Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 226227228229230 407> |
Korisnik | |||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Tajlanđani su pravi majstori uzgoja adeniuma. Njihovi adeniumi su lijepi i kada ne cvatu. Oni oblikuju i krošnju i kaudeks kod svojih adeniuma. Mi smo napravili tek prvi korak pri uzgoju adeniuma. Na prvoj slici je pincirani ovogodišnji sijanac adeniuma a na drugoj dva ne pincirana adeniuma u istoj tegli. Oba dvije tegle su mi baš zbog tog uplitanja u normalan običan rast posebne, recimo da su mi zbog toga ljepše. Kakvo je vaše mišljenje ? |
|||
![]() |
|||
Sponzorirani linkovi | |||
![]() |
|||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
||
@Pinus, prekrasni su ti bebolinci
![]() Hvala svima koji su svoja iskustva nesebično podijelili
![]() |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
||
Pinus, izvukao si ovo ljeto maksimum iz njih i zbilja su prekrasni.
Meni su lijepi i pincirani i nepincirani. Zanima me do koje visine može izrasti ne pincirani ako netko ima naravno. |
|||
![]() |
|||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
||
Ako nema velike vlage u zraku, cvijet adeniuma traje ponekad i desetak dana.
|
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
||
Bebolina,da nije tebe i Pinusa,a i ostalih,ja ne bi imala pojma o adeniumima,ne bi mi ni palo na pamet da ih sijem.Zahvaljujući svima vama sad ih imam i uživam u njima.
![]() |
|||
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|||
![]() |
|||
||
Hvala
![]() |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
||
![]() |
|||
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|||
![]() |
|||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
||
Pinus....trenutno se ne mogu odlučiti koji je ljepši, svaki je na svoj način lijep
|
|||
![]() |
|||
||
![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
||
I onda se ljutiš kad ja hoću tebe malo zaraziti s kaktusima.
![]() ![]() |
|||
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|||
![]() |
|||
||
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
||
Bebolina, stvarno prekrasan cvijet. Ne mogu ga se nagledati i jedva čekam da se skroz otvori. Znam da ćeš nam ga pokazati još jednom!
![]() Pinus, što jest - jest, ljepši je ovaj pincirani. Čini mi se da je bit uzgoja adeniuma u tome da se dobije grmolika forma sa zanimljivim debelim kaudeksom i puno grana na kojima će biti i puno cvjetova. Ovaj tvoj pincirani je na najboljem putu k tom cilju. A i cvijet mu je prelijep! Na proljeće će svi moji isto tako pod nož. |
|||
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|||
![]() |
|||
||
Naravno da ću vam ga ponovo pokazati za dan ili dva, možda se do tada i popoljci koji ga okružuju otvore
![]()
Samo nek tvoji budu zdravi i jedri
![]() |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
||
prekrasni su vam!
bebolina, ti si, čini mi se, pečena i kuhana šta se tiče kaktusa. sami ti to još ne znaš ![]() |
|||
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|||
![]() |
|||
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
||
Bebolina, NE u kaktuse, nedaj se !!!
|
|||
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|||
![]() |
|||
nata07 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 904 |
||
ajde znalci da čujem ..
jel bi mu smetala prostorija u kojoj je recimo do 5 stupnjeva ili je to ipak prehladno?
hvala
|
|||
ako vas nitko ne voli, cvijeće će vam sigurno uzvratiti
|
|||
![]() |
|||
||
Minimalna temperatura koju adeniumi podnose je +10, kao uostalom i sve druge tropske biljke!
|
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
||
![]() |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
||
![]() |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
||
![]() |
|||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 226227228229230 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |