Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Adenium obesum - Pustinjska ruža
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Adenium obesum - Pustinjska ruža

Odgovori Odgovori Stranica  <1 174175176177178 407>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Prosinac 2012 u 19:37
Originalno poslano od člana mali kaktus mali kaktus napisao:

Evo mojeg drugog cvijetića,nitko sretniji od mene

PrekrasnoClap
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
keeka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 252
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje keeka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Prosinac 2012 u 18:44
@Pinus tvoji adeniumi su predivni, svojem sam pincirala vrhove kako bi bio gušći i ne previsok. Stavila sam ga uz staklenu stijenu na pod i prestao je odbacivati listove, nadam se da ce takav i prezimit. Inace redovito citam sve vase postove i trudim se sto vise toga zapamtiti, zato hvala svima na podjeljenom iskustvu
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Prosinac 2012 u 17:20
Ajama,ovaj moj je kupljen,uzgojen iz reznice,a sijanci su mi isti kao i tvoji,nek mi samo zimu prežive.
Pinus,hvala,nije kao Bebolinin,ali je mojLOL
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Prosinac 2012 u 17:10
Ma krasan je za 5, bravo mali kaktus !
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Prosinac 2012 u 17:03
ja ću se strpiti do proljeća sa cvijetićima.neću ih forsirati.
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Prosinac 2012 u 16:17
Evo mojeg drugog cvijetića,nitko sretniji od mene

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Prosinac 2012 u 15:56
Bebolina,Ajama,Pinus Clap
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Prosinac 2012 u 15:54

Mislim da se vidi koji su pincirani a koji nepincirani adeniumi. Dobro je pincirati u trenutku kada su sijanci stari od 45 – 60 dana. Zašto tada ? tako da se mjesto reza lagano zaraste i da adeniumi ponovno razviju lijepi habitus. Režemo sa sterilnom žiletom gornja dva listića 2 -3 mm ispod vrha.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Prosinac 2012 u 08:45
Velika je prednost kada znaš da malo znaš. Prinuđen si da čitaš tuđa iskustva o uzgoju sukulenata. Još ako imaš sreću da izabereš prave učitelje nema boljeg. Odmah u startu si u velikoj prednosti. Eliminiraš sve svoje zablude i greške do kojih bi neminovno došlo jer misliš da nešto znaš a u stvari si u velikoj zabludi.
Da ne kompliciram za one koji su u sličnom položaju kao ja predlažem da počnu čitati Hrovatin Dušana, Jocu Cirkovića sa SB-a i Zvone Rovška. Sva trojica su vrhunski majstori i znalci koji svoje veliko iskustvo i znanje o uzgoju sukulenata nesebično dijele. Niti jednog od njih ne treba doslovno „kopirati“. Nitko od njih ne pozna moje (naše) uslove kod uzgoja ali važni su principi.
Hrovatina i Rovška sam imao sreću osobno upoznati još da mogu platiti pivo Joci nitko sretniji od mene.
Za one koji nemaju „sreće“ sa uzgojem adeniuma neka do proljeća nabave sjeme i početkom ožujka krećemo sa kako kaže @bebolina „čoporativnom sjetvom“. Do tada imamo vremena da malo diskutiramo o svjetlu,supstratu, vodi, gnojenju i još koje čemu.
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Prosinac 2012 u 23:31
Originalno poslano od člana kontesaa kontesaa napisao:

je..za u miru obići sve ono što želiš, a toga je puno previše
ne muči se previše sa odgovorom...snaći ću se i bez njega
@kontesaStar evo ukratko
Ako odlučiš sijati te ljepotane, strpi se do proljeća kad večina nas ovdje kreće istovremeno u sjetvu. Pridruži nam seWink
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Prosinac 2012 u 23:26
Originalno poslano od člana administrator administrator napisao:

a ja gledam i nemogu vjerovat da je ovaj cvijet toliko popularan... ne zbog samog cvijeta i biljke, nego gledajuči poruke ova tema je zasjenila sve ostale biljke na ovom forumu :o)))

neočekivano smile113
jer biljke i priroda su neprevidljivi... :o))

Dečec, dobro nam došao na temu adeniumaClap Dobro si primijetio da je ova tema najaktivnija na forumu, kako u broju postova tako i po čitanju naših upisa. Nas šaka entuzijasta i obožavatelja ove prekrasne biljke, trudimo se prenijeti svoja znanja i iskustva o uzgoju ovih ljepotana s ostalim adenioljupcima, rekla bi ne samo za korisnike ovog foruma, već i za one neregistrirane koji nas vijerno prate.Wink 
Koliko smo složni i vrijedni, nemamo potrebu za "uskakanjem" modova, a na proljeće najavljenu "čoporativnu" sjetvu i kalemljenje biljaka, s velikim nestrpljenjem svi spremno iščekujemo.Wink
Dođi nam opetsmile78
Na vrh
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Prosinac 2012 u 22:46
a ja gledam i nemogu vjerovat da je ovaj cvijet toliko popularan... ne zbog samog cvijeta i biljke, nego gledajuči poruke ova tema je zasjenila sve ostale biljke na ovom forumu :o)))

neočekivano smile113
jer biljke i priroda su neprevidljivi... :o))

Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Prosinac 2012 u 22:26
je..za u miru obići sve ono što želiš, a toga je puno previše
ne muči se previše sa odgovorom...snaći ću se i bez njega
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Prosinac 2012 u 22:13
Originalno poslano od člana kontesaa kontesaa napisao:

Pinus dragi, . . . stvarno sam sa vremenom u cajtnotu, svelo se na to da kroz dan imam max 3 sata slobodnog vemena za obići na netu sve što me zanima . . .
Draga kontesice, zbilja si u gabuli. Daj zamisli molim te da netko ima dnevno samo 3 sata za net. Ne mogu vjerovati. Zar samo toliko ???
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Prosinac 2012 u 21:47
Pinus dragi, da ja imam vremena čitati stare postove ne bih te pitala da mi ukratko objasniš što radiš s njima stvarno sam sa vremenom u cajtnotu, svelo se na to da kroz dan imam max 3 sata slobodnog vemena za obići na netu sve što me zanima pa ako ti nije problem u kratkim crticama ponovi, ako je, nema veze...kako bi ameri rekli..thanks anyway

Zagorski bregi
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Prosinac 2012 u 21:09
O joj kontesa. Vidi se da nisi dugo bila na ovoj temi . Pišem kontinuirano o tome kako ih uzgajam. Čini mi se da sam kao kakva papiga .
Pročitaj malo moje stare postove bar od kolovoza dalje. Ako te zanima. Da se ne ponavljam.
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Prosinac 2012 u 20:51
Pinus pa kako ti je sijanac iz 2012-te već procvao? šta im radiš??? predivan je
ajde stvarno udijeli koji savjet...moji ne mrdaju

Zagorski bregi
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Prosinac 2012 u 17:46
bebolina divan je
ajama krasni su ti, nisu jadnici
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Prosinac 2012 u 16:31
hvala pinus,ali zaboga nemoj moje mjerit s bebolininima.
moramo se boriti za novu dasku

hvala baby.jadnici su jer su izbačeni s prozora,bili napadnuti ušima ,ali ja se o njima ipak najviše brinem
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Prosinac 2012 u 13:52
@ajo, ovo su sve samo ne jadniciClap
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 174175176177178 407>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,410 sekundi.