Afričke ljubičice - Saintpaulia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3536373839 82> |
Korisnik | |
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Iris, klasican primjer prestarale biljke. Lijepo izvadi iz zemlje, makni korijen skroz, taj vratic ocisti od starih peteljki i lagano ga izgrebi, kao da cistis mrkvu. Mozes ga i malo skratiti, neka ti ostane oko 3 cm tog vrata. Gore malo smanji listove ako ih ima velikih, ako ih nema, ostavi sve listove. Sve lijepo ponovo posadi u novu zemlju sa puno perlita (mozes staviti pola/pola). Ako nemas perlit, u obicnu zemlju.
Lagano zalij i poklopi sa najlonom ili na neki drugi nacin napravi mini plastenik. Nakon 3 tjedna mozes najlon lagano skidati. |
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Iris1 ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 23 Studeni 2012 Status: Offline Bodovi: 50 |
Hvala Nina. Puno, puno. Napravila sam točno tako po uputama. Baš sam sretna. Pokazala bih svoje ostale ljubičice jer sve cvjetaju ali ne znam staviti slike...pa dok malo istražim kako se to radi...
|
|
![]() |
|
alexandra5 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 25 Siječanj 2013 Status: Offline Bodovi: 54 |
nova sam ovdje i gledajui po netu slike ovih ljepotica ...pored ljubavi prema hibijima nisam mogla da ne zavolim i ovu divotu pa sam i ja kupila ove cetiri malene kojima treba oporavka ali cu da ih mazim i pazim i uskoro i njihov cvjet docekam
one sada ovako izgledaju.....ova u sredini je satirana a ostale su bjela violet i roza ![]() a ovo su dobijeni listici od mojih komsinica ![]() |
|
![]() |
|
Iris1 ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 23 Studeni 2012 Status: Offline Bodovi: 50 |
![]() |
|
![]() |
|
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
Danas sam zapiknuo 2 lista...nadam se da će se primiti !
![]() ![]() |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Jučer sam listajuć jedne dnevne novine pronašla članak o uzgoju ljubičica. Zaintrigirao me dio gdje piše da ljubičica ne voli prostoru kojem se koristi plin. Sad mi je puno jasnije zašto mi na kuhinjskom prozoru nisu išle.
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
To nisam znao...hvala ti na informaciji!
![]() |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Učimo, učimo
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Prekrasne su!
![]() |
|
![]() |
|
Hvala.
![]() |
|
![]() |
|
Baš su ti cukrene
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Hvala, bebolina. Moje uvijek zimi cvjetaju, a ljeti jedva prežive. Još je jedna prepuna pupova. Jedva čekam da procvjeta.
|
|
![]() |
|
Ksan ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Siječanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 1303 |
Iris prekrasne su zdrave i rascvjetane
![]() ![]() |
|
''Nema ljepše nade od one što je nikla iz tuge i nema ljepših snova od onih što ih rađa bol.'' - IVAN CANKAR
|
|
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
ja ih nikada nisam presađivala u blago kiselu zemlju...ove moje za sada skromno cvatu...znaju one i bolje
![]() ![]() |
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
![]() |
|
lela.h ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Studeni 2010 Lokacija: Sl. Brod Status: Offline Bodovi: 604 |
Moram se ubaciti u temu, sada sam se sjetila svih mojih izgubljenih, naime nasa stara kuma je u staroj kuci imala oko 58 ljubica, ali stara kuca sa starim drvenim prozorima! Sve prekrasne i jedre, naravno ja i svekrva razmnozile toa pa svekrvinoj kuci kao da ih nigdje vise nema! Pa da ih sacuvamo
![]() Sada sa starog na novo! Kuma renovira, stavi plasticnu stolariju, i to je bio kraj, oplakala je svaku! Mi useljavamo u nasu kucu, gubitak kao kod kume! I da neduljim svekrva prije 4 godine ugradi plasticnu stolariju i izgubi sve! Nisam nigdje procitala ali nje dvije su sigurne da su prozori krivi! Pokusala sam ponovo sa njima, ali se samo pate..... ![]() |
|
![]() |
|
Pčelice....ova šatirana je prelijepa!
![]() |
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
tako zbrave i ljepe,a ja negdje griješim!?
![]() |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
Wanessa ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 27 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 385 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aleksandra5,kao prvo da ti pozelim dobrodoslicu sa nadom da ce ti biti ovde prijatno i da cemo se lepo druziti! Verujem da ce se ove tvoje lepotice,koje si bez sumnje spasila sigurne propasti,uz tvoju preveliku ljubav i negu veoma brzo oporaviti i procvetati Nadam se da cemo uskoro videti i tvoje hibiskuse!
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Wanessa ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 27 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 385 |
Evo i mojih lepotica
http://img38.imageshack.us/img38/9506/img6731resize.JPG http://img62.imageshack.us/img62/5607/img6688resize.jpg http://img819.imageshack.us/img819/9148/img6537resize.jpg http://img266.imageshack.us/img266/4796/ljubicicaroze.jpg http://img33.imageshack.us/img33/7268/ljubicicaplava.jpg http://img834.imageshack.us/img834/250/ljubiciceduo.jpg Imam jos neke koje do sad nisu cvetale,ali se nadam da cu uskoro moci i njih da vam predstavim... ![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3536373839 82> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |