Vatreni trn - Pyrachanta |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 17 Rujan 2009 u 13:27 |
Zimzeleni grm, grane s oštrim bodljama.
Listovi sitni, kožasti. Cvate u proljeće - cvjetovi brojni, sitni, bijeli. Iz cvjetova se razvijaju najprije zelene bobice koje krajem ljeta poprimaju tamno crvenu, narančastu ili žutu boju. Bobice ostaju dugo na granama, i zimi, pa će obogatiti vrt u doba kada u njemu nema puno boja. Brzo raste, dobro podnosi sušu. Najpovoljniji je sunčani položaj, ali može i polusjena. |
|
Sponzorirani linkovi | |
v e s n a
Nedavno posijan Pridružen: 02 Rujan 2009 Status: Offline Bodovi: 52 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Izgleda tako moćno , sviđa mi se .Razmislit ću o njemu.Slika je krasna .Pozdrav
|
|
melody - dubrovnik
|
|
Sunburst
Nedavno posijan Pridružen: 03 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 69 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jel zna netko kako se razmnožava?
|
|
Mira K
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da malo oživim temu... Baca mladice okolo, ne puno ali se da naći. Imam i žute boje, makar mi je teško krotiti one velike, za čas narastu a ozljeda uvijek imam kad ga krotim, baš je vatreni!
|
|
Rijeka
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
obožavam ovu biljku, i nevjerojatno da je ova tema ostala tako ne zapažena. Imali smo je kao klinci na sredini vrta. ogroman grm oblikovan u kuglu sa narančastim bobicama.
vidio sam ovu biljku gdje se koristi kao živa ograda. i stvaro me se dojmila i vec duže vremena razmišljam da kopiram ideju i napravi isto takvu ogradu oko kuce
|
|
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dobra je ona i dekorativna ali pazite imate malog klinca ...
|
|
Rijeka
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
znam ... znam... ima trnje što jako bode..
ali trnje daje lekciju koja se brzo ne zaboravlja i sam sam proletio jednom ili dva puta kao klinac... i još se sjecam... nema trcanja i naglog skretanja pokraj vatrenog trna
|
|
Glikica
Cvjetni guru Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Admine, po tvom avataru se vidi da tebi trnje ( bodlje) ne predstavljaju nikakav problem .
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
Carol
Trajnica 1. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 14 Lipanj 2011 Lokacija: Zagorski breg Status: Offline Bodovi: 2208 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vatreni trg se jako lako razmnozava reznicama, skoro sve su mi se zakorijenile, a i brzo napreduje. Ja svoje grmove pirakante dosta orezujem, ali one svake godine potjeraju nove grane po metar dugacke.
|
|
Vu plavem trnaci mi hiža stoji
od zelenih veja je videti ni.. |
|
Lovro
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
..i ja sam lani piknula jednu (al vrijednu)...primila se!
|
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
Fanika
Nedavno posijan Pridružen: 20 Studeni 2012 Status: Offline Bodovi: 61 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ovaj grm mi se baš sviđa, možete li mi reći kad se uzimaju reznice, da li se mogu sada uzeti
|
|
Let the sunshine, let the sunshine in...
|
|
Carol
Trajnica 1. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 14 Lipanj 2011 Lokacija: Zagorski breg Status: Offline Bodovi: 2208 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Fanika, reznice mozes uzeti od sredine do kraja ljeta.
|
|
|
Fanika
Nedavno posijan Pridružen: 20 Studeni 2012 Status: Offline Bodovi: 61 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Carol, hvala na odgovoru, znači čekati ljeto, moram si to zapisati
|
|
Let the sunshine, let the sunshine in...
|
|
Glikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Koliko maximalno debela smije biti reznica, da bi se mogla primiti ? Bi li se primila nešto veća i već razgranata ?
|
|
|
|
Carol
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Glikica, ja sam samo porezala grane, debljine 3-5 mm, duzine 20-ak cm. Jedino je malo nezgodna, pika ko sam vrag.
|
|
|
SlavujVk
Cvjetni guru Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
glikice jel' ti i od vatrenog želiš napraviti bonsai? imam ja jednog krasnog taman da ga počneš orezivati i praviti drvce
|
|
Glikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Slavuj, pogodila si. Hvala na ponudi, ćut ćemo se ovih dana, pa mogu skoknut kod tebe ovih dana da ga vidim.
|
|
|
|
NinettA
Odrastao grm Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Fiume Status: Offline Bodovi: 1030 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Što ne možeš promijeniti, prihvati. Ako ne možeš prihvatiti... odkantaj...
|
|
rajski vrtovi
Odrastao grm Pridružen: 26 Srpanj 2014 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1789 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Nisam ga nikad vidjela u cvatu. Ovo je stvarno veličanstveno !
|
|
"I budi kao ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga posječe." M.Selimović
|
|
lucy
Trajnica ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vatreni trn kad cvate, onda bome cvate raskošno.
|
|
Sutra je novi dan.
|
|
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |