Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Adenium obesum - Pustinjska ruža
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Adenium obesum - Pustinjska ruža

Odgovori Odgovori Stranica  <1 221222223224225 407>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2012 u 20:46
Ostavi ga na sušenju sve dok potpuno ne zarastu rezovi. Ako imaš meda, namaži laganini na mjestu reza, to mu godi. Dobro si napravila što si ga izvukla iz supstrata, u biti, spasila si ga!
Neka te ne brine ako izgubi lisnu masu i ako stabjika omekša, on će kad ozdravi brzo nadoknadit izgubljeno.
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2012 u 20:52
hvala ti bebolina na brzom odgovoru. Sad je sav kao kolačić od cimeta, da li da po cimetu namažem i medom ili da operem cimet pa stavim med i da li da ga ostavim na prozoru na papirnatom ubrusu da se suši?Embarrassed koliko pitanja, bdw vjerojatno sam pogriješila u tome što sam ga posadila u supstrat (za kaktuse + perlit) i onda sam ga odmah zalila. Poslije sam pročitala da se treba čekati jednop dva dana pa onda malo zaliti...ah, ali meni je već tad bilo kasno. No nekako se nadam da ću ga sad spasiti
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2012 u 21:00

Nemoj ga više prat ni maltretirat, ostavi cimet na njemu i neka se suši. Draga @moon, na greškama se uči. Zemlja za kaktuse previše zadržava vlagu, no ne brini, oporavit će se maleniThumbs%20Up

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2012 u 21:07
hoće...mora, neka se suši, a ja ću mu prirediti supstrat do tada
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Studeni 2012 u 13:13
ja moje prije 15-ak dana presadila u one šire posude i odma obilno zalila. donijela ih na poso kolegi u kancelariju jer ima savršen i osunčan prozor za njih (za razliku od mene, moj prozor gleda u drugu zgradu, 2 m udaljenu). nisam znala da treba pričekati sa zalijevanjem. njima to, čini mi se nije naškodilo. napredak je vidljiv, tad sam ih prskala insekticidom. lijepo rastu, cvjetaju, formiraju se novi pupoljci.
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Studeni 2012 u 15:59
Sad ćete vi svi reći da ja pričam budalaštine( možda i pričam ) , no......kad će se netko od vas, koji imate puno adeniuma krenuti u avanturu kreiranja raznih oblika ? Ja jedva čekam da moji narastu( za par godina) pa da se malo igram s njima.
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Studeni 2012 u 19:22
Originalno poslano od člana antonija antonija napisao:

ja moje prije 15-ak dana presadila u one šire posude i odma obilno zalila. donijela ih na poso kolegi u kancelariju jer ima savršen i osunčan prozor za njih (za razliku od mene, moj prozor gleda u drugu zgradu, 2 m udaljenu). nisam znala da treba pričekati sa zalijevanjem. njima to, čini mi se nije naškodilo. napredak je vidljiv, tad sam ih prskala insekticidom. lijepo rastu, cvjetaju, formiraju se novi pupoljci.

Vjerojatno je kod mene više toga bilo vrlo stresno za adenium: putovanje biljke, presadnja - ali tu se mora naglasiti ono što i Pinus uvijek napominje - najbolje je presaditi biljku u isti sastav supstrata u kojem je bila i do tada...pa je možda i to jedan od mogućih uzroka, potom...kod tebe je puno sunčanije trenutno nego kodmene....ali najvjerojatnije od svega toga je da sam ja njega zalila previše onda kad više nisam smjela, a to je kad se broj sunčanih sati smanjio, nekako mislim da sam tu fulala....

Tvji su sad u krasnim plitkim posudama i kad ih budeš još orezala onako po preporuci - bit će puno novih grana i puno cvjetića
Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 708
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Studeni 2012 u 21:13
Moon, ja ga nebi bar 4-5 dana vracala u zemlju, mozda i duze, taj rez na caudexu je velik...

Obecane slikice onog ostecenog sugavog, jedva da lici na adenium mrsavac :)) al je zilav, moram mu priznati.

Caudex,bolje reci stapic, sa svih strana je nagrizen i to jednostavno ne zacjeljuje. iznad toga pokusava istjerati grancice

I sad nevjerojatni dio, pustio je pupove, ovakav nikakav. Inace to je jedan od proljetnih sijanaca, nisam ga dala nikome zbog te rane i slabog napredovanja.
velika gorica
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 576
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Studeni 2012 u 21:26
Wolfsbane, preslatki je i zbilja se ne da :-)
Nadam se da ce biti ok.
Ocito im treba malo duze da im se rana sasusi. Bar sam to primjetila na jednom mladom koji je sam od sebe popucao.
Stalno se vracam na starije postove gdje se proslu zimu naveliko sijalo. Sad mislim da ce se vise sijati na proljece radi boljih uvjeta.
Da li netko planira pokusati ovu zimu?
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Studeni 2012 u 21:32
Wolfsbane ....pustit ću ga da se rana posuši, hvala na savjetu.
Taj tvoj je baš uporan, pa treba mu dati priliku kad se tako bori, čak će i cvjetiće imati
Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 708
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Studeni 2012 u 21:37
Tnx Marsha, sutra cu ga probat poslikat uz drugoga koji je par tjedana mladji, ali i pet brojeva veci, da se vidi razlika :|
sto se sijanja tice, imam male somalensice, ako budu napredovali mozda posijem i jos nesto, iako vjerojatno ne prije veljace, eventualno sijecnja, i to ako budu mogli pod lampu.
velika gorica
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Studeni 2012 u 21:50
Originalno poslano od člana marsha marsha napisao:

Stalno se vracam na starije postove gdje se proslu zimu naveliko sijalo. Sad mislim da ce se vise sijati na proljece radi boljih uvjeta.
Da li netko planira pokusati ovu zimu?
Ja sam ih prošle zime puno sijala, svi su bili ok, ni jedan nije zbog zime pokleknuo. Istina, kod mene i zimi ima dosta sunca, tako da su lampe bile nepotrebne. Ove ih zime neću sijatiLOL imam ih više nego dovoljnoLOL
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Studeni 2012 u 22:11

Ima dvije mahune

Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Studeni 2012 u 22:11
Bebolina kod tebe je pravo carstvo :-)
Primjecujem da se na pojedinim adeniumima suse listici.
Bebolina, prije par dana sam stavila slikicu onog jednog. A sad primjecujem da skoro na svakome se susi po listic pa do cak 4-5 listica i to pocevsi od vrhova. Zalijem ih 2 puta tjedno jer je pretpostavka bila premalo vode. U terakota teglicama su i zemlja se skroz osusi kroz dva dana. Caudexi su skroz cvrsti.
Da li je to normalo da tako pitam? S obzirom na pomjenu vremena i uvjeta u kojima su sad.
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Studeni 2012 u 22:12
Moon cestitam na mahunama :-)
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Studeni 2012 u 22:19

Bebolina kod tebe je pravo carstvo :-)

To pak je, barem što se klime tiće! Prije dvije godine sam dala instalirat sustav grijanja na solarnu energiju i pokazalo se dobrom investicijom, reducirala sam potrošnju lož ulja za 50%Thumbs%20Up ostalo odradi sunčekoWink

Primjecujem da se na pojedinim adeniumima suse listici.
Bebolina, prije par dana sam stavila slikicu onog jednog. A sad primjecujem da skoro na svakome se susi po listic pa do cak 4-5 listica i to pocevsi od vrhova. Zalijem ih 2 puta tjedno jer je pretpostavka bila premalo vode. U terakota teglicama su i zemlja se skroz osusi kroz dva dana. Caudexi su skroz cvrsti.
Da li je to normalo da tako pitam? S obzirom na pomjenu vremena i uvjeta u kojima su sad.

Da ti nisu možda bili na propuhu?
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Studeni 2012 u 22:20
Originalno poslano od člana moon moon napisao:

Ima dvije mahune

Držim im palčeveThumbs%20UpClap
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Studeni 2012 u 22:34
Bebolina, mozda neki iza prozora na kip al dok je temp bila ok.
Pripazit cu. Jel ima moze sta biti?
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Studeni 2012 u 22:50

Bebolina, mozda neki iza prozora na kip al dok je temp bila ok.
Pripazit cu. Jel ima moze sta biti?
Ništa im neće biti, samo su ti na taj naćin pokazali da negoduju. Oni su baš zanimljivi, odmah reagiraju, odmah na njima vidiš da nešto ne štima.
Jedan moj kultivar je naglo počeo odbacivati lišće, ostao je samo čuperak na vrhu s samo nekoliko listića. Izvadila sam ga iz supstrata i vidjela da je s korijenom sve ok, tad sam kontaktirala uzgajivaća i on mi se grohotom smijaoApprove jer taj kultivar gubi lišće svake zime, ustvari, sam se sprema na spavanje čim se dani skrateLOL Poslao mi je fotke svojih, svi očerupani i goliLOL 

Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Studeni 2012 u 23:18
bebolina...LOL 
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 221222223224225 407>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,814 sekundi.