Falenopsis - Phalaenopsis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2324252627 58> |
Korisnik | ||
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Ovo je dio onih koje trenutno cvjetaju ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
|
Prelijepe su
![]() |
||
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
||
![]() |
||
mimagy ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 10 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 57 |
|
Pozdrav društvo... Nažalost moja orhideja ne daje znakove oporavka. Eno je još stoji kako sam je i ostavila,ne želim ni da imam više posla s njom. Ne bih je voljela baciti,ali čini se da joj spasa nikako više nema! :(((((
|
||
"Zdrav razum je samo pregršt predrasuda koje smo usvojili do osamnaeste." A.Eistein
|
||
![]() |
||
selmam ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 01 Kolovoz 2012 Status: Offline Bodovi: 1 |
|
Prvo da se predstavim-zovem se Selma i zadnjih par mjeseci sam opčinjena orhidejama. Imam ih 3-phalenopsis žutu i 2 ljubičaste. Dobro mi uspjevaju-cvjetaju, držim se vaših uputstava. Jednom sedmično ih uronim u vodu sa malo limunovog soka i to ima izgleda stvarno prija. Svaki dan ih prskam po listovima (2-3x na dan). Na forumu sam našla na par mjesta da poslije cvjetanja treba odsjeći cvjetnu granu (3 lisni "nešto"-ne znam gdje treba odsjeći) a na par mjesta da ne treba odsjeći granu. I sad sam u dilemi-ako treba da je odsjećem može li mi neko tačno pojasniti gdje, a ako ne trebam, i neću.
Hvala
|
||
![]() |
||
stefica.n ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
|
![]() |
||
stefica.n ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
|
![]() |
||
|
![]() |
||
|
![]() |
||
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
|
Pusa za kćer!!!
|
||
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
||
![]() |
||
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
|
Ja sam ih vidjela uživo, prekrasne su !
|
||
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
||
![]() |
||
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
|
ovo su moje rascvjetane deje na okupu
![]() jednu koja nema cvijeta držim na balkonu, noćne temperature su znatno niže od dnevnih, baš me zanima hoće li uskoro pustiti novu cvjetnu stapku
|
||
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
||
![]() |
||
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
|
Prekrasne su ![]() |
||
|
||
![]() |
||
bugic ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 337 |
|
pcelice jako su ti lijepe...jesu kod tebe sve procvjetale ili su kupljene takve??? Moja jedna je takoder vani pa cemo vidjeti, odlucila sam da je necu zalijevati mjesec dana.
|
||
![]() |
||
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
|
Anastazija_
![]() bugic ova roza sa bijelim rubom i ona žuta u tegli to su nedavno dobiveni pokloni ![]() tufnicu imam od prošle godine i ona jako dobro cvate i na staroj grani i novu je izbacila.... ovo što si ti odlučila ne zalijevati mjesec dana, nije li to malo puno previše, bojim se da ćeš joj onda morat reći papaaa
|
||
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
||
![]() |
||
|
Iz kojeg razloga je ne bi zalijevala mjesec dana ![]() |
||
|
||
![]() |
||
bugic ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 337 |
|
Citala sam da deja u nedostatku vode i hrane.....pusta nove cvjetne stapke. Naravno necu je ubiti, nego je samo malo ostaviti zednu. Ima li netko iskustva s tim? |
||
![]() |
||
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
|
Ajde da se i ja pohvalim, nije kao vaše, ali obzirom da je bila skoro na otpadu i obzirom koja sam ja neznalica, ovo je super:
![]() |
||
|
||
![]() |
||
lela.v ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 19 Prosinac 2010 Status: Offline Bodovi: 24 |
|
Da,uopšte nije loše,na vrhu svake grane po cvet,baš mi se svidja :)
Ja imam 4 fala i peti od prijateljice stigao kod mene da se oporavina i samo na jednom 2 cveta stoje već šest sedmica,ostali samo razvijaju listove.Zato bih bila veoma srećna da mi se na nekoj pojavi makar jedan cvetak. |
||
![]() |
||
|
evo je sad sa sedam cvjetova, nisu baš krupni, ali meni je uspjeh što niti jedan pup nije otpao :
![]() ![]() |
||
|
||
![]() |
||
keeka ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 04 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 252 |
|
Dal netko zna jel moguce oporavit mlohave listove na orhideama ili je gotovo s njima ?
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2324252627 58> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |