Ukrasni batat |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234 6> |
Korisnik | |
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sara, ja sam rezala kao što se reže krumpir...samo izrezala na komade tako da svaki ima klicu. Nisam ništa zasušivala, odmah sam posadila. To je bio zeleni, jestivi batat, koji ima naranačasti "krumpir".
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
...upravo sam u prošlogodišnjoj tgeli našla jedan rozi krumpir od batata koe sam imala prošlo ljeto, onaj svijetlo zelenih listova, mislim da se zove Margarita...gomolj na jednom mjestu ima tri lijepa korjenčića a na suprotnoj strani ima suhasti korijen od prošle godine... ...Nina, ajd mi molim te objasni kako da ga izrežem i pripremim za sadnju ![]() |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
stefica.n ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
![]() |
|
Nisa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši cvijet u cvijetnjaku 2017 Pridružen: 16 Ožujak 2013 Lokacija: Drinovci Status: Offline Bodovi: 3089 |
Samo Bog može činiti nemoguće, ali ti možeš činiti moguće.
|
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
stefica.n ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
![]() |
|
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Štefice, hvala na odgovoru o tvom iskustvu s batatom. Ovi tvoji su jako lijepi, pogotovo ovaj na prvoj slici.Ma posadit ću ih pa što bude
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Moji gomolji odmah su strunili,čim sam ih izvadila iz zemlje,i onaj koji sam ostavila u zemlji.Nisam ih nikad sadila pa ti ne mogu pomoći.One reznice koje sam jesenas ostavila u vodi,super se drže i njih ću posaditi u zemlju.
Posijala sam i dva zrna sjemena,jedan je niknuo. |
|
![]() |
|
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Imam jedno pitanjce...Jesenas sam izvadila svoj ljubičasti batat, pohranila ga u piljevinu i u podrum, ovih dana sam ga gledala i vidim da se relativno dobro drži ...E sad,moje pitanje jest da li je prerano da ga posadim ponovno u tegle i stavim na prohladno, svijetlo mjesto jer bih htjela da imam lijepe biljke za balkon ili je još prerano ???
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Auuuuu! Je li to jestivo?
Ja sam sadila od zelenog, komadic krumpira sa klicom, i svaki komadic je uspjesno nikao.
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Ma prekrasna biljka, ovaj roza, toliko zahvalna, da nemam rijeci.
U proljece cu je kombinirati sa zutim, roza, bijelim, crvenim, mislim da ce sa svime davati poseban utisak.
Ovaj roza nema jestivi krompir, ili?
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Free, baš je lijep, ogroman. Prošlu godinu imala sam onaj svijetli batat, Nisam ga održavala preko zime jer je gomolja bilo toliko da sam imala krasan prilog uz meseko
![]() Kako bi se batat sačuvao - možda kao i krumpir. Znam da se može uzgojiti i presadnicama koje niknu iz korijena (gomolja) batata i kad niknu iz tih uspaanih pupova na gomolju, onda se ozvade iz batata i posade. No možda je to zgodnija metoda za onoga tko se bavi uzgojem batata za jelo.
Ovaj ljubičasti je baš lijep.
|
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
ajme, koja grdosija
![]() |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
![]() |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Ovo sam sada slikala gomolj svog ukrasnog batata !! Vi pričate tek o korjenčićima a ja od ovogodišnjeg gomolja mogu skuhati ručak !!!
![]() ![]() ![]() |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
štefice, i moje (tvoje) su iste takve, pustile more korjenčića i dobro izgledaju, samo što im se novi listovi zelene, ali ako požive do proljeća, na suncu će vratiti patlidžan put
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234 6> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |