Ferocactus |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112> |
Korisnik | |
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Baš zanimljivo, svi smo ovakav Pinusov pohvalili !!!
Jel ovaj moj lošiji ili ružniji ? |
|
|
|
![]() |
|
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
Savršen je Glikice naravno iako se ja kao veliki obožavaoc kaktusa sa ljubičastim cvjetovima možda i ne računam. Nadam se da će moj slijedeće godine.
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
Ivany ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 26 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 347 |
Bravo za cvjetić Glikice!
Stvarno su posebni ti ferocactusi,sa tim velikim kanđama izgledaju malo zastrašujuče,tko bi rekao da imaju takve prekrasne i nježne cvjetiće. |
|
![]() |
|
schumy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 465 |
Evo moga "kapitalca" Ferocactus heamatacanthus, star je oko 12 godina....
![]() ![]() ![]() ![]() Ferocactus haematacanthus Pozdrav....................schumy ![]() |
|
**za čistu prirodu i obilje pčelica
|
|
![]() |
|
Oho !
Krasan kaktus ! Super si ga smjestio i još bolje uslikao ! Jel ti taj već cvao ikada ? |
|
|
|
![]() |
|
schumy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 465 |
Nikada nije cvao, ali ga previše ni ne mazim(kao i sve svoje kaktuse !?) Nadam se da će sada biti bolje sreće jer je uvijek bio udaljen od moga djelokruga boravljenja (bio je u vikendici) i mogućnosti intervencije... Sada sam ga donio kući jer je zaista poseban.... |
|
|
|
![]() |
|
Vidim da ti se bodlje podupiru na rub tegle !!! Evo da napišem što se meni proljetos dogodilo, umalo sam ga izgubila, fala bogu da je velik pa ima zaliha vode u sebi:
Bio je u jako maloj tegli i ostao mi je "visiti" u zraku oslanjajući se bodljama na rub tegle. Sva zemlja se slegla, a korjenje ostalo na suhom. Kad sam vidjela da mi se usprkos zalijevanju jako smežurao, izvadila sam ga van i ugledala tek nešto malo korjenja. Potom sam ga posadila u jako široku posudu tako da mi bodlje uopće ne diraju rub posude i da svom težinom čvrsto leži na zemlji. Uspjelo mi ga je spasiti i zato mi je podario dva velika prekrasna žuta cvijeta. |
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
mislila sam da su isti, ali sad nisam sigurna, kao da moj ima gušće bodlje ?
|
|
|
|
![]() |
|
|
|
|
|
![]() |
|
Pojma nemam koliko je taj star, ima 20-tak cm u promjeru i oko 25 cm visok, pa ti sad procjeni !
|
|
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
schumy....Glikica.... krasno zgledaju
![]() |
|
![]() |
|
Biti će isto "kapitalac" od cca 10÷12 godina.... |
|
|
|
![]() |
|
Možda je čak i stariji, ja slabo prihranjujem kaktuse, pa sporo rastu.
Baš si nešto mislim da bih od iduće sezone počela sa redovitom prihranom, da ih vidim kako će se ponašati ! |
|
|
|
![]() |
|
Mislim da ni to nije baš bitno, najbitnije jekod kaktusa čim manje oko njih "prčkati" i u sezoni ih zalijevati u određenim ciklusima. Prihrana ti je dosta 2 ÷ 3 puta od 5 do 9 mjeseca. Ja sam prvih godina zalijevao svaki dan u ljetnim žegama, sada o radim svaka 4 ÷ 7 dana izdašno u dolji podmetač, nikada direktno u korijenovu balu.... |
|
|
|
![]() |
|
Moj F. Latispinus ima 5 cvjetnih pupova i šta sad s njim ? Opet ću ga unijeti u kuću (kad malo jače zahladi) tako da procvate. Negdje sam čitala da on inače cvate kasno u sezoni.
Pinus, jel tvoj pokazuje namjeru cvasti ?
|
|
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Pogledati ću sutra što se sa njima događa jednostavno sam zaboravio na feriće.
Glikice, bravo za tvoga latispinusa
![]() |
|
![]() |
|
Ma daj Pinus, možda ti je već i procvao, a ti zaboravio na njega, neoprostivo
![]() Ajd, pogledaj ga, baš me zanima.
|
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |