Mammillaria |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 910111213 23> |
Korisnik | |
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pnus...Mammillaria sheldonii
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
schumy...veća slika pa se ljepše vide cvjetići zimske cvatnje, baš su cakani
pinus...kao da je snijegom prekrivena, krasna je
|
|
![]() |
|
schumy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 465 |
Glikica, hvala, mislim da i ti imaš "zimskih radosti" za pokazati na forumu?!
|
|
**za čistu prirodu i obilje pčelica
|
|
![]() |
|
schumy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 465 |
Pinus, pozdrav"
......"Kada bi ti trebao birati samo između ove dvije opcije koju bi izabrao za prezimljavanje svojih mamilarija: tamna garaža sa minimalno svijetla i temperaturom od 7 – 12 C ili jugoistočna prozorska polica, puno svijetla i sunca kada ga ima sa temperaturom od 15 – 20 C. Koja je po tebi bolja od te dvije opcije za prezimljavanje mamilarija ?"......
Po mome mišljenju ova druga, zasigurno ćeš i ti imati cvatnju u zimi.....
Pozdrav.........schumy
|
|
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
schumy , zbilja je lijepa tvoja m. gracilis, za 5! I još ti po zimi cvjeta, bravo. Vidim da ju sada preko zime držiš na prozorskoj polici. Ja se još uvijek lovim kuda i kako preko zime sa mamilarijama. Kada bi ti trebao birati samo između ove dvije opcije koju bi izabrao za prezimljavanje svojih mamilarija: tamna garaža sa minimalno svijetla i temperaturom od 7 – 12 C ili jugoistočna prozorska polica, puno svijetla i sunca kada ga ima sa temperaturom od 15 – 20 C. Koja je po tebi bolja od te dvije opcije za prezimljavanje mamilarija ? |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Baš je lijepa, al stvarno !
![]() |
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Nešto mi nije bilo u redu sa programom, pa ću vam prikazati veće fotkr moje mammillarie gracilis u zimskoj pripremi za cvatnju:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrav..............schumy ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Gle sad ovo? Zimsci cvat ? Mašala mladiću, neka te veseli !
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Ova moja mammillaria gracilis se sprema na zimski cvat na prozorskoj dasci:
![]() ![]() ![]() Pozdrav..................schumy ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
Evo da malo oživim ovu temu,stavljam sliku svoje ljepotice na koju sam jako ponosam
![]() |
|
![]() |
|
Obavezno MK, ona je ovako narasla iz dva malecka, a vidi koliko ih je sad
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Moon,na proljeće ju presadi u veću teglicu,vidjet ćeš kako će se brzo i lijepo širiti.
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
![]() |
|
Da, a što se tiče ulaska u EU, jedva čekam baš radi takvih stvari kao što je poklon npr. cvijeća koji su sada prava noćna mora za preći "granu"....
|
|
|
|
![]() |
|
Tako je, imam i ja nekih "fantomskih" kaktusa, mislim da je to vezano uz mikroklimu podneblja u kojoj se uzgaja kao i veličinu teglica u kojoj je posađen.....
Evo jedne moje atipične "MAMMILLARIA" forme : ![]() ![]() /KAKTUSI_01-06-2012_BATERIJA%20F/male_DSC06902.jpg"> Pozdrav..................schumy ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Krasna ti je marksiana schmy. Pustimo za sada slanje pelcera preko granice dok ne uđete u EU. Svejedno hvala na ponudi, kao da si poslao. Ovo na slici je moja Mammillaria spinosissima un pico. Jedan od prvih ako ne i prvi moj kaktus. Za nju isto čitam da ne stvara nove izbojke (pelcere). No moja sponosima je drugačijeg temperamenta. |
|
![]() |
|
Bravo Pinus za kolekciju, ne vidim nigdje mammillariu marksianu, to je vrlo lijep i rijedak kaktus. Ja ga imam u 2 primjerka, ako mi potjera pelcer poslati ću ti ju da upotpuniš kolekciju. Cvate par puta na godinu žutim cvjetićima kao u prilogu dolje: ![]() ![]() ![]() Pozdrav...........schumy ![]() |
|
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Nakupila se lijepa kolekcija mammillaria
![]() |
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 910111213 23> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |