Povrtnjak i njegovi čuvari |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1011121314 18> |
Korisnik | |
anabistrica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Lepe ti je Zagorje zelene
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
anabistrica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Koliko rasade salate!!! Moju je susjed svu ispasirao okrećući se trktorom po njoj... meni ostala figa!
Ponovo sam je posijala neki dan, ali mislim da je sad već kasno. |
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Evo i mene konačno malo u tvom vrtu, Ano moja!
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Dadinica, danas sam nabrala te mlade salatice i napravila za ručak. Osjećala sam se ko u proljeće dok sam je jela, tak je fina. Sutra ide cijela van jer mi dolazi ovčji gnoj.
Monstera, prvo sjeme daikona sam dobila iz Japana, a poslije ga sakupljam sama jer pustim koju biljku da se osjemeni. Ima sjeme ko i rotkvice, samo malo veće. Ja daikon najviše volim "na lešo". Izrežem i korjen i listove pa skuham, začinim maslinovim uljem i češnjakom i to je to. Osim toga, koji puta sirovi naribam, posolim i polijem s malo soja sosa pa je ko salatica. Može se naribati i dodati zelenoj salati. Inače, za daikon kažu nutricionisti da pomaže u razgradnji masti i izbacivanju toksina iz tijela, a sprječava i žgaravicu.
|
|
|
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Hvala ti lijepa draga moja !
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
gospina trava ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Jutro! I moje jagode kreniule, jedna su an drugoj, u+sljed suše podivjali im hormoni, dokaz da ne divljaju hormoni samo nama ženama.
Imaš lijepoga radića, moj je amlecki, jer dok sam mogla saditi ostali su smao mali flanci za kupiti. Pozdrav vrijednice! |
|
![]() |
|
ljiljus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3244 |
Draga anabistirca i jesen je u tvom vrtu prekrasna !
![]() |
|
Lipik
|
|
![]() |
|
Ksan ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Siječanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 1303 |
Obožavam tvoj povrtnjak, još uvijek sam zaljubljena u tvoje travnate stazice između gredica
![]() ![]() Salata i jagode kao u proljeće ![]() |
|
''Nema ljepše nade od one što je nikla iz tuge i nema ljepših snova od onih što ih rađa bol.'' - IVAN CANKAR
|
|
![]() |
|
gospina trava ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
I moje jagode sad cvatu. Poremetili su im se hormoni radi suše. Pozdrav draga vrijednice.
|
|
![]() |
|
Da, sve je pošašavilo nakon ljetne suše. Jagode još uvijek cvatu ali ovo je ukrasna cvatnja bez plodova. Salatica je jako fina, prava proljetna, svaki dan je jedemo s rikolom koja se isto sama zasijala i ljepša je nego u proljeće. Danas smo pojeli i zadnje paradajze. Prije nego sam stabljike počupala, pobrala sam zelene paradajze i objesila uz prozor u kuhinji. Neki su propali, a neki su lijepo pocrvenili. Nisu ko ljetni, ali nisu ni lošiji od kupovnih.
Ksan vidjet ćeš, travnate stazice u vrtu su jako praktične, ne hodaš po blatu. Svim posjetiocima mog povrtnjaka šaljem ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
|
|
![]() |
|
Nisam zbog voluharica. Ispod malča uživaju, a bez njega su ipak malo izloženije. Danas sam gledala kroz prozor jastreba kako ih vreba sa stupa. Jedna je nastradala.
|
|
|
|
![]() |
|
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
wizardica ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 21 Ožujak 2011 Lokacija: od vamo...tamo Status: Offline Bodovi: 2140 |
![]() |
|
Lažna prijateljica: Zlo koje vam tapše po ramenu
|
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
![]() |
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
Ajooooj, čestitari su bili u posjeti, a mene nema. Hvala, i ja vama svima želim sretnu 2013. da vam vrtovi budu puni cvijeća i povrća.
|
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1011121314 18> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |