Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Krasula - Crassula
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Krasula - Crassula

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3031323334 84>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2013 u 05:44
Divan je draga aralija i ja se nadam da će se raspojasati  kako si rekla pa da uživaš u njegovoj lijepoti !
belica,zagreb
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Ožujak 2013 u 22:01
aralija...
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7070
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Ožujak 2013 u 21:15

Pacyphytium oviferum spada u porodicu crassulence, podario me sa cvijetićem koji će se nadam se  raspojasati narednih dana
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2792
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Veljača 2013 u 21:04
Stefica...prekrasna je!!!
Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Veljača 2013 u 20:00
da to je ona od tebe prošlo proljeće imala jedan cvijet, onda sam ju prepolovila i evo imam dvije nije se baš nešto razrasla ali mi je bitno da je živa , možda joj nisam pogodila mjesto a i selim ih stalno od sela do grada putuju dok se i mi ne sredimo na jednom mjestu, hvala ti baš si draga smile78
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Veljača 2013 u 18:02
Originalno poslano od člana enrikova nona enrikova nona napisao:

evo moje spring time nije baš reprezentativna ali bitno mi je da je živa

en jeli to ona od prosle godine,cudno mi da se nije razrasla,ona se inace jako brzo siri..jeli ti cvjetala ,moja je sad u punom cvijetu...ja bi da je to moja crassula ,pokidala te vrhove i zapiknula ih u teglu,oni ce ti se primit  a i grancica gdje je otkunut vrh ce pustit nove izboje ..probaj ,ako ti ne uspije znas gdje mozes dobit drugi pelcer
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...

Vir
Na vrh
stefica.n View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1443
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefica.n Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Veljača 2013 u 15:54

Fiki,evo moje,nije još cvjetala a dosta je stara
Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2792
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Veljača 2013 u 10:44

Iza domaćeg naziva drvo novčića krije se nekoliko sličnih sukulenata roda Crassula (tustika) koje razlikuju najčešće samo botaničari. No, za nas ostale dovoljno je znati kako je riječ o sukulentu grmolikog rasta koji se uzgaja lako i izgleda prekrasno.

Prepoznat ćemo ga po snažnoj stabljici, koja s godinama postupno odrvenjuje, i mesnatim sjajnim listovima. U dobi od 25 ili više godina moguće je krajem zime očekivati čak i cvatnju, što dobro znaju svi oni koji su ju uspjeli njegovati tako dugo godina.

Razmnožavanje: Kao i sve tustike razmnožava se jako lako,reznicama...brzo se ukorijeni

Uzgoj

Uzgoj i njega tustika ne mogu biti jednostavniji. Treba znati da ne podnose temperaturu nižu od minus 5 Celzijevih stupnjeva, što znači da bez problema mogu rasti i u mediteranskim vrtovima. Tada im treba pronaći mjesto na kojem neće biti izložene suncu jer im listovi tada postaju sitniji, crveniji, a biljke kompaktnije i niže. Tustike rastu i razvijaju se mnogo ljepše na polusjenovitim mjestima, na kojima, nakon mnogo godina, čak i cvjetaju. Zalijevanje je jednostavno, tustike same pokazuju kada im nedostaje vode. Drugim riječima, primijetite li da se listovi skupljaju i djeluju smežurano, ne čekajte da se osuše do kraja.

Ova biljka će vam uistinu vratiti sav vaš trud....Zahvalit će vam najljepšim darom...cvijetom!

Slike nisu moje...imam ovu biljku......fotoaparat mi je u kvaru......pa ću ovih dana staviti slike! Dajte vi koju sliku!!!
Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6620
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2013 u 20:36
Stvarno je krasna.
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2013 u 20:28
Originalno poslano od člana moon moon napisao:

bebolina....naputovala se ona po ovom snježnom vremenu, no stigla je živa i nesmrznuta
...u termo torbiLOLLOLTongue
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2013 u 20:12
bebolina....naputovala se ona po ovom snježnom vremenu, no stigla je živa i nesmrznuta
Na vrh
kikach View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 497
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kikach Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2013 u 19:04
liiiijepa..vidim povecava se broj sukica:)) Thumbs%20Up
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2013 u 18:41
@moonsmile72

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
JEKA FRA View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 710
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JEKA FRA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2013 u 23:24
i meni se dopala zato joj nisam mogla odolitsmile57
JELENA FRANIC
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2013 u 21:44

osobno, krasule su mi jako drage biljke, a ova spring time je predivna

Na vrh
kikach View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 497
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kikach Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2013 u 21:15
EN springtime je super i relativno mi brzo raste..u godinu dana se i vise nego udvostrucila, a sto ju vise kidam za pelcere to je gusca i ljepsa..stvarno je zahvalna biljka:) sigurno ce i tvoja brzo ispuniti teglicu:)
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2013 u 20:25
prekrasna ti je smile64
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
JEKA FRA View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 710
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JEKA FRA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2013 u 19:37
smile64evo i moja ljepotica kupljena ima tri dana
JELENA FRANIC
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2013 u 15:53
evo moje spring time nije baš reprezentativna ali bitno mi je da je živa

Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7070
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Veljača 2013 u 20:44
Ha sebična, pa i jesi malo, ali samo malo uživaj u lijepom pogledu oprostit će one Wink
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3031323334 84>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,266 sekundi.