Kruška |
Odgovori | Stranica <1 234 |
Korisnik | |
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
Sponzorirani linkovi | |
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prolistala sam temu o kruškama i ne vidim sliku ove bolesti, a ove godine je okupirala svekrovu krušku
na baš svakom listu se nalazi ovo s gornje strane a s donje to izgleda ovako kakva je to bolest? |
|
trava
Mladi grm Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ova boleština je i kod mojih krušaka također prisutna.Malo sam proguglao o toj boleštini,pa kaže,uzročnik je gljivica Gymnosporangium sabinae.Osim na lišću slične izrasline može se vidjeti i na granama.Imam i jednu dunju na kojoj se isto mogu vidjeti slične izrasline na lišću,ali i na peteljkama odnosno na spoju peteljke i ploda.Istu bolest sam vidio i na glogu.Primarni domaćin ove gljivice su biljke iz roda Juniperus,u Dalmaciji je to šmrika,na kojima prezimljva prva razvojna faza ove gljivice(ako sam dobro razumio)da bi kad kruške olistaju nastale te kvržice na našim dragim voćkama.Protiv ovog nametnika sam se borio jedino otkidanjem zaraženih listova.Izgleda da protiv te gljivice nema efikasnog lijeka.
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
fala na informacijama
srića da je jesen pa će lišće pasti, a dogodine... nadam se da ih neće biti, nisam ih ni primjetila do tek nedavno kruška je rodila uobičajeno |
|
shiro
Novo sjeme Pridružen: 23 Svibanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 9 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Na hrvatskom se ova gljivica naziva Kruškin pikac. Trebalo bi maknuti juniperuse, ili špricati krušku sa standardnim pesticidima protiv krastavosti.
|
|
shiro
Novo sjeme Pridružen: 23 Svibanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 9 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Detaljno o bolesti:
Kruškin pikac |
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
enrikova nona
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
enrikova nona
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
enrikova nona
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Glog
Nedavno posijan Pridružen: 04 Veljača 2015 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 55 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
[/URL]
|
|
Odgovori | Stranica <1 234 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |