Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Ferocactus
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Ferocactus

Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112>
Korisnik
Poruka
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Studeni 2012 u 17:19
a je ovo bolja slikica?

Uploaded with ImageShack.us
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Studeni 2012 u 20:38
Baš zanimljivo, svi smo ovakav Pinusov pohvalili !!!
Jel ovaj moj lošiji ili ružniji ?
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 603
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Studeni 2012 u 20:42
Savršen je Glikice naravno iako se ja kao veliki obožavaoc kaktusa sa ljubičastim cvjetovima možda i ne računam. Nadam se da će moj slijedeće godine.
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Studeni 2012 u 21:03
Originalno poslano od člana Glikica Glikica napisao:

Baš zanimljivo, svi smo ovakav Pinusov pohvalili !!!
Jel ovaj moj lošiji ili ružniji ?
Joj Glikice,prekrasan je kao i Pinusov!
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
Ivany View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 347
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ivany Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Studeni 2012 u 18:10
Bravo za cvjetić Glikice!
Stvarno su posebni ti ferocactusi,sa tim velikim kanđama izgledaju malo zastrašujuče,tko bi rekao da imaju takve prekrasne i nježne cvjetiće.
Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 465
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Prosinac 2012 u 09:33
Evo moga "kapitalca" Ferocactus heamatacanthus, star je oko 12 godina....

Ferocactus haematacanthus

Pozdrav....................schumy    smile167
**za čistu prirodu i obilje pčelica
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Prosinac 2012 u 10:05
Oho !
Krasan kaktus ! Super si ga smjestio i još bolje uslikao !
Jel ti taj već cvao ikada ?

Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Prosinac 2012 u 10:13

Oho !
Krasan kaktus ! Super si ga smjestio i još bolje uslikao !
Jel ti taj već cvao ikada ?

Nikada nije cvao, ali ga previše ni ne mazim(kao i sve svoje kaktuse !?)
Nadam se da će sada biti bolje sreće jer je uvijek bio udaljen od moga djelokruga boravljenja (bio je u vikendici) i mogućnosti intervencije... Sada sam ga donio kući jer je zaista poseban....
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Prosinac 2012 u 10:34
Vidim da ti se bodlje podupiru na rub tegle !!! Evo da napišem što se meni proljetos dogodilo, umalo sam ga izgubila, fala bogu da je velik pa ima zaliha vode u sebi:
Bio je u jako maloj tegli i ostao mi je "visiti" u zraku oslanjajući se bodljama na rub tegle. Sva zemlja se slegla, a korjenje ostalo na suhom. Kad sam vidjela da mi se usprkos zalijevanju jako smežurao, izvadila sam ga van i ugledala tek nešto malo korjenja. Potom sam ga posadila u jako široku posudu tako da mi bodlje uopće ne diraju rub posude i da svom težinom čvrsto leži na zemlji. Uspjelo mi ga je spasiti i zato mi je podario dva velika prekrasna žuta cvijeta.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Prosinac 2012 u 12:03
lim da je takav

Uploaded with ImageShack.us
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Prosinac 2012 u 12:04
mislila sam da su isti, ali sad nisam sigurna, kao da moj ima gušće bodlje ?
Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Prosinac 2012 u 12:22

mislila sam da su isti, ali sad nisam sigurna, kao da moj ima gušće bodlje ?
To su isti kaktusi samo je raspored rebara različit, moj je jednostruk, tvoj je dvostruki.... Koliko ti je star?
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Prosinac 2012 u 12:28
Pojma nemam koliko je taj star, ima 20-tak cm u promjeru i oko 25 cm visok, pa ti sad procjeni !
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Prosinac 2012 u 16:49
schumy....Glikica.... krasno zgledaju smile227
Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Prosinac 2012 u 07:09

Pojma nemam koliko je taj star, ima 20-tak cm u promjeru i oko 25 cm visok, pa ti sad procjeni !

Biti će isto "kapitalac" od cca 10÷12 godina....
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Prosinac 2012 u 12:36
Možda je čak i stariji, ja slabo prihranjujem kaktuse, pa sporo rastu.
Baš si nešto mislim da bih od iduće sezone počela sa redovitom prihranom, da ih vidim kako će se ponašati !
Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Prosinac 2012 u 08:07

Možda je čak i stariji, ja slabo prihranjujem kaktuse, pa sporo rastu.
Baš si nešto mislim da bih od iduće sezone počela sa redovitom prihranom, da ih vidim kako će se ponašati !

Mislim da ni to nije baš bitno, najbitnije jekod kaktusa čim manje oko njih "prčkati" i u sezoni ih zalijevati u određenim ciklusima. Prihrana ti je dosta 2 ÷ 3 puta od 5 do 9 mjeseca.
Ja sam prvih godina zalijevao svaki dan u ljetnim žegama, sada o radim svaka 4 ÷ 7 dana izdašno u dolji podmetač, nikada direktno u korijenovu balu....
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Rujan 2013 u 20:46
Moj F. Latispinus ima 5 cvjetnih pupova i šta sad s njim ? Opet ću ga unijeti u kuću (kad malo jače zahladi) tako  da procvate. Negdje sam čitala da on inače cvate kasno u sezoni. 
Pinus, jel tvoj pokazuje namjeru cvasti ?
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Rujan 2013 u 20:54
Pogledati ću sutra što se sa njima  događa jednostavno sam zaboravio na feriće.
Glikice, bravo za tvoga latispinusa Approve

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Rujan 2013 u 21:06
Ma daj Pinus, možda ti je već i procvao, a ti zaboravio na njega, neoprostivo Wink.
Ajd, pogledaj ga, baš me zanima. 
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,156 sekundi.