Zamjenski materijali za decoupage |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 26> |
Korisnik | |
kikins ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 176 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja bih pitala radi li ko sa bitumenom?
to zamenjuje braon boju. volela bih cuti vise o tome ![]() |
|
postoje ljudi koji ti iscupaju srce i postoje oni koji ga vrate na mesto!
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
klara46 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 772 |
curke drage, hvala vam... ![]() muku mučim s kistovima, jer, iako stoje u staklenoj vitrini, na brzniu mi se po njima polove nekakve sitne mucice i onda mi je čitav rad kod lakiranja "dlakav"... pogotovo dolazi do izražaja kad je bijela ili ivory podloga... ![]() |
|
učiniti dobro, a zatim otići bez buke...
![]() |
|
![]() |
|
Gogs ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 11 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1484 |
U toplu vodu staviti malo sode bikarbone ili prašak za pecivo,komadić maslaca ili margarina, dvije-tri kapi deterđenta za suđe i u toj vodici ostaviti kistove preko noći. Sutra dobro isčetkati kistove
|
|
![]() |
|
jani ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 1559 |
Prvo da odgovorim Crv.daliji - omeksivac stavim preventivno i primjetila sam da su kistovi puno bolji bar prvo vrijeme nakon sto ih namacem....i ja sam isto to cula od iskusnijih pa vidim da pomaze, dlacice kistova nisu krutepa se lakse s njima radi.
Dodajem i odgovor vezano za upit koji lak - meni je najbolji za sada7 Swing color, zagasito svilenkastog sjaja - to je robna marka Bauhausa |
|
"Nijedna osoba ne zaslužuje tvoje suze, a ona koja zaslužuje neće te nikada rasplakati"
Gabriel Jose Garcia Marquez |
|
![]() |
|
leptirek ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 16 Listopad 2012 Status: Offline Bodovi: 209 |
Blažena bila ona koja se sjetila ove teme!! Relativno sam nova u decoupage-u i isto sam tražila zamjenske proizvode jer mi je u hobby artovima sve dosta skupi,, pa isto tako koristim bijelu akrilnu boju koju mješam sa dipi,, ali mi je frendica stavila bubu u uho da bi se to nakon nekog vremena moglo odljepiti,, ali vidim da ipak ne,, što me jaaako veseli
![]() E sada,, što se tiče onog zadnjeg premaza,, zaštitni sloj...
Kupila sam u Lumosu onaj obični zaštitni lak koji mi je dosta skup,, a nekak si mislim da nije baš pogodan za tipa kišu ili nešta slično,, pa čisto inf jel mogu koristi zaštitne lakove tipa za drvo ili željezo.. jel to okej ili su ipak preagresivni za tako nešto?
|
|
![]() |
|
Okić ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 796 |
Ja već odavno koristim ove lakove, zaista su odlični, a kistovi što god probala, s vremenom odu... Probat ću perilicu i omekšivač - ništa ne košta!! |
|
![]() |
|
crvena dalija ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 11 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 526 |
I jel pomaže omekšivać'''''????????
|
|
DA BI ČOVIJEK BIO SRETAN NIJE VAŽNO DA PUNO IMA ,NEGO DA MALO TREBA....
|
|
![]() |
|
jani ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 1559 |
I ja isto- alí ih povremeno ostavim nakon pranja u omeksívacu za ves preko noci:;
! |
|
"Nijedna osoba ne zaslužuje tvoje suze, a ona koja zaslužuje neće te nikada rasplakati"
|
![]() |
|
Mima35 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1485 |
Detrđentom za pranje suđa i vodom ali se s vremenom, kao uostalom i sve drugo, unište pa ih zamjenim. Pala sam u napast da ih ubacim u perilicu posuđa na 50 stupnjeva pa da vidim što će se dogoditi.
|
|
![]() |
|
klara46 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 772 |
hvala ti, draga jani... pitanjce za tebe i ostale cure: čime čistite kistove nakon lakiranja lakom na vodenoj bazi? |
|
![]() |
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
malo da zaspamamo temu...
otovren je novi swap... prijavite se i dobro zabavite
|
|
![]() |
|
Klara - nemam tako dugih iskustava, počela sam ga koristiti ovo ljeto po savjetu Tare i Suze....
Na vodenoj je bazi i vrlo lako se čiste kistovi!
A što se tiče sušenja između dva nanosa, najbrže od svih koje sam do sada koristila. Ako se žurim dodatno malo fenom pripomognem.
|
|
|
![]() |
|
hvala ti, jani... ![]() ![]() kako se ponaša sa stajanjem? ne požuti nakon par mjeseci? na vodenoj bazi je? e, da i još jedno pitanje: koliko dugo se treba sušiti između dva nanosa? |
|
![]() |
|
![]() |
|
Curke - ne znam koliko vas zna i koristi ovaj lak, ali za sve one koji traže neku dobru zamjenu za završni lak evo ideje:
Swing Color je robna marka BAUHAUSA i samo se tamo može kupiti! Meni ga je preporučila Tara i oduševljena sam.....probala sam do sada svašta i svaki je imao dobrih karakteristika, ali ovaj mi je No.1 - upravo ono što sam tražila....nije sjajan, a opet ima onu jednu svilenkastu notu....
|
|
|
![]() |
|
mren ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 25 Rujan 2012 Status: Offline Bodovi: 202 |
puno hvala..........puno,puno hvala.....sad ste mi dali vjetar u leđa ....idem odmah otvoriti galeriju....možda malo duže bude trajalo, ovo je meni sve prvi puta.....
|
|
![]() |
|
crvena dalija ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 11 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 526 |
Draga otvori svoju galeriju pa biče tu dosta toga za pokazat kad je prvi tako super
![]() |
|
DA BI ČOVIJEK BIO SRETAN NIJE VAŽNO DA PUNO IMA ,NEGO DA MALO TREBA....
|
|
![]() |
|
mren ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 25 Rujan 2012 Status: Offline Bodovi: 202 |
htjela sam još jednu sliku kutije iz drugog ugla pa mi kaže da je zabranjeno...no, dobro..možda sam i dva puta htjela istu staviti....stvarno, neznam.....ovo je moja prva slika na bilo kojem forumu ikad objavljena.....ovo je prvi forum na kojem sam se registrirala...i to zahvaljujući svima vama divnim ženama...sama sam to uradila,registriral a se bez ičije pomoći, i tako sam ponosna na sebe....uglavno, obična najobičnija kartonska kutija, obojana u smeđu boju (boja za beton bijela+ smeđi DIPI)...ondak deblji sloj drvofixa...malo se prosušilo, tj.kad su se počeli pojavljivati neki mjehurići onda prebojano bijelom i dobila sam neki ispucani štih....i samo da napomenem ovo je stvarno moj prvi uradak ....nije savršen, al je moj...
|
|
![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Mima35 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1485 |
Potpisujem Klaru, iako ja koristim vodene boje za sjenčanje ali prije lakiranja, na dijelovima gdje sam nanosila vodene boje, malo pošpricam mat bezbojnim autolakom i nakon toga se može normalno lakirati.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 26> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |