Afričke ljubičice - Saintpaulia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4445464748 82> |
Korisnik | |
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja ih nikada nisam presađivala u blago kiselu zemlju...ove moje za sada skromno cvatu...znaju one i bolje
![]() ![]() |
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Ksan ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Siječanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 1303 |
Iris prekrasne su zdrave i rascvjetane
![]() ![]() |
|
''Nema ljepše nade od one što je nikla iz tuge i nema ljepših snova od onih što ih rađa bol.'' - IVAN CANKAR
|
|
![]() |
|
Iris1 ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 23 Studeni 2012 Status: Offline Bodovi: 50 |
Hvala, bebolina. Moje uvijek zimi cvjetaju, a ljeti jedva prežive. Još je jedna prepuna pupova. Jedva čekam da procvjeta.
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Baš su ti cukrene
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Iris1 ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 23 Studeni 2012 Status: Offline Bodovi: 50 |
Hvala.
![]() |
|
![]() |
|
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
Prekrasne su!
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Učimo, učimo
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
To nisam znao...hvala ti na informaciji!
![]() |
|
![]() |
|
Jučer sam listajuć jedne dnevne novine pronašla članak o uzgoju ljubičica. Zaintrigirao me dio gdje piše da ljubičica ne voli prostoru kojem se koristi plin. Sad mi je puno jasnije zašto mi na kuhinjskom prozoru nisu išle.
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Danas sam zapiknuo 2 lista...nadam se da će se primiti !
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
alexandra5 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 25 Siječanj 2013 Status: Offline Bodovi: 54 |
nova sam ovdje i gledajui po netu slike ovih ljepotica ...pored ljubavi prema hibijima nisam mogla da ne zavolim i ovu divotu pa sam i ja kupila ove cetiri malene kojima treba oporavka ali cu da ih mazim i pazim i uskoro i njihov cvjet docekam
one sada ovako izgledaju.....ova u sredini je satirana a ostale su bjela violet i roza ![]() a ovo su dobijeni listici od mojih komsinica ![]() |
|
![]() |
|
Hvala Nina. Puno, puno. Napravila sam točno tako po uputama. Baš sam sretna. Pokazala bih svoje ostale ljubičice jer sve cvjetaju ali ne znam staviti slike...pa dok malo istražim kako se to radi...
|
|
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Iris, klasican primjer prestarale biljke. Lijepo izvadi iz zemlje, makni korijen skroz, taj vratic ocisti od starih peteljki i lagano ga izgrebi, kao da cistis mrkvu. Mozes ga i malo skratiti, neka ti ostane oko 3 cm tog vrata. Gore malo smanji listove ako ih ima velikih, ako ih nema, ostavi sve listove. Sve lijepo ponovo posadi u novu zemlju sa puno perlita (mozes staviti pola/pola). Ako nemas perlit, u obicnu zemlju.
Lagano zalij i poklopi sa najlonom ili na neki drugi nacin napravi mini plastenik. Nakon 3 tjedna mozes najlon lagano skidati. |
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
Imam jednu ljubičicu staru 3 godine. Uvijek je dosta cvjetala i imala bujno lišće. Od ljetos ne cvjeta i listovi su joj sve manji. Često joj donji listovi venu. Postala je mala ljubičica s pokojim malim listom. Vrat joj je sve dulji. Trebam li ju presaditi? Pomozite.
|
|
![]() |
|
kamelia ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1016 |
nbjelovu,ona moja ljubičica odgovara tvome opisu,a kupila sam je u Baumaxu
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Kamelia, obrisi privatne poruke, pun ti je sanducic!
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Ksan, to obecava da ce biti preeeedivna kolekcija. Zaista mi je drago da ti je tako dobro uspjelo. Imaj na umu da cvatu tek kad im je tijesno u posudi, dakle ako hoces cvijet,nemoj ih presadjivati u vece. Ako nisi nestrpljiv za cvijet, onda ih mozes presaditi u vece (ali ne jako velike) pred proljece, pa ce cvasti sredinom ljeta.
Kamelia, je li ona prva, roza spricana plavim, mozda Dust Storm? Identicna je mojoj koja se tako zove.
I moje cvatu sve u sesnaest, potpuno neocekivano za ovo doba godine, iako ih se jedan broj objesio kad je bio onaj hladni val prije mjesec dana. Ipak, vecina je dobro i cvate. Boje su mnogo jarkije nego inace, valjda zbog hladnoce, moje su u negrijanoj sobi u Dalmaciji.
Fotku nemam trenutno, pa nemojte traziti slike!
ciao, Nina
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
Puffy ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 24 Lipanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 90 |
Nemam nekog pozitivnog iskustva s afričkim ljubičicama... Nikada mi nisu obilno cvale pa sam ih svojevremeno sve zamijenio Phalaenopsisima koji su stvarno poslušni i obilno cvjetaju.
Ovoga puta ipak nisam mogao odoljeti jednom prekrasnom primjerku koji se može rijetko vidjeti u mom malenom gradiću (namjerno umanjenice... zaista ovako nešto nisam vidio nikada kod nas, u lokalnoj cvjećarnici) ![]() |
|
Filip, Valpovo
Odjel za biologiju | Osijek |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4445464748 82> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |