Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Trajnice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Anđeoske trublje - brugmansije
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Anđeoske trublje - brugmansije

Odgovori Odgovori Stranica  <1 5354555657 80>
Korisnik
Poruka
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2012 u 19:32
Nije te strah ostavit ih vani dok te nema doma? Temperatura može naglo pasti, mogla bi ih izgubit...
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2012 u 19:44
Nije me strah, jer mislim da neće biti tako hladno. Velike(visine oko 1,5m do 2m) su na otvorenom (7 velikih saksija, u svakoj po 3 biljke), pa ako ih uhvati mraz odrezat ću smrznute grane, a biljke će preživjeti.
Prošle godine sam ih rano unijela, jer su najavili zahlađenje. U podrumu su im svi pupovi otpali, a lijepo vrijeme je trajalo još mjesec dana poslije toga . [IMG]smileys/smiley6.gif" align="middle" />

Zaboravih napisati da muški dio familije ostaje ovdje i u slučaju da bude zbilja jako hladno oni će se pobrinuti da ih bar pokriju najlonom ili nekom folijom.
     (")
    (\|/)
   __L_
   \___/http://cvjetnaoaza.blogspot.com
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2012 u 19:52
Eto vidiš šta znaći iskustvoThumbs%20Up ja se s njima još upoznajem, još ih tretiram samo s dva prstaTongue
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2012 u 20:25
Bebolina ja brugmansie imam već 9 godina. Na početku su to bile roza i žute jednostavnog cvijeta, pa onda bijele, pa duple, pa sanguinee, pa biljke jednostavnog cvijeta, ali neobičnog oblika, pa........
Nekoliko puta sam pogriješila i sama uništila biljku, reznicu, ali na greškama se uči i vremenom je sve jednostavnije.
     (")
    (\|/)
   __L_
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2012 u 20:33
Baš zato što imaš toliko iskustva s tim ljepoticama, zato te mi neznalice davimo do bolaLOL
@makksmile79
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2012 u 20:48
Ma kakvo davljenje
Pa zar ne vidiš da ja, kad se o njima "priča", cvjetam.
Ne baš kao one, ali tu negdje.
     (")
    (\|/)
   __L_
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5177
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2012 u 20:48
Makk, i ja se pridružujem ekipi koja će te gnjaviti pitanjima.
Prije nekoliko dana sam dobila odrasle biljke, posadila ih i sada su malo šiznule. Gdje god im je otpao list tjera mladi izbojak, a na dvije su se pojavili pupići. A uskoro će zahladiti... smijem li ih unijeti na toplo da bar pokušaju procvjetati, ili...?
Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2012 u 21:01
Originalno poslano od člana dadinica dadinica napisao:

Makk, i ja se pridružujem ekipi koja će te gnjaviti pitanjima.
Prije nekoliko dana sam dobila odrasle biljke, posadila ih i sada su malo šiznule. Gdje god im je otpao list tjera mladi izbojak, a na dvije su se pojavili pupići. A uskoro će zahladiti... smijem li ih unijeti na toplo da bar pokušaju procvjetati, ili...?

Unesi ih u prostoriju u kojoj je temperatura otprilike kao vani ili malo viša.
     (")
    (\|/)
   __L_
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2012 u 21:05
Hvala
Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
sunceeee View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1634
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sunceeee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2012 u 21:09
dadinica, nisam baš neki stručnjak kao makk...

Ne znam gdje si doma ( ja sam u Hrvatskom zagorju ), moje su sve trublje još vani; u teglama ili u vrtu.

Stavi ih gdje je cijeli dan sunce- bolje nego topla prostorija (  mijenjaju okoliš, zrak, doživljavaju šok... ipak im je vani bolje.

Par puta ( 2-3 godine za redom ), sam se preplašila što je malo zahladnjelo i sve biljke unijela u podrum a nako toga je bilo za kratke rukave....

Ja ne bi brzala s unošenjem bilo kojih biljaka- redovno prati prognozu ( ne sjećam se kad su zadnji puta pogriješili )- pogađaju gotovo za dlaku.

Ako te baš jako strah za biljčice stavi tegle uz zid kuće, garaže, ispod nekog velikog stabla....jer ako i dođe mraz na takvom mjestu im baš ne bi trebao puno naštetiti.

Ja ćak i kad počne mraz znam po 2 tjedna sve prekrivati pa u jutro otkrivati jer mi je žao jako rano unositi biljke u podrum.
To zna trajati čak do 15. 11. 

LP
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega!   Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2012 u 21:37
Hvala ti Sunceeee!
Ja sam u Baranji. Tu je duboka nizina, kotlina, pa su jutarnje magle jake i dugotrajne. Sada mi jesu uz zid kuće, na terasi. Pratim prognozu ( za Beli Manastir ) to mi je par km od nas. Ali strah me ostati bez njih...
Pokušat ću sa tvojim trikom "pokrij-otkrij".
A pitanje za unošenje se i odnosilo na vrijeme kad počne mraz... kas stvarno zahladi.
Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2012 u 21:42
Originalno poslano od člana dadinica dadinica napisao:

A pitanje za unošenje se i odnosilo na vrijeme kad počne mraz... kas stvarno zahladi.

Tako sam i ja shvatila, da si pitala gdje da ih uneseš kad bude jako hladno da bi ti se ti pupovi rascvjetali.
     (")
    (\|/)
   __L_
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2012 u 21:50
Hoće li onda biti dobro ako ih stavim u hodnik-ulaz ispred stakla... tamo neće biti toplo, a imat će svjetlosti.
Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2012 u 22:06
Podmladak

(")
    (\|/)
   __L_
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2012 u 22:19
Originalno poslano od člana makk makk napisao:

Podmladak

Tooooooo  majstoreeeeeesmile213
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2012 u 23:07
Ohohoo ,Makk bit će beba kod tebe :D
Dadinica,brugamnsije nisu toliko zahtjevne kod prezimljavanja.Moje znaju prezimiti u vreči za smeće u mračnom podrumu u kojem ne mrzne..Bitno da nema promjene temperature nagle i to je to.Ako su na hladnom  zalijevati ih rijetko skroz malo,ali ako  su na toplom moraju se zaliti..Ne smiju samo da smrznu a podnose one svasta nesto,pogotvo one obične vrste..
Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2012 u 23:46
Originalno poslano od člana alisa alisa napisao:

Bit će beba kod menesmile93
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2012 u 01:05
Originalno poslano od člana bebolina bebolina napisao:

Originalno poslano od člana alisa alisa napisao:

Bit će beba kod menesmile93

Treba na babine doći ? LOL
Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2012 u 23:19
Čekam da mi neke ponovo procvjetaju, a onda slijedi friziranje.
Ovo na slici je samo početak.
     (")
    (\|/)
   __L_
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Listopad 2012 u 17:37
Najavljuju nam zahlađenje, a ja nemam vremena unijeti sve biljke
Slika napravljena danas.
     (")
    (\|/)
   __L_
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 5354555657 80>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.