Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Orhideje i mesožderke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Orhideja
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Zatvorena temaOrhideja

Odgovori Odgovori Stranica  <1 8182838485 89>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
tropi View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 745
Direktni link do posta Objavljeno: 10 Kolovoz 2008 u 13:05
Najbolje je običnom vodom kišnicom ili destiliranom.......
izbalansiranu dijetu čini po jedan kolač u svakoj ruci!
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
skitnica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1556
Direktni link do posta Objavljeno: 10 Kolovoz 2008 u 09:06
jučer sam kupio tri ,ali naravno bez cvjetova jer im je cijena drastično pala.pa pogledajte ih i recite čime se listovi brišu od prašine

mi smo djeca cvijeća
Na vrh
ljiljana3 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 197
Direktni link do posta Objavljeno: 07 Kolovoz 2008 u 08:23
Ja imam 2 orhideje i sad su se cvjetovi osušili i otpadaju, ali na jednoj mi se skoro cijela grana osušila. Šta sad da radim? (obje su phalovi)
Na vrh
Branka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3031
Direktni link do posta Objavljeno: 20 Srpanj 2008 u 22:03
evo da se pohvalim -jučer sam kupila u konzumu 2 nove orhideje , i sad imam 9 kom .- i to zamis ite na akciji po 20 kn. nisam mogla vjerovati -kupila sam ja tri , ali sam jednu polonila šogorici za rođwendan , . naravno nisam rekla koliko sam platila -i flašu vermuta .
jedna moja je ljubičasta tamna , a  druga je bijela sa ljubičastom sredinom prošarana ,
Na vrh
jadra View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 7
Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2008 u 16:37
evo i ja sam uspjela da stavim moje orhidejice uz vasu pomoc imam ih za sada 6 kom.i to mi je naj omiljenije cvijece.treba im samo puno svijetlosti ali nikako sunce da pece u njih jer ce uvenuti prscem ih po liscu kad god se sjetim ali ujutro ili odprilike do 16 sati kasnije nije preporucljivo .zaljevam ih 1x u 7 dana sa vodom i uz to se doda tecno gnojivo specijalno samo za orhideje i to u 1l vode se stavi 5 ml tecno gnojivo.super mi napreduju
Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2055
Direktni link do posta Objavljeno: 30 Lipanj 2008 u 11:47
keki sam odvojila iako ima cvjetove jer mi je pustio vec dugo korijenje pa da se ne pati ;)
buem vidjela sta cu s njim najvjerovatnije cu ga nekom pokliniti kad malo poraste...

ona vanda mi pušta korijenje ko luda nadam se da će i procvjetati jednom...
na flora artu sam zamalo kupila jos jednu ali... nemam di s njom trenutno... dok muž ne napravi police hehehe...

tropi orhideje su predivne... ma ja sam se zagrijala za njih baš su mi super...

i ja sam se prijavila na orhideje.net ali se nemogu ulogirati morat cu ponovno
Per aspera ad astra.

Na vrh
Branka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Direktni link do posta Objavljeno: 29 Lipanj 2008 u 22:41
pa zbog toga i nezalijevam stalno , ponekad , da budem iskrena sada već nisam duže vrijeme , jer sam ih iznesla na balkon , i vidim da im je odlično pa sam smatrala da netreba dodatno prihranjivanje sa mlijekom
Na vrh
tropi View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 745
Direktni link do posta Objavljeno: 29 Lipanj 2008 u 22:10
ja ipak smatram da ova ideja s mljekom niije dobra na duže vrijeme jer se masnoće i bjelančevine talože na korijenu i vremenom onemogučuju da biljka upije sve potrebno ...pa i vodu.Sličan efekt je i sa tvrdom vodom iz koje se istaloži kalcij i obloži korijen....

Ipak mislim da u prirodi baš ne piju biljke mljeko.....smile135
Na vrh
bubica 78 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 259
Direktni link do posta Objavljeno: 29 Lipanj 2008 u 17:21
Prvi put čujem ovo za  mlijeko, ako je riječ o kiselosti isti efekt  se  postiže  sa destiliranom vodom.
Meni je trenutno jedini problem masdevalia koja ne podnosi vrućine tako da je stalo seljakam u najhladniji dio kuće..
začin mora teći
Na vrh
Branka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Direktni link do posta Objavljeno: 29 Lipanj 2008 u 17:05
evo odgovaram ponovno , mada sam već jednom pisala o tome , jednom ili dva puta  mjsečno zalijem čašom mlijeka orhideje i to tako da samo pustim da se ocjedi mljeko i odmah ga izlijem iz tegle u kojoj stoji orhideja ,, jer navodno da je to pozitvna kiselost koju  one vole , i do sada mi se to pokazalo kao dobro , nisam imala loših iskustava , što uostalom možete vidjeti i na mojim slikama ,
nisam rekla da sam se ponovila , takda sad imam 8 kom a bilo ih je 5 . vidim da se odlično drže jer sam ih iznesla na balkon koji je super , ujutro malo sunca i već kok 10 sati sunca nema , samo dnevna svijetlost ,
odlično izgledaju , pune su cvijetova , i svakodnevno ih špricam , imaju brdo zračnog korijenja i novih cvijetnih grančica ,. stalno ih gledam i divim im se
Na vrh
FranjicaZG View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 4567
Direktni link do posta Objavljeno: 23 Lipanj 2008 u 08:14
Hej ljudi, što je sa hrpom zračnog korijenja koje ima moja Fala, vidjela da mi je i teglica puknuta, a nema niti kondenzata po stijenkama.
Vita jela zelen bor molim brzi odgovor.
Na vrh
ljiljana3 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2008 u 12:14
Hvala Rena na iscrpnom odgovoru.
Toliki broj orhideja,  Clap    svaka čast, gdje ih držiš tolike????

Još da se Branka javi s odgovorom........
Na vrh
rena View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 767
Direktni link do posta Objavljeno: 18 Lipanj 2008 u 21:57
Bok Ljiljana3, sorry sto se do sada nisam javila. Duze nisam bila na forumu, pa nisam vidjela da si postavila pitanje. Kod mene je to ovako: ja svoje orhideje potapam do vrha pitara, toliko da zemlja ne ispada, u MLAKU vodu s gnojivom za orhideje (Gnojivo moras razrijediti kako pise u uputstvu) . Ostavim ih vise od pola sata, cak i do sat u vodi da se zemlja dobro natopi vodom. Onda ih izvadim i ostavim da se dobro ocijede. Ja imam preko trideset orhideja, tako da ih bucnem u kadu i na kraju izvadim cep, i ostavim da se cijede. U medjuvremenu ih spricam, ali samo s vodom. Previse gnojiva nije dobro, onda lisce omlitavi, nije cvrsto. Osim toga se na orhidejama vidi kada su zedne. I one se objese kao sve drugo cvijece i po tome znam kad ih treba zaliti, ili pospricati. U svakom slucaju je gnojenje vrlo vazno ako hoces da ti stalno cvjetaju. Ako imas jos koje pitanje, samo hrabro naprijed. Ja nisam profesionalac, ali to sto znam moze dobro doci, jer sam svu spoznaju o njima stekla prakticnim putem, malo iz knjiga. Sretno.
Na vrh
jadra View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 7
Direktni link do posta Objavljeno: 15 Lipanj 2008 u 17:27
CITAJUCI VAS FORUM PA NI JA NISAM MOGLA ODOLJETI TIM ORHIDEJAMA PRELJEPIM PA SAM JUCE KUPILA ORHIDEJA.POSTO NEMAM PUNO ISKUSTVA O TOME KAKO ZALIJEVATI PA SAM DOSTA TOGA NAUCILA ZAHVALJUJUCI VAMA I VASIM SAVJETIMA.SAMO NASTAVITE PISATI I PITATI AKO VAS STA ZANIMA
Na vrh
ljiljana3 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Direktni link do posta Objavljeno: 11 Lipanj 2008 u 15:23
Rena, kažeš da svakih 1o dana dodaješ gnojivo za orhideje, da li to znači
da kod svakog zalijevanja prihranjuješ?
Branka, kako kombiniraš zalijevanje vodom i mlijekom?
Još nešto, kada potapate orhideju u vodu, da li je samo donji dio pitara u vodi, ili voda prelazi preko ruba pitara?
Na vrh
rena View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 767
Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2008 u 22:49
Candida, cestitam ti na dobroj odluci. Orhideje su prekrasne biljke, vrlo zahvalne, dugo cvjetaju i nisu zahtjevne, osim sto trebaju redovno gnojenje i zalijevanje. Samo nemoj odustati. Ja sam trebala najmanje godinu dana dok sam skuzila kako s njima raditi. Uz forumase ce ti biti lako. Sretno!
Na vrh
CANDIDA View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 38
Direktni link do posta Objavljeno: 19 Svibanj 2008 u 19:18
hvala TeaK, čujem da orhideje vole društvo drugih orhideja, hehe, moja se zasad druži samo s kaktusima, morat ću nabaviti još jednu... uglavnom, imala je neki mali pupoljčić kad sam je dobila, sad vidim da će biti od toga nešto, ako nije otpao, pa valjda joj se sviđa kod mene, mada svaki dan buljim u nju kako mi je lijepa...
Na vrh
TeaK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3272
Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2008 u 22:54
Candida i ja sam krenula od jedne - poklonile mi forumašice za ročkas u 11 mj. prošle godine, a sad ih imam sedam. Vjeruj mi nije problem samo je nemoj seljakati i slušaj savjete forumašica - vjeruj mi uspjeti ćeš i ti.
Na vrh
ines View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1095
Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2008 u 19:04
Koliko joj otprilike treba da ponovno procvjeta?
Na vrh
lana2 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
DONATOR

Bodovi: 4717
Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2008 u 07:50
ines ostavi ih tamo gdje su i do sada bile i cvjetale. Kao i ostalo cvijeće ni orhideje ne vole da ih se premješta. Nakon što prestanu cvjetati moje orhideje dohranjujem jednom u 3 tjedna tekućim gnojivom compo, obično tada krenu i novi listovi, a nakon toga se počinje pojavljivati i nova cvjetna stapka ili nova grančica na već postojećoj stapki.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 8182838485 89>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,297 sekundi.