Krasula - Crassula |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3031323334 84> |
Korisnik | |
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Divan je draga aralija i ja se nadam da će se raspojasati kako si rekla pa da uživaš u njegovoj lijepoti !
|
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
aralija...
![]() |
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
Stefica...prekrasna je!!!
|
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
da to je ona od tebe prošlo proljeće imala jedan cvijet, onda sam ju prepolovila i evo imam dvije nije se baš nešto razrasla ali mi je bitno da je živa , možda joj nisam pogodila mjesto a i selim ih stalno od sela do grada putuju dok se i mi ne sredimo na jednom mjestu, hvala ti baš si draga
![]() |
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
en jeli to ona od prosle godine,cudno mi da se nije razrasla,ona se inace jako brzo siri..jeli ti cvjetala ,moja je sad u punom cvijetu...ja bi da je to moja crassula ,pokidala te vrhove i zapiknula ih u teglu,oni ce ti se primit a i grancica gdje je otkunut vrh ce pustit nove izboje ..probaj ,ako ti ne uspije znas gdje mozes dobit drugi pelcer |
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
![]() |
|
stefica.n ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
![]() |
|
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
Iza domaćeg naziva drvo novčića krije se nekoliko sličnih sukulenata roda Crassula (tustika) koje razlikuju najčešće samo botaničari. No, za nas ostale dovoljno je znati kako je riječ o sukulentu grmolikog rasta koji se uzgaja lako i izgleda prekrasno. ![]() Prepoznat ćemo ga po snažnoj stabljici, koja s godinama postupno odrvenjuje, i mesnatim sjajnim listovima. U dobi od 25 ili više godina moguće je krajem zime očekivati čak i cvatnju, što dobro znaju svi oni koji su ju uspjeli njegovati tako dugo godina. ![]() Razmnožavanje: Kao i sve tustike razmnožava se jako lako,reznicama...brzo se ukorijeni ![]() Uzgoj Uzgoj i njega tustika ne mogu biti jednostavniji. Treba znati da ne podnose temperaturu nižu od minus 5 Celzijevih stupnjeva, što znači da bez problema mogu rasti i u mediteranskim vrtovima. Tada im treba pronaći mjesto na kojem neće biti izložene suncu jer im listovi tada postaju sitniji, crveniji, a biljke kompaktnije i niže. Tustike rastu i razvijaju se mnogo ljepše na polusjenovitim mjestima, na kojima, nakon mnogo godina, čak i cvjetaju. Zalijevanje je jednostavno, tustike same pokazuju kada im nedostaje vode. Drugim riječima, primijetite li da se listovi skupljaju i djeluju smežurano, ne čekajte da se osuše do kraja. Ova biljka će vam uistinu vratiti sav vaš trud....Zahvalit će vam najljepšim darom...cvijetom! Slike nisu moje...imam ovu biljku......fotoaparat mi je u kvaru......pa ću ovih dana staviti slike! Dajte vi koju sliku!!! ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
Stvarno je krasna.
![]() |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
bebolina....naputovala se ona po ovom snježnom vremenu, no stigla je živa i nesmrznuta
![]() |
|
![]() |
|
kikach ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 19 Lipanj 2011 Status: Offline Bodovi: 497 |
liiiijepa..vidim povecava se broj sukica:))
![]() |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() |
|
![]() |
|
JEKA FRA ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 710 |
i meni se dopala zato joj nisam mogla odolit
![]() |
|
JELENA FRANIC
|
|
![]() |
|
osobno, krasule su mi jako drage biljke, a ova spring time je predivna |
|
![]() |
|
kikach ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 19 Lipanj 2011 Status: Offline Bodovi: 497 |
EN springtime je super i relativno mi brzo raste..u godinu dana se i vise nego udvostrucila, a sto ju vise kidam za pelcere to je gusca i ljepsa..stvarno je zahvalna biljka:) sigurno ce i tvoja brzo ispuniti teglicu:)
|
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
prekrasna ti je
![]() |
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
JEKA FRA ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 710 |
JELENA FRANIC
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Ha sebična, pa i jesi malo, ali samo malo uživaj u lijepom pogledu oprostit će one
![]() |
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3031323334 84> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |