Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Astrophytum
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Astrophytum

Odgovori Odgovori Stranica  <1 678910 14>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Siječanj 2013 u 19:33

Ružo hvala, što je uzrok ne znam ali sunce vjerojatno nije. Poznam oštećenja od sunca.
Glikice i moon, ne znam što da kažem. No zbilja mi se dopada kako razmišljate, pravi ste optimisti. Puni pozitivnih misli. Zavidim vam ali na moju nesreću ne mogu iz svoje kože.

Kada sam ga kupovao vidio sam samo ove velike fleke u žutim krugovima. Nalaze se između svih rebara. Sada vidim i mnoštvo malih smeđih flekica ovih u crvenim krugovima. Njih me je malo strah. Postavljam si pitanje što ako je to kakva zarazna virusna ili bakterijska bolest kaktusa. Bojim se da ne zarazim cijelu zbirku.

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Siječanj 2013 u 18:17
Pinus...zanimljivo je kako su ravnomjerno raspoređeni ti ožiljci, zanimljivo, da je neka bolest ili sl, ne znam baš da li bi tako ravnomjerno bili raspoređeni?
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Siječanj 2013 u 15:59
Astrići vole i podnose jako sunce !
Meni ovo liči na neke preboljene dječje bolesti. Obzirom da je gornji dio kaktusa u dobrom stanju, ne vidim kod ovog primjerka nikakav problem.
Čak dapače, ako su ove fleke posljedice starosti, tim bolje ! Ne možeš vječno biti mlad !

...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2457
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Siječanj 2013 u 14:27
imam ja nešto tome nalik na nekim kaktusima koji ne vole jako sunce....a ja ih stavila naglo vani pa su dobili opekline nalik tome...kako raste kaktus tako se ozljeda izdužuje i pomalo nestaje...ali triba dosta vrimena
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Siječanj 2013 u 13:18

Astrophytum ornatum – hybrid, Z. Rovšek

Nedavno sam u obližnjem vrtnom centru kupio ovaj Astrophytum ornatum. Znam da je kaktus porijeklom od Z. Rovška. A ne znam dali su ovi ožiljci po tijelu kaktusa posljedica bolesti ili starosti kaktusa ? Zna li tko o čemu se radi ?   Kaktus je trenutno posađen u tegli promjera 11 cm.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2012 u 12:59
Samo me na proljeće podsjeti, ja ti ne pamtim toliko, poslije 01.05. mi se javi.
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 576
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2012 u 11:40
Glikica dogovoreno. Hvala!!!
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Studeni 2012 u 12:01
Marsha, ako budeš još zainteresirana na proljeće, javi se, kad budem išla kod tog čike, mogu ti kupiti neke i poslati. On ima svoju proizvodnju, kad od njega nešto kupim, čak niti presađivati ne moram. Kaktići su mu super !
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Studeni 2012 u 11:26
Rijetko ih ima u prodaji,jer se razmnožavaju samo sjemenom.Ja ih nabavljam od jedne kaktusarke kod nas,a i na sajmu u Ludbregu su imali Sekelj,Bešlić i ostali.Ovo ljeto sam našla u OBI-u malene nizozemce.
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Studeni 2012 u 11:22
Ja sam sve svoje kupila kod jednog čiče tu kod mene blizu, lik ima 80 godina i već 100 godina uzgaja kaktuse !
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Studeni 2012 u 11:05
Glikica postao je miljenik
Ne znam dal nisam prije zamjećivala al rijetko ih vidim u prodaji. Gdje vi svoje nabavljate?
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Studeni 2012 u 11:01
Ma baš je lijep, čuvaj ga !
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Studeni 2012 u 10:56
Nisam stigla jučer al evo ga danas

Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2012 u 21:18
Glikica je majusni je skroz i preslatki da mi ga je zao odmah spremit. Poslikam sutra.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2012 u 18:42
Marsha, ako si ga tek sad nabavila, ja bih ti savjetovala da ga "đržiš na oku " jer je jako mali. Ako primjetiš da se smežurao, daj mu nekoliko kapi vode.
Možda bi bilo korisno da nam ga poslikaš !
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2012 u 16:08
Mali kaktus, najljepsa hvala!
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2012 u 15:48
Malo ćeš se načekati da procvate,dotle ćeš uživati gledati kako raste,ne treba mu previše svjetla kada miruje,samo ga nemoj ni slučajno zaliti.
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2012 u 15:44
Mali kaktus, hvala na odgovoru. Nesto hladniji prostor imam al bez dovoljno svjetla. Da li je to ok? Koliko trebaju biti stari za cvatnju ili veliki? (ovaj moj je skroz maleni cca malo veci od kovanice pet kn).
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2012 u 15:37
Astrophytumi zimuju kao i svi ostali kaktusi na hladnom i bez zalijevanja.Moju su smješteni u garaži gdje se temperatura spušta do 5 C,neće dobiti vode do početka 4 mjeseca.Ako ih ostaviš u grijanoj sobi neće ti cvjetati,nastavit će rasti,a zbog nedovoljnog svijetla će se deformirati.
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2012 u 15:32
Ljubitelji astrophytuma, molit cu vas pomoc. Nabavila sam jednoga i zbilja jesu neodoljivi. Kako preko zime s njime, da li moze biti u grijanom prostoru centralno? I kako sa zalijevanjem preko zime?
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 678910 14>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.