Streptokarpela - Streptocarpella saxorum |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 11> |
Korisnik | |
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
...draga Free i ja sam primijetila zimski rast na mojem primjerku, naročito ako ima dosta svjetla...a kaj se tiče zimskog razmnožavanja reznicom...koka, možeš pokušati, naglasak na pokušati, hehe...s obzirom na godišnje doba šanse nisu baš velike pa bi, po meni, bilo šteta rezati vrhove koji tako lijepo izgledaju u ovo doba..nakon proljetnog orezivanja vrhova, biljka se brzo i lijepo popuni
![]() ![]() ![]() pozdrav koka ![]() |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Jako pazim Saro na zalijevanje, da ne pretjeram !! Hvala na upozorenju !
![]() Al sada imam drugo pitanjce za tebe Saro : jel ove grančice koje su dosta narasle, mogu i sada pokušati zakorjeniti ! Naime, kako im sada tu paše i lijepo su narasle, probala bi bocnuti u ovu teglu par vršnih grančica da ispunim teglicu !! Bi bilo pametno to sada raditi ! Pa vidiš da moje streptorakpelice rastu zimi, ljeti miruju !! |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
vau, lana, krasan primjerak...a i tvoj je slatkić, Free, bit će ljepši na godinu...
potvrđujem činjenicu da ne voli previše vlage pa zato pazite po zimi da ne pretjerate sa zalijevanjem ![]() |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
OK, smanjujem zalijevanje, pinciram vrhove bez milosti i smještam je u harem !!
![]() Dobro de, nisam nezahvalna, barem mi je preživjela i dala jedan cvjetak !! A vidim tu na slici i jedan još manji pupoljčić, u teglici ga nisam ni vidjela ! ![]() ![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
|
|
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Moja bebica, dar od Nine, je trenutno u kuhinjskom prozoru (istočna strana) u visećoj košarici.
Listići su joj krasni, čvrsti i nakon pinciranja iz pazušica joj tjeraju novi izbojci. Samo... hoće li joj tu biti dobro i na zimu? |
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Free ma kakve godine ![]() |
|
Osijek prelijepi grad na Dravi
|
|
![]() |
|
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Lana zbilja je lijep (kod mene je muškog roda-Streptocarpus). Ja sam svoj orezivala nekoliko puta.
Sad imam i bijeli, ali tek 10-tak dana, pa sumljam da će ove godine procvjetati. Free, ma kakvih 14 godina. Sljedeće godine će ti biti kao naši, samo smanji zalijevanje. |
|
![]() |
|
Ksan ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Siječanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 1303 |
Moja nije uspjela ni cvjetati ove godine, očito sam i nju pokušala ubiti s previše vode ali na svu sreću nije se dala
![]() |
|
''Nema ljepše nade od one što je nikla iz tuge i nema ljepših snova od onih što ih rađa bol.'' - IVAN CANKAR
|
|
![]() |
|
Lana,
![]() |
|
|
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Zadnjih par godina streptokapela je obavezno na mom balkonu. Obožavam ovaj cvjetak. Trenutno izgleda ovako i baš mi je žao što će uskoro doći hladni dani.
![]() |
|
Osijek prelijepi grad na Dravi
|
|
![]() |
|
irenaidani ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 817 |
lijepa biljcica
![]() |
|
![]() |
|
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Ovaj neumorno cvjeta. Moje iskustvo je pokazalo da ga ne treba često zalijevati.
Streptocarpus saxorum ![]() |
|
![]() |
|
![]() Uploaded with ImageShack.us Tko čeka taj dočeka !!! Punih godinu dana čekam ovaj malecki plavi pupoljčić, a sada još malo čekanja da se zaplavi !!! |
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Lako je vama govorit o zakidanju vrhova i pravljenju grmića !!!! Kad su vam ovako krasne !! A kak da ja napravim grmić i otkinem vrhove, več je mjesecima ovakva !!
![]() Uploaded with ImageShack.us Samo se vi smijte, al mi od ovoga napravite grmić !!!! |
|
|
|
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Free, streptocarpella nekad propadne u svega nekoliko dana, istrune odozdo. Kad to krene, najbolje je otkinuti zdrave vrske i popikati ih u svjezu zemlju, jako se brzo zakorijene.
A ako ne trune, nego je samo ostecenog lista, najbolje je pincirati, iako onda izgleda jos gore, vrlo brzo se obnovi. Inace se od jedne male grancice moze za nepuna dva mjeseca napraviti sladak mali grm, jako brzo raste i grana se i jako voli pinciranje.
Moje je iskustvo da mora biti u laganoj zemlji, zato ja u nju uvijek stavim dosta perlita.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
Ja svojoj, kak sad izgleda, kak da je bila na kemoterapiji,cvetiće nebum mogdar ni vidjela !!
|
|
|
|
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
A mene je sram staviti slikicu svoje, jer sam je skoro uništila !! Kao i ahimentes i Jagodin streprokarpus Prerano sam ih iznijela i vjetar je ofrljio sve listiće, a sada se jako trudi da popravi kaj sam ja s......!!
|
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 11> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |