Prepoznajte mi ovo |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 139140141142143 243> |
Korisnik | ||
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
...a na trećoj jedna vrsta Euphorbie, moja je pokojna mama uvijek govorila da tjera krtice iz vrta
![]() |
||
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
|
U Dalmaciji se ovo na drugoj slici zove tucanj ili tušt i sprema se kao blitva , a naročito je ukusan s mladim krumpirima , samo pazi strašno se razmnožava i ubrzo prekrije cijeli vrt ako i jedan korjenčić ostane on opet niče
|
||
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
||
![]() |
||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
|
rrorion.....Tušt na drugoj slici - evo jedan zgodan link što sve sadrži tušt sadrži i kako ga konzumirati:
|
||
![]() |
||
rrorion ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 15 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 118 |
|
Eeej ljudi hvala puno na brzim i opširnim odgovorima, hvala još jednom
|
||
![]() |
||
rrorion ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 15 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 118 |
|
Posebno mi je drago za tušt, upravo sam se načitao koliko je to zdravo povrće, he he baš sam happy, još jedna samonikla jestiva biljka koju znam prepoznati, pun mi ga je vrt, stalno sam ga čupao iz gredice peršina i bacao, aaa sutra ču se najesti, tj natuštati
|
||
![]() |
||
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
|
možda sedum lineare |
||
![]() |
||
Lavandablue ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
|
Provericu, pa javim odgovor. Hvala Natalija ![]() |
||
![]() |
||
Lavandablue ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
|
Natalija, na brzinu sam nasla slike za 'Sedum lineare', pa jos nisam sigurna:
Sedum lineare: ![]() ![]() Sedum lineare ‘Variegatum’: ![]() Sedum lineare f. variegatum: ![]() |
||
![]() |
||
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
|
![]() Zna li neko??? |
||
život je bajka koju sami pišemo...
|
||
![]() |
||
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
|
Zna li netko koja je ovo vrsta palme?
![]() |
||
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
||
![]() |
||
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
|
Malo bliže da se bolje vidi...
![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
Milica7 da nije možda slućajno Chamaerops humilis-Lepezasta palma
http://palma.forumotion.com/t21-chamaerops-humilis |
||
![]() |
||
|
RRorion, hvala..Prodavač nam je rekao da se zove lepezasta palma ali kako njih ima puno, željela sam saznati malo više.....
|
||
|
||
![]() |
||
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
|
milice pitaj travu, ako on ne zna... on je dr za palme
![]() |
||
![]() |
||
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
|
jutros smo maris40, camellia i ja vodile raspravo o tome koja je ovo biljka:
![]() da nije taj Sedum lineare s prethodne strane?...prodavačica je rekla da ne može preživjeti zimu vani ![]() |
||
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
||
![]() |
||
|
jako je sličan, samo variegiranih listova
|
||
![]() |
||
|
pa, kaj misliš, natalija, jel je?
|
||
zagreb |
||
![]() |
||
trava ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
|
Milice,ta palma je Washingtonia,vjerojatno filifera.Bilo bi prepoznatljivije da se vidi i deblo sa početkom petiola.
|
||
![]() |
||
|
|
||
![]() |
||
|
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 139140141142143 243> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |