Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Mammillaria
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Mammillaria

Odgovori Odgovori Stranica  <1 910111213 23>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
moon View Drop Down
administrator
administrator

Status: Offline
Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Prosinac 2012 u 20:14
pnus...Mammillaria sheldonii smile94
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Prosinac 2012 u 20:27

schumy, hvala. Evo malo ljeta. Mammillaria sheldonii, vjerojatno   ima najljepši cvijet od mojih mamilarija.
Na drugoj slici je Mammillaria spinosissima un pico ali sa TRI glave !!!
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Prosinac 2012 u 18:42
schumy...veća slika pa se ljepše vide cvjetići zimske cvatnje, baš su cakani
pinus...kao da je snijegom prekrivena, krasna je
Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 465
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Prosinac 2012 u 12:38
Originalno poslano od člana Glikica Glikica napisao:

Baš je lijepa, al stvarno !
smile141
Glikica, hvala, mislim da i ti imaš "zimskih radosti" za pokazati na forumu?!
**za čistu prirodu i obilje pčelica
Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Prosinac 2012 u 12:36
Pinus, pozdrav"
......"Kada bi ti trebao birati samo između ove dvije opcije koju bi izabrao za prezimljavanje svojih mamilarija: tamna garaža sa minimalno svijetla i temperaturom od 7 – 12 C ili jugoistočna prozorska polica, puno svijetla i sunca kada ga ima sa temperaturom od 15 – 20 C. Koja je po tebi bolja od te dvije opcije za prezimljavanje mamilarija ?"......
Po mome mišljenju ova druga, zasigurno ćeš i ti imati cvatnju u zimi..... 
Pozdrav.........schumy
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Prosinac 2012 u 09:16
Mammillaria gracilis cv. „Arizona snow“

schumy , zbilja je lijepa tvoja   m. gracilis, za 5! I još ti po zimi cvjeta, bravo.

Vidim da ju sada preko zime držiš na prozorskoj polici. Ja se još uvijek lovim kuda i kako preko zime sa mamilarijama. Kada bi ti trebao birati samo između ove dvije opcije koju bi izabrao za prezimljavanje svojih mamilarija: tamna garaža sa minimalno svijetla i temperaturom od 7 – 12 C ili jugoistočna prozorska polica, puno svijetla i sunca kada ga ima sa temperaturom od 15 – 20 C. Koja je po tebi bolja od te dvije opcije za prezimljavanje mamilarija ?
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Prosinac 2012 u 09:13
Baš je lijepa, al stvarno !
smile141
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Prosinac 2012 u 08:46
Nešto mi nije bilo u redu sa programom, pa ću vam prikazati veće fotkr moje mammillarie gracilis u zimskoj pripremi za cvatnju:

Pozdrav..............schumy smile202
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Prosinac 2012 u 16:50
Gle sad ovo? Zimsci cvat ? Mašala mladiću, neka te veseli !
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Prosinac 2012 u 15:26
schumy tvoja kolekcija je stvarno prekrasna, lijepo njegovana, lijepog i zdravog izgleda, divno Clap
Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Prosinac 2012 u 15:03
Ova moja mammillaria gracilis se sprema na zimski cvat na prozorskoj dasci:

Pozdrav..................schumy  smile61

Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2792
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2012 u 09:39
Evo da malo oživim ovu temu,stavljam sliku svoje ljepotice na   koju sam jako ponosam ,Ovo je   mjesec dana   stara   slika,mammillaria je još izresla!Ovaj kaktus imam    već    3   godine,Ali ne znam puno o njemu,Dali bi mi itko mogao reći njegovo porijeklo i uvjete držanja! hvala!
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Listopad 2012 u 21:08
Obavezno MK, ona je ovako narasla iz dva malecka, a vidi koliko ih je sad
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Listopad 2012 u 21:03
Moon,na proljeće ju presadi u veću teglicu,vidjet ćeš kako će se brzo i lijepo širiti.
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Listopad 2012 u 20:46
Ovaj pelcerić mammillarie gracilis dobila sam od belice, sad je ovakav

Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Listopad 2012 u 07:09
Da, a što se tiče ulaska u EU, jedva čekam baš radi takvih stvari kao što je poklon npr. cvijeća koji su sada prava noćna mora za preći "granu"....

Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Listopad 2012 u 07:08
Tako je, imam i ja nekih "fantomskih" kaktusa, mislim da je to vezano uz mikroklimu podneblja u kojoj se uzgaja kao i veličinu teglica u kojoj je posađen.....
Evo jedne moje atipične "MAMMILLARIA" forme :

/KAKTUSI_01-06-2012_BATERIJA%20F/male_DSC06902.jpg">

Pozdrav..................schumysmile61
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Listopad 2012 u 18:50

Krasna ti je marksiana schmy. Pustimo za sada slanje pelcera preko granice dok ne uđete u EU. Svejedno hvala na ponudi, kao da si poslao.
Ovo na slici je moja Mammillaria spinosissima un pico. Jedan od prvih ako ne i prvi moj kaktus. Za nju isto čitam da ne stvara nove izbojke (pelcere). No moja sponosima je drugačijeg temperamenta.
Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Listopad 2012 u 07:01
Originalno poslano od člana mali kaktus mali kaktus napisao:

Nakupila se lijepa kolekcija mammillariaTongue

Bravo Pinus za kolekciju, ne vidim nigdje mammillariu marksianu, to je vrlo lijep i rijedak kaktus. Ja ga imam u 2 primjerka, ako mi potjera pelcer poslati ću ti ju da upotpuniš kolekciju. Cvate par puta na godinu žutim cvjetićima kao u prilogu dolje:

Pozdrav...........schumy   smile61
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Listopad 2012 u 22:03
Nakupila se lijepa kolekcija mammillariaTongue
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 910111213 23>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,156 sekundi.