Voštani cvijet - Hoya |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 25> |
Korisnik | |
tatjanabajcic ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 06 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3874 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hoji stavi ljestvice, da se penje, i ne frči oko glavne biljke, ona voli jako puno zraka, najbolje je na jugu, pošpricati lišće kada je ljeto bar jednom tjedno, od jakog sunca zaštiti na prozore papirom
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Evo da se i ja pohvalim da sam odnedavno ponosna vlasnica ove prekrasne biljke, ali ne bilo koje. Naime to je potomak Klimatisove "zvijeri" od biljke, koju su mi to dvoje dragih ljudi donijeli prije par dana:
![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Monna ![]() Trajnica ![]() ![]() 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
ajde javi se meni na pp pa cu ti poslati pelcer kad zatopli
|
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
![]() |
|
patrysa09 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 19 Veljača 2013 Status: Offline Bodovi: 13 |
moomja se dubolo ispricavam nece se ponoviti,oprostite sve sto sam bila slobodna pitati
![]() ![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
patrysa09.....dobrodošla na forum S obzirom da si nova i da se još ne snalaziš, postoji mjesto gdje se biljke potražuju.... PRAVILA ZA KATEGORIJU OGLASI (klik). No postoje i određena pravila a bi ih mogla potraživati, a njih ćeš šrpnaći u - PRAVILA FORUMA - .
|
|
![]() |
|
patrysa09 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 19 Veljača 2013 Status: Offline Bodovi: 13 |
cure ispricavam se kaj upadam dali neko mozda im apelcer hoje viska...bila bih jako zahvalna..hvala
|
|
![]() |
|
agava1504 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 24 Siječanj 2013 Lokacija: Moslavina Status: Offline Bodovi: 204 |
tatjana hvala..ja ču ih još malo onda držati u vodi, jer korjenčići su zaista mali..neka oni malo ojačaju..a napraviti ču svakako kako si mi rekla..i imam več mjesto na istočnom prozoru, samo čeka
![]() |
|
![]() |
|
tatjanabajcic ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 06 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3874 |
Pelceri neka se dobro zakorijene, i zemlju koju imaš za cvijeće malo u rolu pregrij, da se unište bakterije, tako je moj suprug uvijek radio.Moji su pelceri već 5 ili 6 mjeseci u vodi i imaju dosta korijena, pa ču ih sada tek posaditi.Kad bude veća , tjedno za ljetnih vručina pošpricaj, moja je hoja na istoku, i vidjela sam već imam pup za cvijet, a cvala je skoro do 11 mj. |
|
![]() |
|
agava1504 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 24 Siječanj 2013 Lokacija: Moslavina Status: Offline Bodovi: 204 |
dobila sam četiri pelcera hoje i stavila ih u vodu, pustili su male korjenčiće i šta da sad radim, da li da ih još malo pustim da su u vodi ili da ih sad posadim, u kakvu zemlju, posudu,..koliko sam shvatila,ne treba biti velika..da li da ih stavim svakog posebno ili npr. dva u jednu teglu...
|
|
![]() |
|
Ne znam ali moj suprug je bio vrtlar i on je rekao da je to hoja, i pod tim nazivom kad su dobili bilje iz Italije je ona kupljena.Šta je da je meni raste ko šašava
Zemlju za koju god biljku sadite treba je malo u rolu pregrijati da se unište bakterije, bez obziran od kuda je došla zemlja, je ri na kompostima ima ista toga svega, pa se to treba uništiti. |
|
![]() |
|
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Šteta što ova biljka sa šarenim listovima nije Hoya. Scindapsus je našalost relativno jeftin. |
|
![]() |
|
MermaidDreamer ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 10 Prosinac 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 343 |
Kakvu zemlju bi trebala pripremiti za Hoyu?
Imam pelcer koji je na zakorjenjivanju u čaši vode, pa me zanima kakvu vrstu zemlje najviše voli. |
|
![]() |
|
tajčica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 385 |
evo ti sad vrapca, bumo moj pelcer prepolovile ?
|
![]() |
|
MOš si misliti, ti buš dobila drugi pelcer, pa si sada misli
|
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
znaš da jedan pelcer čuvaš za mene kaj ne?
![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Če nebudeš preko mora, možeš, pogledaj na Zagrebačkim kavicama, a budu i tete salvete negdje oko polovice mjeseca se skupile na jednu kavicu, samo ih moram dogovoritzi.
|
|
![]() |
|
tajčica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 385 |
hvala ti tatjana, mogla bih se pridružiti sljedećoj kavi u zgb, kaj veliš ha?
![]() |
|
![]() |
|
Tajči javi se na mob 091 597 1435, morala sam ih i ja staviti, jer me kuk boli ko lud.
Čuj pa Samobor je jako jako daleko od Zgba, to ti dodje kao da si na mjesecu-zezam se . Javi se |
|
![]() |
|
tatjana, hvala na dobroj volji, ja sam u Samoboru, nadam se da bu i moja zauzela pola balkona ko tvoja ![]() a živčeke na hoziće bum stavila, dobro si rekla!
|
|
![]() |
|
Tajčica, to ti je tako malo na hozntregere živčeke staviti.Ja imam pelcera, ači sada nije vrijeme slanja, ja živim u Zgb, gdje siti sa stanomJa stvarno ne znam uzroke ne cvatnje hoje,i sada razmišljam gdje sam ja moju dobila, ali to je tako davno da se ne mogu sjetiti, ali ona stvarno cvate, voljela bi imati i ovu novu, ali nemam mjesta za dvije, jer je moja skoro cijelu polovicu balkona zauzela.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 25> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |