Falenopsis - Phalaenopsis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3233343536 58> |
Korisnik | |
Puffy ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 24 Lipanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 90 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
Filip, Valpovo
Odjel za biologiju | Osijek |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
MermaidDreamer ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 10 Prosinac 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 343 |
prekrasne su
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Puffy...prekrasne su
|
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Prekrasne su ![]() |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
Puffy ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 24 Lipanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 90 |
Hvala vam puno, prijatelji!
Doživio sam, doduše, s jednim primjerkom nešto s ni jednim prije nisam! Ovu sam omanju ružićastu orhideju (listovi patuljaste veličine, cvjetići također sitni) kupio krajem ljeta 2011. godine. Do početka 2013. nije pokazivala volju za cvatnjom, ali sada je napupala preko 8 malenih pupića. Kada je otvorila prva 2 pupa - uslijedio je šok. Cvijetovi nisu ni blizu ružičastoj boji, već su zelenkastožuti s crvenim dijelom, kao kistom povučeni. Zna li netko što bi mogao biti tomu razlog? Je li tada možda bila tretirana nečim? Možda su niže zimske temperature koje su zahvatile moj prozor dale svoj doprinos promjeni boje cvijeta? Niti pupovi sadašnje nisu iste boje kao pupovi tek kupljene orhideje... Meni je svejedno jako lijepa, ali evo... nisam doživio pa sam još u čuđenju. ![]() |
|
Filip, Valpovo
|
![]() |
|
Monna ![]() Trajnica ![]() ![]() 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
ja sam to vec cula od nekoga.....mislim da je to bilo kod moje mame....
|
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
![]() |
|
Mihi ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 05 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 115 |
Puffy ja tebe znam od nekud ;)
krasni su ti phalovi,svaka čast..pogotovo zeleni..često ga se sjetim ![]() naznam kaj ti se desilo s ovim phalom kaj ti je promijenil boju ali meni je ljepši sad nego prije..poseban je.. |
|
![]() |
|
FLORAMYE ![]() Odrastao grm ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 14 Siječanj 2011 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1337 |
![]() |
|
Floramye, krasna je!
Hvala svima! |
|
Filip, Valpovo
|
![]() |
|
ivana-tena ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 26 Veljača 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1 |
pozdrav,
imam nekoliko orhideja. od jeseni su pustile nekoliko novih listova i korjena. samo mi je 1 procvjetala. Svaka 2 tjedna im dodam po 2-3 cm kišnice sa gnojivom za orhideje. da li mi netko može reći da li je i kod vas tako i mogu li uskoro pčekivati još cvjetova. |
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Evo i mojih u cvatu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Dobrodošla ! Kaj znači to da im dodaš 2-3 cm kišnice ? Pročitaj teme o orhidejama, u njima imaš sve o zalijevanju i uzgoju. |
|
|
|
![]() |
|
stefica.n ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
Anastazija,prekrasne su
![]() |
|
![]() |
|
Mihi ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 05 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 115 |
orhideje obično potjeraju stapke na jesen i proljeće pa možeš očekivati cvjetove..samo smanji gnojenje..ja svoje orhideje potapam ili zalijem pod mlazom..nikad ih ne ostavljam sjediti u vodi jer tak truli korijenje..i obavezno kad pognojiš orhideju iduče zalijevanje mora biti s čistom vodom da se isperu soli od gnojiva.. |
|
![]() |
|
Anastazija prekrasni su vam phalovi..svaka čast!!
|
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Anastazija,predivno!! :D
|
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
Anastazija... prekrasno! Oduševljen sam! Predivne boje!!!
|
|
Filip, Valpovo
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3233343536 58> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |