Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 221222223224225 407> |
Korisnik | ||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Ostavi ga na sušenju sve dok potpuno ne zarastu rezovi. Ako imaš meda, namaži laganini na mjestu reza, to mu godi. Dobro si napravila što si ga izvukla iz supstrata, u biti, spasila si ga!
Neka te ne brine ako izgubi lisnu masu i ako stabjika omekša, on će kad ozdravi brzo nadoknadit izgubljeno.
|
||
![]() |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
|
hvala ti bebolina na brzom odgovoru. Sad je sav kao kolačić od cimeta, da li da po cimetu namažem i medom ili da operem cimet pa stavim med i da li da ga ostavim na prozoru na papirnatom ubrusu da se suši?
![]() |
||
![]() |
||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
Nemoj ga više prat ni maltretirat, ostavi cimet na njemu i neka se suši. Draga @moon, na greškama se uči. Zemlja za kaktuse previše zadržava vlagu, no ne brini, oporavit će se maleni |
||
![]() |
||
![]() |
||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
|
hoće...mora, neka se suši, a ja ću mu prirediti supstrat do tada
|
||
![]() |
||
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
|
ja moje prije 15-ak dana presadila u one šire posude i odma obilno zalila. donijela ih na poso kolegi u kancelariju jer ima savršen i osunčan prozor za njih (za razliku od mene, moj prozor gleda u drugu zgradu, 2 m udaljenu). nisam znala da treba pričekati sa zalijevanjem. njima to, čini mi se nije naškodilo. napredak je vidljiv, tad sam ih prskala insekticidom. lijepo rastu, cvjetaju, formiraju se novi pupoljci.
|
||
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
||
![]() |
||
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
|
Sad ćete vi svi reći da ja pričam budalaštine( možda i pričam ) , no......kad će se netko od vas, koji imate puno adeniuma krenuti u avanturu kreiranja raznih oblika ? Ja jedva čekam da moji narastu( za par godina) pa da se malo igram s njima.
|
||
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
||
![]() |
||
|
Vjerojatno je kod mene više toga bilo vrlo stresno za adenium: putovanje biljke, presadnja - ali tu se mora naglasiti ono što i Pinus uvijek napominje - najbolje je presaditi biljku u isti sastav supstrata u kojem je bila i do tada...pa je možda i to jedan od mogućih uzroka, potom...kod tebe je puno sunčanije trenutno nego kodmene....ali najvjerojatnije od svega toga je da sam ja njega zalila previše onda kad više nisam smjela, a to je kad se broj sunčanih sati smanjio, nekako mislim da sam tu fulala....
Tvji su sad u krasnim plitkim posudama i kad ih budeš još orezala onako po preporuci - bit će puno novih grana i puno cvjetića
|
||
![]() |
||
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
|
Moon, ja ga nebi bar 4-5 dana vracala u zemlju, mozda i duze, taj rez na caudexu je velik...
Obecane slikice onog ostecenog sugavog, jedva da lici na adenium mrsavac :)) al je zilav, moram mu priznati. ![]() Caudex,bolje reci stapic, sa svih strana je nagrizen i to jednostavno ne zacjeljuje. iznad toga pokusava istjerati grancice ![]() I sad nevjerojatni dio, pustio je pupove, ovakav nikakav. Inace to je jedan od proljetnih sijanaca, nisam ga dala nikome zbog te rane i slabog napredovanja. ![]() |
||
velika gorica
|
||
![]() |
||
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
|
Wolfsbane, preslatki je i zbilja se ne da :-)
Nadam se da ce biti ok. Ocito im treba malo duze da im se rana sasusi. Bar sam to primjetila na jednom mladom koji je sam od sebe popucao. Stalno se vracam na starije postove gdje se proslu zimu naveliko sijalo. Sad mislim da ce se vise sijati na proljece radi boljih uvjeta. Da li netko planira pokusati ovu zimu? |
||
![]() |
||
|
Wolfsbane ....pustit ću ga da se rana posuši, hvala na savjetu.
Taj tvoj je baš uporan, pa treba mu dati priliku kad se tako bori, čak će i cvjetiće imati
|
||
![]() |
||
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
|
Tnx Marsha, sutra cu ga probat poslikat uz drugoga koji je par tjedana mladji, ali i pet brojeva veci, da se vidi razlika :|
sto se sijanja tice, imam male somalensice, ako budu napredovali mozda posijem i jos nesto, iako vjerojatno ne prije veljace, eventualno sijecnja, i to ako budu mogli pod lampu. |
||
velika gorica
|
||
![]() |
||
|
![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
|
Bebolina kod tebe je pravo carstvo :-)
Primjecujem da se na pojedinim adeniumima suse listici. Bebolina, prije par dana sam stavila slikicu onog jednog. A sad primjecujem da skoro na svakome se susi po listic pa do cak 4-5 listica i to pocevsi od vrhova. Zalijem ih 2 puta tjedno jer je pretpostavka bila premalo vode. U terakota teglicama su i zemlja se skroz osusi kroz dva dana. Caudexi su skroz cvrsti. Da li je to normalo da tako pitam? S obzirom na pomjenu vremena i uvjeta u kojima su sad. |
||
![]() |
||
|
Moon cestitam na mahunama :-)
|
||
![]() |
||
|
To pak je, barem što se klime tiće! Prije dvije godine sam dala instalirat sustav grijanja na solarnu energiju i pokazalo se dobrom investicijom, reducirala sam potrošnju lož ulja za 50%
![]() ![]()
|
||
![]() |
||
![]() |
||
|
![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
Bebolina, mozda neki iza prozora na kip al dok je temp bila ok.
Pripazit cu. Jel ima moze sta biti? |
||
![]() |
||
|
Jedan moj kultivar je naglo počeo odbacivati lišće, ostao je samo čuperak na vrhu s samo nekoliko listića. Izvadila sam ga iz supstrata i vidjela da je s korijenom sve ok, tad sam kontaktirala uzgajivaća i on mi se grohotom smijao
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
bebolina...
![]() |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 221222223224225 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |