Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Vrtno cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Močvarni hibiskus - Hibiscus moscheutos
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Močvarni hibiskus - Hibiscus moscheutos

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1819202122 37>
Korisnik
Poruka
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Siječanj 2013 u 15:43
@Nina, ponaša se isto kao i coccineus
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1031
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Siječanj 2013 u 19:53
Originalno poslano od člana nbjelovu nbjelovu napisao:

Dado, krasan primjerak mocvarca. Je li to u plasteniku, ili je slika od ljeta?Ne znam da li mocvarac odumire zimi ako je u toplom, ili ne?

Da u plasteniku je u kadama sa drugim mocvarnim biljkama. Ove godine je poprilicno narasao inace, to mu je druga godina iz sjemena. Preko zime skroz propadne (stabljike debele kao prst) a na proljece ponovno potjera iz korijena.
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
Na vrh
jankić View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 105
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jankić Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Siječanj 2013 u 20:34

Imam pitanje,nadam se da sam na pravom mjestu.Da li je ovo močvarni hibiscus koji i u kontinentalnom dijelu može ostati preko zime vani?Čovjek od kojeg sam kupila još 2,uvjerava me da može,samo što mu nadzemni dio propadne,ali u proljeće potjera mladice i raste u grm
uživaj u mladosti,nikada nećeš biti mlađi nego što si danas
Na vrh
tikvić View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2349
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tikvić Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Siječanj 2013 u 14:21
Je Jankić, to je močvarni hibiskus!
Na vrh
OSica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1105
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OSica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Siječanj 2013 u 17:00
prekrasan je Jankić tvoj hibi
Na vrh
jankić View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jankić Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Siječanj 2013 u 20:55
Hvala!
Na vrh
jankić View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jankić Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Siječanj 2013 u 20:57
Da samo znate kakve muke imam svako ljeto s crvenim paukom.Prvu godinu ga je skoro uništio.
Na vrh
OSica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OSica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2013 u 12:12
Sve sam lijepo ponovo pročitala,preko aukcije i njuškala kupila sjeme močvarca (crveni i tamno roza),Spremam se na sijanje ali nigdje nisam pronašla upute znala o sijanju i prihrani.Pročitala sam da voli više fosfora ali koje gnojivo koristite. NPK ? Posijat ću ih po Mjesečevom kalendaru krajem mjeseca. Može li netko biti malo opširniji....
Na vrh
sunceeee View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1634
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sunceeee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2013 u 13:08
OSica, pusti sad gnojivo- kad budu već lijepo veliki onda ih budeš prihranjivala- ja sam ih zalijevala kao i ostalo cvatuće bilje s tekućim gnojivom.

Ja sam ih posijala u posudu od sladoleda ili kolača, u miješanu zemlju- kupovnu zemlju, nisam zalijevala nego prskala, dosta dugo nisu iznikli, kad su bili dovoljno veliki za presađivanje stavila sam ih u velike čaše od jogurta.... 
Pazi da ti ne bude presuho a ni premokro da ti se ne stvara plijesan- ako se plijesan svejedno pojavi možeš posipati s cimetom.

Ako je sjeme dobro ne bi smjela imati problema.
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega!   Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
Na vrh
loveflower View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 8
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje loveflower Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2013 u 13:40
Ja sam svoje posijala u vlažnu crnu (kupovnu zemlju), piknula sjemenke onoliko koliko je sjemenka velika, pokrila najlonskom vrečicom i stavila na radijator. za tri dana su mi niknuli, a sad su već prave male biljčice Tongue
Na vrh
OSica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OSica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2013 u 13:49
Hvala na brzim odgovorima,nadam se da ću uspjeti...
Na vrh
sunceeee View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1634
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sunceeee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2013 u 15:12
Da, znam da je bolje na radijatore, ali kod mene je jako vruće, ložimo centralno s drvima pa su radijatori pakleni.

Ja sam sve sijala u svoje klijališe ( sama sam ga napravila ), slike su na mojoj temi.
Bila je umjerena temperatura pa možda zbog toga nisu brzo nikli.
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega!   Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2013 u 12:19
i ja sam jucer posijala mocvarce ,nemam radijatora ,imam po cijeli dan hladnu kucu grijem tek navecer kad dolazim s posla,valjda prokliju,nisam mogla vise cekat..mene zanima moj mocvarac od prosle godine,imala sam ga u tegli i lijepo je napredovo cak i pupoljak imo ,al u 10 mjesecu ga bura sfurila ,sav je pocrnio,ja sam ga posadila u vrt ,sad bi tako rado da mi izađe,vjerujem da hoce jer trebo bi imat dobar korjen neovisno o sfurenim listovima 
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...

Vir
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2013 u 12:43
Kamenjar,trebao bi izaći,on je trajnica.Ja imam par močvaraca i uredno niknu svakog proljeća iz korijena..Taj što si posijala malo ušuškaj,ako je u saksijici stavi preko nje prozirnu foliju ili pvc kesu.Možeš staviti tu saksijicu i u neku veću pvc posudu sa poklopcem,providnu..Tako će manje osjetiti temperaturne razlike..
Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2013 u 16:48
super ideja,hvala ti alisa ,sve cu stavit u plasticne posude sa poklopcem..
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...

Vir
Na vrh
OSica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OSica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2013 u 21:20
I ja sam danas posijala moje močvarce koje sam kupila,crveni i tamno roza,Boga molim da isklijaju.
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2013 u 17:43
[QUOTE=OSica]I ja sam danas posijala moje močvarce

stavi ih u plastičnu vrećicu ,zatvori i stavi na dosta toplo mjesto.isklijat će brzo

-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
OSica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OSica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2013 u 20:27
jedan je isklijao i u toku dana narastao 2 cm pa sam ga izvadila iz mini klijališta,smijem li to?Bojim se da pre naglo raste.
Na vrh
Aidazg View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 151
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Aidazg Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Ožujak 2013 u 19:18
Ajme kako divno cvijeće! Mogu li kako doći do sjemenke ili biljčice?
Na vrh
Monna View Drop Down
Trajnica
Trajnica
3. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 2376
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Ožujak 2013 u 19:21
ma cekajte....on moze u kontinentu prezimiti?...
pozdrav iz Zlatne doline
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1819202122 37>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.