Identifikacija gljiva |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 38> |
Korisnik | |
orsobruno ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 17 Listopad 2011 Status: Offline Bodovi: 45 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja ću samo dodati:
3. Možda Xerocomus subtomentosus
4. Hygroporus penarius (ugodan miris), ??
5. Hebeloma sinapizans (????)
6. ???
7. Slažem se
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
ribicatt ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 16 Listopad 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 20 |
Hvala na odgovoru,pokusat cu...
Mobitelom slikam pa mi se pobrkaju slike,al Pokusavam i ja upamtiti sve to sto tamo nadem pa prouciti |
|
![]() |
|
Agaricus ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 03 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 103 |
Uf, jasnije slike bi nešto rekle ...
ostaje nam djelom - nagađanje; pogledajte si slike na osnovu rodova koje ću navesti pa probajte potražiti: 4 Hygrophorus 5 Hebeloma 6 Hygrophorus 7 Clavariadelphus pistilaris LP A |
|
"Na mjestima gdje plešu šumske vile, gljive izrastaju u krug..."
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 03 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 103 |
Nisam od majstora za Asomycete, no vjerujem da se radi o vrsti Peziza varia. LP A. |
|
|
|
![]() |
|
ribicatt ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 16 Listopad 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 20 |
a za ove molim identifikaciju...
4. ![]() ![]() 5.ove su bile jako sluzave na dodir i na pogled ![]() ![]() 6. lijepe su ![]() ![]() 7.zanimljive ![]() ![]() pozz svima...
|
|
![]() |
|
Evo i mene iz ugl kestenove mješovite šume, hrast, jasen...
I evo naših gljiva koje sam 99% sigurna šta su... 1.trubača ![]() ![]() 2.lisičice ![]() ![]() ![]() 3.vrganjevka...ne znam koja... ![]() ![]() |
|
![]() |
|
floki12 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 14 Listopad 2012 Status: Offline Bodovi: 2 |
Zna li itko mozda kakve su ovo gljive? Ima ih pun vrt! Vrt je prestihan sa stajskim gojivom (od konja).
http://imageshack.us/a/img9/428/pict1006.jpg http://imageshack.us/a/img221/6707/pict1005.jpg |
|
![]() |
|
Nykaenen ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 23 Listopad 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3 |
Hvala Orsobruni i Agaricusu na pomoći.
|
|
![]() |
|
orsobruno ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 17 Listopad 2011 Status: Offline Bodovi: 45 |
Bilo je teško za očekivati nakon onakvog ljeta, ali ipak gljiva je bilo podosta i u Istri. Nauživali smo se, a još nije gotovo.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Živio mi Orsobruno,
nadam se da si imao uspješnu berbu i da ste ok. Slažem se sa determinacijom. A. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Sve mi se čini da je ovo Crvenkasta panjevčica (Hypholoma sublateritium). Ali..
|
|
![]() |
|
Nykaenen ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 23 Listopad 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3 |
Pozdrav svima! Molila bih pomoć u određivanju gljiva koje sam ovaj vikend našla u mješovitoj šumi (bukva, grab, plemeniti kesten) u okolici Bregane. Brali smo kestene i svako malo naišli na grmove ovih gljiva na panjevima ili oko njih pa bih voljela znati o kojim gljivama se radi jer nažalost nemam niti jednu knjigu o gljivama.
![]() ![]() ![]() ![]() Hvala unaprijed na pomoći. Z. |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Je.
No za svaku gljivu a osobito za "vrganjevke" u koje spadaju i tvoji Suilusi (Slinavke) važno je stanište odnosno stablo koje je u simbiozi sa vrganjevkom. Vjerovatno (bijeli) bor a gljiva Suillus granulatus LP A |
|
|
|
![]() |
|
Matan1911 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 20 Listopad 2012 Status: Offline Bodovi: 1 |
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
1. Suillus vjerovatno granulatus - dakle Slinavka - jestiva
2. Xerocomus (Baršunovac) vjerovatno ferrugineus - jestiv 3. Xerocomus (Baršunovac) vjer. ferrugineus - jestiv 4. Macrolepiota - možda i procera iako mi boja stručka i prsten a i čehavost klobuka vuku na rhacodes (kuštravu) no ne crveni na presjeku ... pa nisam siguran LP A. |
|
|
|
![]() |
|
anabistrica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
Kaj se mene tiče, ja bi je ubrala i pojela. To je definitivno sunčanica. Kad ih bereš, gledaj da su listići s donje strane klobuka lijepi bijeli.
|
|
Lepe ti je Zagorje zelene
|
|
![]() |
|
I potencijalna sunčanica...pomični prsten, ali ne znam ih brati...tako da nisam sigurna
![]() ![]() ![]() Ubite me molim vas ak se sama ne ubijem ovim gljivama...deff sam zaljubljena u ovaj sport
|
|
![]() |
|
3. pomalo stari pa im je miris malo čudan...nisam sigurna koji su...
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Ho ho, vidim da je malo usporio ovaj forum...vidi se da su ljudi zaposleni...
ali u svakom slučaju, ja opet imam slikica za vas... ovaj put mislim da su važne... Vrganji i (sunčanica) za koju nisam sigurna, ali zato ste vi tu da mi kažete i olakšate učenje... 1.Deff najsimpatičniji, mali....žutio se iz aviona,borova šuma...i mislim da će ih biti još ![]() ![]() ![]() 2.privlačan, nisam sigurna i dobar...jedan jedini...hrastova šuma ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Moze li mi netko odg na novu temu,bas me zanimaju one tri gljive...please....
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 38> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |