Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sobne cvjetajuće biljke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Afričke ljubičice - Saintpaulia
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Afričke ljubičice - Saintpaulia

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3536373839 82>
Korisnik
Poruka
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2013 u 09:40
Iris, klasican primjer prestarale biljke. Lijepo izvadi iz zemlje, makni korijen skroz, taj vratic ocisti od starih peteljki i lagano ga izgrebi, kao da cistis mrkvu. Mozes ga i malo skratiti, neka ti ostane oko 3 cm tog vrata.  Gore malo smanji listove ako ih ima velikih, ako ih nema, ostavi sve listove. Sve lijepo ponovo posadi u novu zemlju sa puno perlita (mozes staviti pola/pola). Ako nemas perlit, u obicnu zemlju.
Lagano zalij i poklopi sa najlonom ili na neki drugi nacin napravi mini plastenik. Nakon 3 tjedna mozes najlon lagano skidati.

OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Iris1 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 50
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Iris1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2013 u 13:38
Hvala Nina. Puno, puno. Napravila sam točno tako po uputama. Baš sam sretna. Pokazala bih svoje ostale ljubičice jer sve cvjetaju ali ne znam staviti slike...pa dok malo istražim kako se to radi...
Na vrh
alexandra5 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 54
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alexandra5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2013 u 13:09
nova sam ovdje i gledajui po netu slike ovih ljepotica ...pored ljubavi prema hibijima nisam mogla da ne zavolim i ovu divotu pa sam i ja kupila ove cetiri malene kojima treba oporavka ali cu da ih mazim i pazim i uskoro i njihov cvjet docekam
one sada ovako izgledaju.....ova u sredini je satirana a ostale su bjela violet i roza

a ovo su dobijeni listici od mojih komsinica

Na vrh
Iris1 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Iris1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Siječanj 2013 u 23:10
Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2792
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Siječanj 2013 u 23:23
Danas sam zapiknuo 2 lista...nadam se da će se primiti !
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Siječanj 2013 u 23:43
Jučer sam listajuć jedne dnevne novine pronašla članak o uzgoju ljubičica. Zaintrigirao me dio gdje piše da ljubičica ne voli prostoru kojem se koristi plin. Sad mi je puno jasnije zašto mi na kuhinjskom prozoru nisu išle.Approve
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Siječanj 2013 u 23:45
To nisam znao...hvala ti na informaciji!
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Siječanj 2013 u 23:51
Originalno poslano od člana Fiki Fiki napisao:

To nisam znao...hvala ti na informaciji!
Učimo, učimoWink
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Iris1 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Iris1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Siječanj 2013 u 00:12
Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Siječanj 2013 u 00:16
Prekrasne su!
Na vrh
Iris1 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Iris1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Siječanj 2013 u 00:21
Hvala. Embarrassed
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Siječanj 2013 u 00:27
Baš su ti cukreneThumbs%20Up Moje kilave, spavaju zimski san
Na vrh
Iris1 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Iris1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Siječanj 2013 u 08:35
Hvala, bebolina. Moje uvijek zimi cvjetaju, a ljeti jedva prežive. Još je jedna prepuna pupova. Jedva čekam da procvjeta.
Na vrh
Ksan View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1303
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ksan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Siječanj 2013 u 11:33
Iris prekrasne su zdrave i rascvjetane Smile Ne mogu dočekati da moje narastu, nabavila sam perlit i sad me zanima dali one vole blago kiselu zemlju, mislim da sam to negdje pročitala ali sad kad sam ponovo čitala ovu temu nisam nigdje vidjela smile138
''Nema ljepše nade od one što je nikla iz tuge i nema ljepših snova od onih što ih rađa bol.'' - IVAN CANKAR
Na vrh
pčelica7 View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 1966
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pčelica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Siječanj 2013 u 19:04
ja ih nikada nisam presađivala u blago kiselu zemlju...ove moje za sada skromno cvatu...znaju one i bolje

Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
Na vrh
lela.h View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 604
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lela.h Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Siječanj 2013 u 21:22
Moram se ubaciti u temu, sada sam se sjetila svih mojih izgubljenih, naime nasa stara kuma je u staroj kuci imala oko 58 ljubica, ali stara kuca sa starim drvenim prozorima! Sve prekrasne i jedre, naravno ja i svekrva razmnozile toa pa svekrvinoj kuci kao da ih nigdje vise nema! Pa da ih sacuvamo
Sada sa starog na novo!
Kuma renovira, stavi plasticnu stolariju, i to je bio kraj, oplakala je svaku! Mi useljavamo u nasu kucu, gubitak kao kod kume! I da neduljim svekrva prije 4 godine ugradi plasticnu stolariju i izgubi sve! Nisam nigdje procitala ali nje dvije su sigurne da su prozori krivi! Pokusala sam ponovo sa njima, ali se samo pate.....

Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Siječanj 2013 u 23:08
Pčelice....ova šatirana je prelijepa!
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Siječanj 2013 u 07:36
Originalno poslano od člana pčelica7 pčelica7 napisao:

ja ih nikada nisam presađivala u blago kiselu zemlju...ove moje za sada skromno cvatu...znaju one i bolje

tako zbrave i ljepe,a ja negdje griješim!?Clap
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
Na vrh
Wanessa View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 385
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wanessa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Siječanj 2013 u 09:03
Originalno poslano od člana alexandra5 alexandra5 napisao:

nova sam ovdje i gledajui po netu slike ovih ljepotica ...pored ljubavi prema hibijima nisam mogla da ne zavolim i ovu divotu pa sam i ja kupila ove cetiri malene kojima treba oporavka ali cu da ih mazim i pazim i uskoro i njihov cvjet docekam one sada ovako izgledaju.....ova u sredini je satirana a ostale su bjela violet i roza

Aleksandra5,kao prvo da ti pozelim dobrodoslicu sa nadom da ce ti biti ovde prijatno i da cemo se lepo druziti!
Verujem da ce se ove tvoje lepotice,koje si bez sumnje spasila sigurne propasti,uz tvoju preveliku ljubav i negu veoma brzo oporaviti i procvetati
Nadam se da cemo uskoro videti i tvoje hibiskuse!
Na vrh
Wanessa View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 385
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wanessa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Siječanj 2013 u 09:19
Evo i mojih lepotica
http://img38.imageshack.us/img38/9506/img6731resize.JPG http://img62.imageshack.us/img62/5607/img6688resize.jpg http://img819.imageshack.us/img819/9148/img6537resize.jpg http://img266.imageshack.us/img266/4796/ljubicicaroze.jpg http://img33.imageshack.us/img33/7268/ljubicicaplava.jpg http://img834.imageshack.us/img834/250/ljubiciceduo.jpg
Imam jos neke koje do sad nisu cvetale,ali se nadam da cu uskoro moci i njih da vam predstavim...
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3536373839 82>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,578 sekundi.