower ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 14 Veljača 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 8 |
Ja sam svoje posijala u vlažnu crnu (kupovnu zemlju), piknula sjemenke onoliko koliko je sjemenka velika, pokrila najlonskom vrečicom i stavila na radijator. za tri dana su mi niknuli, a sad su već prave male biljčice
![]() |
|
![]() |
|
Hvala na brzim odgovorima,nadam se da ću uspjeti...
|
|
![]() |
|
sunceeee ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Lokacija: Hrv. zagorje Status: Offline Bodovi: 1634 |
Da, znam da je bolje na radijatore, ali kod mene je jako vruće, ložimo centralno s drvima pa su radijatori pakleni.
Ja sam sve sijala u svoje klijališe ( sama sam ga napravila ), slike su na mojoj temi. Bila je umjerena temperatura pa možda zbog toga nisu brzo nikli. |
|
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega! Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
|
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
i ja sam jucer posijala mocvarce ,nemam radijatora ,imam po cijeli dan hladnu kucu grijem tek navecer kad dolazim s posla,valjda prokliju,nisam mogla vise cekat..mene zanima moj mocvarac od prosle godine,imala sam ga u tegli i lijepo je napredovo cak i pupoljak imo ,al u 10 mjesecu ga bura sfurila ,sav je pocrnio,ja sam ga posadila u vrt ,sad bi tako rado da mi izađe,vjerujem da hoce jer trebo bi imat dobar korjen neovisno o sfurenim listovima
|
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Kamenjar,trebao bi izaći,on je trajnica.Ja imam par močvaraca i uredno niknu svakog proljeća iz korijena..Taj što si posijala malo ušuškaj,ako je u saksijici stavi preko nje prozirnu foliju ili pvc kesu.Možeš staviti tu saksijicu i u neku veću pvc posudu sa poklopcem,providnu..Tako će manje osjetiti temperaturne razlike..
|
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
super ideja,hvala ti alisa ,sve cu stavit u plasticne posude sa poklopcem..
|
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
![]() |
|
I ja sam danas posijala moje močvarce koje sam kupila,crveni i tamno roza,Boga molim da isklijaju.
|
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
[QUOTE=OSica]I ja sam danas posijala moje močvarce
stavi ih u plastičnu vrećicu ,zatvori i stavi na dosta toplo mjesto.isklijat će brzo
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
jedan je isklijao i u toku dana narastao 2 cm pa sam ga izvadila iz mini klijališta,smijem li to?Bojim se da pre naglo raste.
|
|
![]() |
|
Aidazg ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 27 Veljača 2013 Status: Offline Bodovi: 151 |
Ajme kako divno cvijeće! Mogu li kako doći do sjemenke ili biljčice?
|
|
![]() |
|
Monna ![]() Trajnica ![]() ![]() 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
ma cekajte....on moze u kontinentu prezimiti?...
|
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1819202122 37> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |