Bundeve, tikve, tikvice |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234 9> |
Korisnik | ||
mikica.dm ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 06 Svibanj 2010 Lokacija: Donji Miholjac Status: Offline Bodovi: 611 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
hokkaido, zucchine i tondo sam i ja tek posijala. ovu crnu sam kupila gotovu sadnicu, one su navodno balkonske sorte(iako bih i njih najradije zabola u vrt...kad skupim sjeme pokusat cu i tu varijantu)
|
||
zatvori usta, otvori oci
|
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
arim ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
|
Već cvijeta a moje tek od jučer u zemlji.
Ove crne su interesantne nisam ih vidjela do sada.
|
||
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
|
||
![]() |
||
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
|
Nek ti rastu i narastu i daju obilje plodova.
A ja kao da živim u nekoj drugoj klimi...
|
||
![]() |
||
mikica.dm ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 06 Svibanj 2010 Lokacija: Donji Miholjac Status: Offline Bodovi: 611 |
|
Ponosno prijavljujem prve zametke
![]() ![]() |
||
zatvori usta, otvori oci
|
||
![]() |
||
Zagi ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 20 Studeni 2013 Status: Offline Bodovi: 82 |
|
malo sam gledao slične ili iste tikvice i kažu da je minimalno 10 stupnjeva potrebno za rast tako da nebi bilo loše ubacit bar preko noči sadnicu u kuču .Najsličnije rezultate sam dobio sa ovom sortom,barem meni najviše sliče onima na tvojoj slici
SQUASH HONEY BEAR |
||
![]() |
||
Zagi ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 20 Studeni 2013 Status: Offline Bodovi: 82 |
|
sad je več lakše tražiti kad znaš šta tražiš
|
||
![]() |
||
|
Moja bi trebala ovako izgledati, izvana je glatka i nije crvena iznutra vec zuta...
![]() ali mene zapravo zanima trebam li ju unijeti unutra barem nocu ili joj je ok na terasi... |
||
![]() |
||
|
Ma znam da je crna, vidjela sam slike, ali ova je nekako naborana...
|
||
![]() |
||
|
nije pečena nego je crna,tražio sam po imenu i to je jedna od rijetkih crnih (black) tikvi
|
||
![]() |
||
|
Otprilika...ova je pecena, zar ne? Unutrasnjost bi trebala biti zuta...
|
||
![]() |
||
|
jel to ovako izgleda
![]() |
||
![]() |
||
|
Ima li netko iskustva s desertnom tikvicom black goldie? Jednu sam kupila, a ne mogu naci podatke na netu, drzim je pod krovom na balkonu pa ne znam da li grijesim? Da ju unesem unutra? (visoka je 20-ak cm i dobro izgleda, osim sto su joj u transportu polomili par listova)
|
||
![]() |
||
|
Patisoni su zakon, ja ih obozavam. Dobri su na bilo koji nacin
![]() |
||
![]() |
||
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
|
Fiki, bijela tikvica na tvojoj slici je patišon, jestiv je i meni i mojima prefin. Čak su se i neke susjede "navukle"
![]() |
||
![]() |
||
IvanNi ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 08 Ožujak 2014 Lokacija: nis Status: Offline Bodovi: 1 |
|
Pozdrav Milica7 Interesujeme,gde se moze naci seme ove bodljikave tikvice. ja sam je imao pre vise od deset godina ali sam izgibio seme. voleo bih ponovo da je gajim,jer mi ostao njen ukus u secanju
![]() |
||
![]() |
||
jjadra ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 13 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 60 |
|
![]() |
||
![]() |
||
suncezg ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 26 Ožujak 2013 Status: Offline Bodovi: 1 |
|
kupila sam ju prošle godine, plod naraste jako dugačak i jako tanak meni je ukusna, najviše sam ju voljela ovak: u vatrostalnu zdjelu nauljenu maslinovim uljem narežem tikvicu na šnite ili poprek na ploške, po tome feta sir i rajčice, razni začini i u pećnicu na 10-15 minuta fina je i sirova u hladnoj ljetnoj salati, a možeš i pohati, zapravo raditi na sve načine kao i ostale tikvice u vrtu zauzima jako puno mjesta i traži dosta vode ima prekrasne velike bijele cvjetove |
||
![]() |
||
IvancicaM ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 25 Veljača 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 6 |
|
sve ukrasne tikvice su jestive, ali dok su mlade. isto kao sa krastavcima, dok su zeleni super su, kad počnu žutiti ne valjaju
|
||
![]() |
||
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
|
...da se nadovežem na ranije pitanje o jestivosti ovih tikvica...čitala sam negdje na netu da su, odnosno, da bi sve bile jestive da imaju više mesa, no pošto su bez mesa, služe samo za dekoraciju!
Koštice su jestive! |
||
Varaždin, stari moj grad!
|
||
![]() |
||
jjadra ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 13 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 60 |
|
Ima li tko skustva sa sicilijanskom lagenarijom? Kakvog je okusa? Kupila sjeme.
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234 9> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |