Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Egzotično grmlje i drveće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Rajska ptica - Strelitzia
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Rajska ptica - Strelitzia

Odgovori Odgovori Stranica  <1 23456 10>
Korisnik
Poruka
agava View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Status: Offline
Bodovi: 69
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje agava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Veljača 2008 u 17:47
  Jeli istina da one procvjetaju tek nakon 3 godine?/ pod uvjetom da ih se ne presađuje/
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Dalmax22 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 665
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Dalmax22 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Veljača 2008 u 18:59
Meni su super a voljela bi imati i sve ostale boje osim narancaste. Imam neka zrna narancaste strelicije a evo cekam ljeto pa da probam.
Na vrh
TeaK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3272
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje TeaK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Veljača 2008 u 20:33
Originalno poslano od člana agava agava napisao:

Jeli istina da one procvjetaju tek nakon 3 godine?/ pod uvjetom da ih se ne presađuje/

Da ju imam čekala bi ja i 5 godina, ali nikako da naletim na sjeme, a mlade biljke su jako skupe ili ja nisam imala sreće da naletim na one povoljne.
Na vrh
Dalmax22 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Dalmax22 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Veljača 2008 u 20:43
Imam 2 sjemenke a vidicu oce bit srece.
Na vrh
Branka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3031
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Branka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Veljača 2008 u 20:48
evo da prokomentiram  ja sam prošle godine kupila u zadru u mbm teglu sa dvije strelicije  zajedno  (reginae). uredno je zalijevam jednom tjedno . vrlo sam  zadovoljna njezinim rastom te očekujem da će me nagaditi svojim prekrasnim cvijetom , ako treba čekat ću nije važno samo dok ureno raste . do sad nisam imala nikakvih problema,listovi su zdravi sjajni bez ikakvih flekova ili slično . inače sam ju platila 20 kn  na rasprodaji u 8 mj. prošle godine 
Na vrh
TeaK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3272
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje TeaK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Veljača 2008 u 20:55
20 kn???? Pa ja ju nigdje nisam vidjela ispod 100 kn. Branka stvarno si srećković već sam ti to čini mi se za streliciju rekla.
Na vrh
Dalmax22 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Dalmax22 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Veljača 2008 u 21:50
U MBM-a u sklopu Kauflanda isto tako bude prigodnih rasprodaja samo eto treba naletiti a za ove strelicije i sl. cjene ubuduce ostaljajte obavjesti da svi vidimo i krenemo na vrijeme :)
Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4264
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2008 u 08:52
Strelicije proizvedene iz semena cvetaju nakon 6 godina, ja imam 3 male biljčice od prošle godine i dve semenke su dale ponike ove godine.
Ne vidim razlog da ova tema bude u egzotičnom grmlju i drveću, jer strelicija nije ni grm ni drvo.
život je bajka koju sami pišemo...
Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Ožujak 2008 u 13:04
Pre dva dana sam posijao još 6 semenki, od prvog sijanja 6 semenki nikle su 4 biljke, ali se nadam da će ih biti još, jer neke semenke se aktiviraju znatno kasnije.
Na vrh
maya View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2008 u 12:52
Kod nas nisam nigdje mogla naci sjeme.U jednom rasadniku sam nasla sadnicu po cijeni od 50 eura.MM je pobjegao iz rasadnika,a ja je kupujem sljedece godine-sigurno.smile76
Na vrh
lana2 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
DONATOR

Bodovi: 4717
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2008 u 13:34
maya neznam kolika je bila sadnica, ali mi je cijena jako visoka. U OS u emmezzeti je prije nekoliko dana bilo malih sadnica strelicije po 47 kn.
Na vrh
maya View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2008 u 12:40
Bila je oko pola metra visine,poprilican zbun.Ali jako mi se svidjelo to sto nije bila ova obicna nego Strelitzia juncea....
smile94
Na vrh
aglaja View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 561
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aglaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Travanj 2008 u 15:46
Franci je izbacio seme strelicije po veoma povoljnoj ceni. U vrecici su tri semenke - crne, okrugle, velicine zrna graska sa narandzastim cuperkom.
Aglaja
Na vrh
macuhica View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 75
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje macuhica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Svibanj 2008 u 22:43
pozdrav svima...nova sam i evo citam malo o rajskoj ptici ja sam je nema sada dugo kupila i posadila sam je u kalj  no drzim je vani...ako mora u kucu neka mi netko pomogne bilo kojim savjetom...unaprijed hvala...
tatjana
Na vrh
macuhica View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje macuhica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Svibanj 2008 u 23:12

RAJSKA PTICA

Strelicija ili rajska ptica danas je sve više u uzgoju kao lončanica. Vrsta je to neobično lijepih, dugotrajnih cvjetova i dekorativnih listova. Kako naraste između 1-1,5 metara visine, potrebno je osigurati dosta prostora. Jednostavna je za uzgoj. Uspijeva na dobro osvijetljenome mjestu, zaštićenom od direktnih sunčevih zraka. Zalijevamo ju umjereno, tek nakon što se supstrat na površini lagano prosušio, pazeći da suvišna voda ne zaostaje u podlošku. Dobro je povremeno mlakom vodom rositi listove. Držimo ju na umjereno toplome mjestu, zimi najbolje na temperaturama između 13-15 C. Do prve cvatnje obično prođe 5-6 godina.

tatjana
Na vrh
macuhica View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje macuhica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Svibanj 2008 u 23:13
pronasla sam sama ajme pa koliko trebam cekati do prvoga cvijeta..
tatjana
Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Lipanj 2008 u 07:46
Od 15 posijanih semenki ove godine imam 10 malih biljčica i 3 biljčice od prošle godine.
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2008 u 20:40
Danas su u hotelu dijelili busen strelicije pa im je puklo pri dnu lukovice nekoliko komada (nema korijena). Znate li može li se to spasiti, da li bi pustile kornjenje u vodi ili u zemlji?
život je more
Na vrh
tropi View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 745
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tropi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Studeni 2008 u 07:40
teško da se može zakorijeniti,trebala bi imati očuvanu jezgru s malim dijelom stabla,Ako je samo rozeta listova mislim da nema šanse.....
izbalansiranu dijetu čini po jedan kolač u svakoj ruci!
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Studeni 2008 u 21:16
Evo slikala sam, ako se vidi do pola vaze su bili u zemlji.

život je more
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 23456 10>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.