Astrophytum |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910 14> |
Korisnik | |
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ružo hvala, što je uzrok ne znam ali sunce vjerojatno nije. Poznam oštećenja od sunca. Glikice i moon, ne znam što da kažem. No zbilja mi se dopada kako razmišljate, pravi ste optimisti. Puni pozitivnih misli. ![]() ![]() ![]() Kada sam ga kupovao vidio sam samo ove velike fleke u žutim krugovima. Nalaze se između svih rebara. Sada vidim i mnoštvo malih smeđih flekica ovih u crvenim krugovima. Njih me je malo strah. Postavljam si pitanje što ako je to kakva zarazna virusna ili bakterijska bolest kaktusa. Bojim se da ne zarazim cijelu zbirku. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Pinus...zanimljivo je kako su ravnomjerno raspoređeni ti ožiljci, zanimljivo, da je neka bolest ili sl, ne znam baš da li bi tako ravnomjerno bili raspoređeni?
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Astrići vole i podnose jako sunce !
Meni ovo liči na neke preboljene dječje bolesti. Obzirom da je gornji dio kaktusa u dobrom stanju, ne vidim kod ovog primjerka nikakav problem. Čak dapače, ako su ove fleke posljedice starosti, tim bolje ! Ne možeš vječno biti mlad ! |
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
imam ja nešto tome nalik na nekim kaktusima koji ne vole jako sunce....a ja ih stavila naglo vani pa su dobili opekline nalik tome...kako raste kaktus tako se ozljeda izdužuje i pomalo nestaje...ali triba dosta vrimena
|
|
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Nedavno sam u obližnjem vrtnom centru kupio ovaj Astrophytum ornatum. Znam da je kaktus porijeklom od Z. Rovška. A ne znam dali su ovi ožiljci po tijelu kaktusa posljedica bolesti ili starosti kaktusa ? Zna li tko o čemu se radi ? Kaktus je trenutno posađen u tegli promjera 11 cm. |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Samo me na proljeće podsjeti, ja ti ne pamtim toliko, poslije 01.05. mi se javi.
|
|
|
|
![]() |
|
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
Glikica dogovoreno. Hvala!!!
|
|
![]() |
|
Marsha, ako budeš još zainteresirana na proljeće, javi se, kad budem išla kod tog čike, mogu ti kupiti neke i poslati. On ima svoju proizvodnju, kad od njega nešto kupim, čak niti presađivati ne moram. Kaktići su mu super !
|
|
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Rijetko ih ima u prodaji,jer se razmnožavaju samo sjemenom.Ja ih nabavljam od jedne kaktusarke kod nas,a i na sajmu u Ludbregu su imali Sekelj,Bešlić i ostali.Ovo ljeto sam našla u OBI-u malene nizozemce.
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
Ja sam sve svoje kupila kod jednog čiče tu kod mene blizu, lik ima 80 godina i već 100 godina uzgaja kaktuse !
|
|
|
|
![]() |
|
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
Glikica postao je miljenik
![]() Ne znam dal nisam prije zamjećivala al rijetko ih vidim u prodaji. Gdje vi svoje nabavljate? |
|
![]() |
|
Ma baš je lijep, čuvaj ga !
|
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Glikica je majusni je skroz i preslatki da mi ga je zao odmah spremit. Poslikam sutra.
|
|
![]() |
|
Marsha, ako si ga tek sad nabavila, ja bih ti savjetovala da ga "đržiš na oku " jer je jako mali. Ako primjetiš da se smežurao, daj mu nekoliko kapi vode.
Možda bi bilo korisno da nam ga poslikaš ! |
|
|
|
![]() |
|
Mali kaktus, najljepsa hvala!
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Malo ćeš se načekati da procvate,dotle ćeš uživati gledati kako raste,ne treba mu previše svjetla kada miruje,samo ga nemoj ni slučajno zaliti.
|
|
|
![]() |
|
Mali kaktus, hvala na odgovoru. Nesto hladniji prostor imam al bez dovoljno svjetla. Da li je to ok? Koliko trebaju biti stari za cvatnju ili veliki? (ovaj moj je skroz maleni cca malo veci od kovanice pet kn).
|
|
![]() |
|
Astrophytumi zimuju kao i svi ostali kaktusi na hladnom i bez zalijevanja.Moju su smješteni u garaži gdje se temperatura spušta do 5 C,neće dobiti vode do početka 4 mjeseca.Ako ih ostaviš u grijanoj sobi neće ti cvjetati,nastavit će rasti,a zbog nedovoljnog svijetla će se deformirati.
|
|
|
![]() |
|
Ljubitelji astrophytuma, molit cu vas pomoc. Nabavila sam jednoga i zbilja jesu neodoljivi. Kako preko zime s njime, da li moze biti u grijanom prostoru centralno? I kako sa zalijevanjem preko zime?
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910 14> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |