Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Orhideje i mesožderke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Falenopsis - Phalaenopsis
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Falenopsis - Phalaenopsis

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2829303132 58>
Korisnik
Poruka
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Status: Offline
Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Siječanj 2013 u 14:39

Ana, ponovno sam pogledala slike tvoje i stvarno mi dobro izgleda, listovi djeluju zdravo.
Probaj malo opisati kako ju njeguješ, na kakvom je položaju držiš i jesi možda nešto promijenila u zadnje vrijeme, pa bude netko možda pametniji.
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Ana1511 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 16
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ana1511 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2013 u 09:32
Jedina promjena je bila iz spavace sobe u boravak, jer u sobi drzim prozor otvoren stalno pa sam se bojala da joj nebi bilo hladno s obzirom na pupove. S tim da je ona u spavacoj sobi na istom mjestu bila cca godinu dana? Mozda se privikla na to mjesto?
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2013 u 10:30

Vidim da si je dobila prošle godine za rođendan, znači u listopadu.
Gdje si je onda držala prošle zime ?
Mislim da ih nije dobro seliti kad imaju pupove (ako to nije točno neka me netko ispravi), vjerojatno su onda osjetljivije na promjene.

Na vrh
Ana1511 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ana1511 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2013 u 10:47
U studenom zapravo. Vec je cvala kad sam je dobila i tada sam je drzala u boravku i kad je ocvala preselila sam je sobu. Znaci skoro cijelu zimu, ljeto, evo do prije par dana je u sobi bila...
Po tome sam vjerovatno onda zeznula stvar, jer evo tri pupa su se osusila vec...

Evo i slikica novih:

Slika 1
Slika 2
Slika 3
Slika 4
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2013 u 11:09

Možda se javi Bebolina ili neko drugi ko bolje zna  Confused.
Ja ju sada ne bi više premještala da ne bi bilo još gore. Pusti ju tu di je - vidiš da se jedan pup već otvara, možda ne budu svi požutili.
Na vrh
Mihi View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 115
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mihi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2013 u 14:10
Ajoj :( očito se privikla na hladnije uvijete..deje ne vole seljenje a pogotovo ne kad su u pupovima..svaka promjena u temp a pogotovo iz negrijanog u grijani prostor im je veliki šok..baš mi je krivo..neznam kaj da ti savjetujem..dal da ju seliš ili ne..ja bi ju možda i preselila jer očito joj ovdje ne paše..
Na vrh
Ana1511 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ana1511 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2013 u 22:50
a neznam ni ja... nazalost sve ovo nisam znala prije (nije da ima pun net svega o dejama, al eto)... a sad je krenulo tak kak je, ostaviti cu je ovdje, pa popratiti situaciju :S
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2013 u 23:07
Događa se to zbog premiještanja, no sad je ostavi gdje je pa šta bude. Vjerujem da će ostali pupovi biti ok.
Ponekad nam se dogodi da kupimo deju u zimskim mjesecima i kad je donesemo doma svi pupovi propadnu.
Priviknut će se ona na bolje uvjete i uskoro ti zahvalit s novom stapkomWink
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Cimicifuga View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Bodovi: 5167
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Siječanj 2013 u 17:56
Originalno poslano od člana bebolina bebolina napisao:

Događa se to zbog premiještanja, no sad je ostavi gdje je pa šta bude. Vjerujem da će ostali pupovi biti ok.
Ponekad nam se dogodi da kupimo deju u zimskim mjesecima i kad je donesemo doma svi pupovi propadnu.
Priviknut će se ona na bolje uvjete i uskoro ti zahvalit s novom stapkomWink

Točno tako, Bebolina. Ja sam prije mjesec dana kupila jednu novu, pazila da na putu od trgovine do doma ne ozebe, međutim, dva dana poslije nekoliko pupova je počelo žutjeti. U trgovini sam vidjela da su sve iz te pošiljke tako prošle. Očito su prije dolaska u trgovinu bile na neadekvatnom mjestu ili su u transportu ozeble (za njih to znači da su bile na temperaturi nižoj od petnaestak stupnjeva).
Jedan dan ove zime moj muž je držao jedno pola sata prozor otvoren blizu jedne orhideje i odmah, nakon dva dana sam vidjela da joj dva pupa žute.

Dakle, zimi strogo treba paziti na temepraturu prostorije u kojoj borave pa čak i kod otvaranja prozora radi prozračivanja, treba paziti da ih hladni zrak ne "ofuri".
Na vrh
Ana1511 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ana1511 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Siječanj 2013 u 22:42
Uf uf, zahtjevne su... al me svejedno nevjerovatno razveseli kad se rascvjeta i trud mi nije uzaludan Heart
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Siječanj 2013 u 23:46

Ustvari uopće nisu zahtjevne, a prekrasne su. Trebaš im samo pogoditi položej i za sve ostalo se pobrinu same.
Uostalom koju još biljku možeš tako rijetko zalijevati ?
Na vrh
bugic View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 337
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Siječanj 2013 u 20:07
i moje polako napreduju....nadam se da ce na proljece biti cvjetica

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Siječanj 2013 u 20:16
AjmeeeeeClap cvijet do cvijetaThumbs%20Up
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Siječanj 2013 u 20:17

Na vrh
Mihi View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 115
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mihi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Siječanj 2013 u 20:41
bugic bit će cvijetova i prije proljeća

bebolina uvijek krasan bijeli phal :) ja ih imam 4 a 3 sad cvatu
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Siječanj 2013 u 21:32
Moje su u punom cvatu. Evo kakve imam:

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Siječanj 2013 u 21:35
Jako mi se sviđaju ove čisto bijele kao što je Bebolinina. Naročito mi se sviđaju kada su u visokim crnim ukrasnim teglama - prekrasno prefinjeno, elegantno izgledaju!
Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2792
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Siječanj 2013 u 21:37
Cimi ovo je fenomenalno,predivne su ,svaka čast na trudu!
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Siječanj 2013 u 21:54
Prekrasne dejesmile211
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Siječanj 2013 u 23:15

Cimi, prekrasne su  smile94.
Mojima se tek počinju otvarati prvi pupovi.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2829303132 58>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.