Tulipani - Tulipa sp. |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910 12> |
Korisnik | |
Zelena_oaza ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 04 Srpanj 2012 Status: Offline Bodovi: 421 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pokusala sam prozivesti tulipane u vodi. Uspjelo je kod tri gomolja od pet.
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
goran44 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 18 Listopad 2012 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 128 |
![]() |
|
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
meni danas susjeda....izvadila 40 lukovica i poklonila mi....žute,crvene i ljubičaste...posadio sam ih u saksiju..!
![]() |
|
![]() |
|
emka ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 82 |
Da li ako se tulipani posade u proljeće mogu procvasti za mjesec ,dva.... iskustva ,Lijep pozdrav.
|
|
![]() |
|
vijolica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 1265 |
![]() Evo mojih danas |
|
![]() |
|
maestral ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 04 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 392 |
vijolica, prekrasno!
|
|
![]() |
|
matilda ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Siječanj 2010 Lokacija: Krapina Status: Offline Bodovi: 540 |
![]() |
|
Wanessa ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 27 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 385 |
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
FLORAMYE ![]() Odrastao grm ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 14 Siječanj 2011 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1337 |
Najsretniji ljudi ne posjeduju najbolje od svega. Oni samo naprave najbolje iz onoga, što im je na raspolaganju.
|
|
![]() |
|
vila2 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Travanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 904 |
FLORAMYE, prekrasno!!!
|
|
Što sam? Tko sam? Ja sam samo sanjar...
|
|
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Ja ih nemam, ali vaši su prekrasni, svi redom!
![]() |
|
![]() |
|
FLORAMYE ![]() Odrastao grm ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 14 Siječanj 2011 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1337 |
Najsretniji ljudi ne posjeduju najbolje od svega. Oni samo naprave najbolje iz onoga, što im je na raspolaganju.
|
|
![]() |
|
vila2 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Travanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 904 |
Tulipani su vam redom predivni! Ipak, imam jedno pitanje, malo da proširimo temu o njima... Koje trajnice ili druge biljke sadite u kombinaciji sa tulipanima? S obzirom da nakon cvatnje ostaje gredica poprilično neuredna, kojim biljkama je najbolje postići neku ravnotežu?
Ja ih imam samo na jednoj gredici i nikako da izaberem sa čim bi ih kombinirala... |
|
|
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Lepo se kombinuju sa nižim biljkama, aubrecijom, iberisom, arabisom, anemonom blandom, krasuljkom, ljubičicama. U tom slučaju ih ne možeš vaditi iz zemlje, pa će vremenom lukovice oslabiti i manje cvetati, kod hibrida možda čak i nestat,i ali sam ja ipak za to da im se da "podloga" i po tu cenu.
![]() ![]() Ne volim praznine, pa sam na ovom "ostrvcetu" organizovala cvetanje tokom čitave sezone. Počinju šafrani i anemone, zatim iberis i tulipani, nastavljaju drvenasti božur i ljiljani,liatris, monarda i ehinacea a izmedju svega ima i samorasejanih delfinijuma i različka. A da, okolo se zažute i kalifornijski makovi. Da ne poveruješ da na tako malom prostoru sve to stane, ali takav gustiš i šareniš čini da moj travnjak izgleda živo a ostrvce menja boje od proleća do jeseni . ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
predivne kombinacije
![]() |
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
Monna ![]() Trajnica ![]() ![]() 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
Prekrasno
![]() |
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
![]() |
|
Mimar, cvjetna kraljice, hvala ti na odgovoru! Slike su ti predivne, a ostrvce je jedna od najljepših biljnih kombinacija koje sam vidjela! Nadam se da ću uspjeti mojim tulipanima izabrati dobro društvo!
Tebi ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
tačkaćica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 09 Listopad 2012 Status: Offline Bodovi: 245 |
Kako čuvate lukovice nakon vađenja? Znači osuše se, očiste od zemlje i onda kako s njima? |
|
VG
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |