Nešto kao dnevnik... |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1011121314 26> |
Korisnik | |
dado_84 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mozda nisu gotove, moje u suhoj gredici isto tako izgledaju ali su zive, samo su odbacile lisce. Tako su izgledale i prosle godine za vrijeme ljetne suse. :)
|
|
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
i ja se nadam dado moj, sve ću ih orezati pa bumo vidjeli što će biti, jake su one
![]() evo još nekoliko fotki:
![]() ![]() ![]() gredica s hemerocallisima:
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
kao što kaž dado, tek će se vidjeti što je u stvari otišlo...
morati ću ti slikati moje šeboje, da te utješim i vidiš na što oni liče, ali svejedno se nadam da će dogodine nešto biti od njih |
|
![]() |
|
anabistrica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
Čuj, kaj je to opuntia na zadnjoj slici? Nemrem verovat da je i ona podlegla suši, izgleda ko neka staričica. Valjda bu se oporavila kad krenu kiše. Sad trebaš puno strpljenja do jeseni da vidiš kaj je ostalo živo, a vjerujem da će te puno biljčica iznenaditi i razveseliti svojim oporavkom.I ja sam svoje heuchere porezala jer su im se spržili listovi i izgledale su jadno. Utješil me je Dadin komentar.
![]() |
|
Lepe ti je Zagorje zelene
|
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
uh, draga ja sam došla zaviriti u lijepote, ali ovo su zaista fotke suše u punom smislu. Ja ti držim fige prvo za koju kap kiše, a i da ti ipak što više toga preživi. Mogu misliti kak te to žalosti, jer znam koliko truda ulažeš u svoje cvijeće.
|
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
curke, možete si samo zamisliti kolko sam žalosna, no nadam se da biljkama nije sasušen korijen pa se nadam da će kada ih orežem i dobro ih zalije kiša sljedeće proljeće moj vrt ponovno oživjeti...a razmjeri suše, bure i jakih sunčanih zraka najbolje se zaista vide na opuntii kojoj bi pod hitno trebale injekcije botoksa
![]() |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
saro i kod mene je sve suho,nista nemam u gredicama,cak mi i kadifa suha ...uzas ,jedino mi se drzi cvijece u teglicama...najvise mi zao moje bijele i ljubicaste budleje ,ma u biti zao mi svega..
|
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
moram priznati da je i moja opuntia legla,
nedavno sam orezala susjedu joj - lavandu, i dan dva poslije je klonula, mada je lavanda nije zasjenjivala, mislim da joj je pružala neku zaštitu, bar sa strane nisu ni opuntie što su nekad bile ![]() |
|
![]() |
|
...kamenjar, draga moja, lijepo mi je vidjeti te i čuti...žao mi je da je i kod tebe slična situacija...no, kaj nas ne uništi to nas ojača pa od jeseni krećemo u novu borbu s prirodom...već sam rekla nataliji da moramo u potragu za biljkama koje podnose ekstremne sušnje uvjete, ako takve uopće postoje...
...kolko vidim, po ovim fotkama koje mi je poslao moj sin, žive su lavande, pasiflora, Othonna cheirifolia, Veronica incana, Saturea montana, nandina, yucce,a ovo kaj se posušilo je na tomboli...čak su i listovi tritome suhi, kolko vidim
![]() |
|
zagreb |
|
![]() |
|
dado_84 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
bas sam jucer jednoj musteriji rekao da ni kaktusi vise ne uspjevaju bez zalijevanja :/ Majko mila kad ce te kise! |
|
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
|
|
![]() |
|
Carol ![]() Trajnica ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 14 Lipanj 2011 Lokacija: Zagorski breg Status: Offline Bodovi: 2208 |
Cula sam da za vikend najavljuju neke oborine, pa se nadam da za tvoje senjske biljcice to bude spas.
|
|
Vu plavem trnaci mi hiža stoji
od zelenih veja je videti ni.. |
|
![]() |
|
Draga Carol, u Senju ziher nebu padalo, a ako i bude, bit će par kapi, a onda bude počela derati bura...Kaži mi sin da je jučer tako puhala da je i posljednje ostatke požutjele trave oderala
![]() ![]() |
|
zagreb |
|
![]() |
|
asarina, sijana u svibnju, 1.kolovoz:
![]() 11.kolovoz...
![]() |
|
zagreb |
|
![]() |
|
jeee, prekrasna ti je
ima li naznaka pupoljaka? |
|
![]() |
|
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
kad je opuntia podlegla onda je stvarno velika velika suša ... žao mi i baš je teško gledati ove slikice
![]() .... al radosti opet, bez obzira na sve, nikada kraja, asarina je ko bonbon ![]() ![]() |
|
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
|
![]() |
|
natalija draga, nažalost, pupoljaka nema na vidiku
![]() draga Ružo, hvala ti na ponudi...protiv vremena smo nemoćni, tu je priroda neumoljiva...a bome smo joj se i dobro zamjerili...ujesen nastavljam dalje
![]() |
|
zagreb |
|
![]() |
|
ovo, skroz lijevo u tegli je moja lagerstroemija, porijeklom Zadranka, nabavila sam od našega trave:
![]() curica me razveselila slatkim cvjetekima, skromno, ali me veseli:
![]() |
|
zagreb |
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Draga RS,
Tako ti je slično i kod mene,nedajmo se više da nas to iznenadi,ja mjenjam drugu vrstu biljaka,sukulenti i čuvarice. Trava se i moja posušila,po djelovima,tako da je ima još. Ti imaš veliki vrt,tako da ga treba drukčije osmisliti. Bura,suša i posolica nedaju biljkama da budu onako kako bi mi htijele. ![]() |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
Draga Belina, hvala na podršci i razumijevanju...u pravu si da imam veliki vrt, no manji dio je predviđen za biljke, dakle limitirana sam prostorom...a moj je vrt osmišljen kao mediteransko- stepska kombinacija i u njemu je posađeno uglavnom bilje koje bi, barem po literaturi, trebalo dobro podnositi sušu...dakle teško je bilo što sada tu mijenjati i zapravo ne znam u što...već sam razmišljala da budem posadila samo lavande i čuvare
![]() |
|
zagreb |
|
![]() |
|
danas sam si bila jako vrijedna i sređivala sjeverni balkon na kojega jedva da se može kročiti...em je inače mali, em je sve prepuno malih teglica, jer tu je mola školica...svaki i najmanji komadić prostora pretvoren je u pelcaonu:
![]() ![]() ![]() |
|
zagreb |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1011121314 26> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |