Rajčica - Lycopersicon esculentum |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2930313233 78> |
Korisnik | |
Pustolovka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
imam ih par sjemenki mozda tri,ima da ih osebno posadim u case i strazarit nad njima
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
ifke ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 30 Studeni 2012 Status: Offline Bodovi: 12 |
Crni šljivar je zakon, rodan i ukusan. Ove godine ću ih probat sušit. Inače, megadan, ni meni se Pink Brandywine nije baš pokazao u vrtu. Vjerujem da je ta sorta super tamo gdje možeš kontrolirat uvjete, sušu i žegu očito ne podnosi...
|
|
![]() |
|
Pustolovka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
bas mi drago kad je tako sad jos vise sam nestrpljiva kad ce sjetva :)
|
|
![]() |
|
jadranka4 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 25 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 437 |
Slažem se, crni ruski šljivar je odličan. Veličine kruuupne šljive, visine cca 150cm i vrlo rodan. Koža mu nije tvrda a nije mekan. Prošle godine sam ga prvi put sadila zahvaljujući Wizardici koja mi je poklonila nekoliko sjemenki. Sad imam svoje,a šljivar je moja stalna postava. Ove godine osim u vrtu, posadit ću ga na lođu s jednom čeri da mi budu pri ruci.
|
|
![]() |
|
magadan ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 16 Studeni 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 141 |
Crni šljivar je jako otporan i rodan i fin
![]() |
|
![]() |
|
PeKa ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 07 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 122 |
prema našem iskustvu, crni šljivar je pravo zadovoljstvo
![]() |
|
![]() |
|
PeKa ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 07 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 122 |
Nas zanimaju za razmjenu ove vaše sorte:Chocolate
Cherry, Volovsko srce, Black From Tula, Black Krim, Brown Berry.
a nudimo za razmjenu: zelena - sorta Aunt Ruby, stara sorta Borgo, crveni cherry, jabučar, jajasti cherry - cocktail, cocktail sorta – Lilly of the valley, sorta Marmande, sorta Rudgers, stara sorta Potiron Ecarlate, sorta Purple Calabash, socktail sorta Sweet Bonita, bijelo-žuta rajčica sorta White Beauty, žuta kruškica; stara sorta žuta cherry mali plod svo sjeme je organsko iz našeg vrta. Koliko bi sjemenki po sorti razmjenili? |
|
![]() |
|
Ivancica-ne sikiraj to ces sigurno postati jer jednom kad ovdje pocnes istrazivati pa sve to primijenis u vrtu broj dajzeka se samo povecava kao i sorti.
![]() zanima me kakva je vrsta taj ruski sljivar jel ukusan kao crvene sorte,manje ili vise?ima par sjemenki pa ne mogu cekat da kusm ukus istog ![]() |
|
![]() |
|
IvancicaM ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 25 Veljača 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 6 |
čitam vas već 2 dana, i ne mogu vjerovati da postoji toliko ljubitelja "obične" rajčice ![]() do danas sam vjerovala da postoji velika i mala rajčica, a uz vas ću postati profesionalac, bar se nadam. ja krećem ove godine u sadnju prvih pravih rajčica ( black krim, obične cherry, cherokee purple, žuta kruškica i volovsko srce) upute mi ne trebaju zahvaljujući svima vama, zato se nadam da ćete uvijek održavati ovaj podforum za sadašnje i neke nove rajčicoljupce čim budem imala prve slike, javim se, a do tada svima vama želim puno uspjeha i sreće u novim pothvatima te novim okusima jedne male obične rajčice |
|
![]() |
|
magadan ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 16 Studeni 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 141 |
Pink Brandywine, Jabucar veci, Tigrella, Chocolate Cherry, Black Plum, Volovsko srce, Black From Tula, Bloody Butcher, Black Krim, Purple Russian, Brown Berry, Caspian Pink, Paul Robeson, Cherokee Purple...Tih imam za dijeliti + neke sorte za koje nemam imena. |
|
![]() |
|
mijenjamo: white beauty, aunt Ruby, potiron ecarlate, purple calabash, cherokee purple, crni šljivar, žutu kruškicu, žuti cherry, crveni cherry - po 10 sjemenki. Što imate vi?
|
|
![]() |
|
Nisu male posude...najmanja je oko 20 litara, a vecina je vecih od 30 litara.
Najbolje su se pokazale posude vece od 30 litara. I jedna vazna caka...posude koje nemaju probuseno dno su mi se pokazale najbolje. Doduse, ne znam bi li to bilo dobro ako je posuda izlozena kisi, do vecine posuda na mom balkonu ne moze kisa, ja zalijevam. |
|
![]() |
|
dobrih dajzeka pa ko bi rekao d aje to sa balkona
![]() kud su kod tebe male i saksije i opet rodilo prva liga. |
|
![]() |
|
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
![]() |
|
![]() |
|
Pink Brandywine
![]() Interesantno je da je Pink Brandywine na balkonu (u kontroliranim uvjetima) odlicno uspio, a u vrtu, izlozen svemu, slabo. Paul Robeson ![]() ![]() Black From Tula ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Nije ih problem uzgajati na balkonu, samo treba paziti na redovno zalijevanje. Kad su vruci dani cak dva puta, ujutro i navecer.
![]() ![]() ![]() Pink Brandywine |
|
![]() |
|
Imam nesto slika.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
Danas posijano 60 sorta rajčica!
![]() |
|
![]() |
|
Magadan da li imas slike tvojih paradajza od prosle godine da vidimo.mene bas udusevi kad vidim da i na balkonu uspije jednako kao vani
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2930313233 78> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |