Bundeve, tikve, tikvice |
Odgovori ![]() |
Stranica <12345 9> |
Korisnik | |||||||
Ksan ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Siječanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 1303 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||
Ispostavilo se je da je ovo razlog što moje bundevice propadaju. One su rasle na jednu stranu i htjele mi pogušiti papriku pa sam se ja borila s njima i na kraju nitkood nas nije bio sretan ![]() ![]() |
|||||||
''Nema ljepše nade od one što je nikla iz tuge i nema ljepših snova od onih što ih rađa bol.'' - IVAN CANKAR
|
|||||||
![]() |
|||||||
Sponzorirani linkovi | |||||||
![]() |
|||||||
sagare22 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 20 Lipanj 2011 Status: Offline Bodovi: 185 |
||||||
Fiki, ova bijela (dolje desno na slici) tikvica je itekako jestiva. Ja je narežem na šnite (cca 5mm) i spoham. Najdraža mi je kad ju spoham s jedne strane i kad okrenem na drugu stavim fetu gaude preko. Isuuuuseeeek, kak je to fino. ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
||||||
Kao sto sama rijec "ukrasne" govori, ove tikvice se koriste samo kao dekoraciju. U Njemackoj se s jesenjim plodovima, a samim tim i tikvicama, u vrijeme berbe dekorisu izlozi, salteri, ulazi kuca....cak se recimo u bolnicama, starackim domovima i slicnim ustanovama napravi mali podij s ukrasnim tikvicam & co. Svugdje gdje tokom godine stoje cvijetni aranzmani u jesen se zamjenu povrcem, grozdjem, suhim liscem.... Zaboravila sam napisati da je taj obicaj toliko rasiren da su se neki poljoprivrednici orjentisali samo na uzgoj ovih tikvica. |
|||||||
![]() |
|||||||
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
||||||
Moje ukrasne tikvice:
![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
||||||
I ne diraj vriježe!!! Čim se vriježe diraju ili premiču neće biti plodova.
|
|||||||
![]() |
|||||||
Pustolovka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
||||||
Ksan zalij vodom mi jedino tako imamo mladih bundeva inace odma otvrde.
|
|||||||
![]() |
|||||||
Ksan ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Siječanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 1303 |
||||||
''Nema ljepše nade od one što je nikla iz tuge i nema ljepših snova od onih što ih rađa bol.'' - IVAN CANKAR
|
|||||||
![]() |
|||||||
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
||||||
Tako je Pustolovko moja!
![]() ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
Pustolovka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
||||||
istog sam misljenja MMonstera :) nisu dzabe dobile ime ukrasne:)
|
|||||||
![]() |
|||||||
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
||||||
Sagare imala sam ove ukrasne tikvice,moje mišljenje je da se niti nema što jesti od njih. Unutra su dosta "tanke"(bez mesa),koliko se sjećam imaju samo ono salo unutra ( za čega se drže koštice) i mene osobno niti mirisom nisu baš privlačile da bi ih jela. Imaju neki čudan i jak miris...
![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
sagare22 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 20 Lipanj 2011 Status: Offline Bodovi: 185 |
||||||
Iskusni, trebam vaše znanje/mišljenje.
Ove godine upale nam neke ukrasne buče/tikvice u vrt i sad me strašno zanima da li ih je netko od vas možda jeo? I zašto se u našim krajevima one baš ne jedu nego je njihov status "ukrasne" jedino za što ih koristimo? Ako netko ima više iskustva s ovima, molim za komentar. |
|||||||
![]() |
|||||||
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
||||||
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|||||||
![]() |
|||||||
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
||||||
kupila sam sjeme tikve " Romanesco zucchini" imama još svoje sjeme žuto bijelih dugačkih i zelenih šarenih i to je dosta za ovu sezonu
|
|||||||
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|||||||
![]() |
|||||||
anabistrica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
||||||
OK, krećem u selo u akciju. Kad dobim sjeme, javljam na pp
|
|||||||
Lepe ti je Zagorje zelene
|
|||||||
![]() |
|||||||
wizardica ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 21 Ožujak 2011 Lokacija: od vamo...tamo Status: Offline Bodovi: 2140 |
||||||
Ja bih s e preporučila za 3 sjemenčice ako može? ![]() Bilo bi fenomenomentastično da imam tak nekaj u vrtu
![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
anabistrica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
||||||
Ne znam niti ja kak se zovu buče koje se koriste za bučnicu, ali znam da su to buče koje se uzgajaju za pajceke. Za njih se beru zrele na jesen kad postanu narančaste, a po ljetu dok su još zelene ogule se, očiste koštice pa se naribaju i prodaju na placu za "buču na slatko" ili bučnicu. A koštice su za grickanje. Ako netko još uvijek treba sjeme neka mi javi na pp pa ću pitati u selu da mi malo daju.
|
|||||||
Lepe ti je Zagorje zelene
|
|||||||
![]() |
|||||||
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
||||||
Moj hobi je sakupljanje starih vrsta tikvica!
Vrlo su mi zanimljive!Dali netko ima sjeme za poslat od -Turskog turbana -ukrasne tikvice ŠEF -male kruškaste(s crnim varijantama) -sve druge ukrasne tikve također dobro su došle. Razmijenimo iskustva. ;) |
|||||||
![]() |
|||||||
wizardica ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 21 Ožujak 2011 Lokacija: od vamo...tamo Status: Offline Bodovi: 2140 |
||||||
@mememe, interesantno, stvarno kumuce kad ih pitaš koja je to buča, nemaju poima, buča vele, iz dučana, e sad bi valjalo nać pravu staru autohtonu od nekad buću a ne taj hibrid.
Ima na njuškalu , mislim da je Goga pa neki broj uz nick, ona je bila i na ovom portalu, ,ona ima stare sortre buča i tikvi pa si pogledaj
![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
mememe ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
||||||
@wizardica - nažalost neznam.
Nitko nezna koja je sorta ona tikva koja se na placu prodaje već naribana, svijetla boja mesa, bijele ili blijede žuto-zelene boje? |
|||||||
![]() |
|||||||
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
||||||
Da li je netko uzgajao ove tikvice i kakva su vam iskustva, okus i sl.
|
|||||||
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|||||||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <12345 9> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |